Rămâi conectat

Sport

Paul Haj (Unirea Alba Iulia), testat de CSA Steaua București | Tânărul albaiulian, la inaugurarea Stadionului “Ghencea”

Dan HENEGAR

Publicat

în

Paul Haj (17 ani), tânărul mijlocaș al Unirii Alba Iulia este testat în această perioadă de divizionara secundă CSA Steaua București, aflându-se de aproximativ două săptămâni în curtea nou-promovatei în Liga a 2-a, cu şanse reale să semneze cu nou-promovata în Liga a 2-a.

Haj s-a aflat pe lista de rezervă a „roş-albaştrilor” la meciul cu OFK Belgrad, având tricoul cu numărul 15. Unirea Alba Iulia a demarat negocierile, agregând o mutare contra unei sume de aproximativ 10.000 de euro şi procente la o ulterioară revânzare (20 la sută). Revenind la fotbalistul albaiulian, acesta a fost testat de Daniel Oprița cu prilejul unor partide de verificare, îmbucurător fiind faptul că dintre cei aflați în probe, este singurul care a mai rămas sub observație și se antrenează în continuare la gruparea din Capitală. Paul Haj are un avantaj substanțial, fiind născut în 2003, întrucât poate acoperi posturi obligatorii ca juniori în următoarea ediție a eșalonului secund.

Talentatul jucător a avut oportunitatea să fie prezent în această seară la amicalul cu OFK Belgrad, scor 6-0 (0-0), prilej cu care se va inaugura Stadionul “Ghencea”, refăcut din temelii în vederea EURO 2020. Este un eveniment de marcă, în cadrul căruia va fi retras tricoul cu numărul “7”, purtat de legendarul Marius Lăcătuș, organizatorii invitând și 100 de foste glorii “roș-albastre”, între care eroii de la Sevilla, pentru a celebra și împlinirea a 35 de ani de la câștigarea Cupei Campionilor Europeni. Pe teren s-au aflat Serghiu Bactăr şi Ovidiu Morariu, fundaşii ce au evoluat anii trecuţi la Metalurgistul Cugir.

Revenind la fotbalistul albaiulian, acesta a fost testat de Daniel Oprița cu prilejul unor partide de verificare, îmbucurător fiind faptul că dintre cei aflați în probe, este singurul care a mai rămas sub observație și se antrenează în continuare la gruparea din Capitală. Paul Haj are un avantaj substanțial, fiind născut în 2003, întrucât poate acoperi posturi obligatorii ca juniori în următoarea ediție a eșalonului secund.

Toamna fotbalistică a anului 2020 l-a propulsat vijelios în prim-planul Unirii Alba Iulia pe tânărul mijlocaș Paul Haj, devenit pariul antrenorului Adrian Bicheși, “principal” care i-a prilejuit debutul în eșalonul terț în urmă cu aproape doi ani, în precedentul său mandat pe banca albaiulienilor. Deși la o vârstă fragedă, doar 17 ani împliniți în 13 septembrie, acesta s-a impus în primul unsprezece al “alb-negrilor” și a impresionat prin consistența evoluțiilor sale, devenind un titular obișnuit. Povestea lui Paul Haj începe în urmă cu 4 ani când, în urma unei campanii naționale “Ajută-i să crească”, a primit cadou o pereche de ghete “Nike” de la Nicolae Stanciu, un alt produs de lux al grupării din Cetatea Marii Uniri, echipier de bază al primei reprezentative a României, devenit primul jucător plecat din fotbalul din Alba prezent la un turneu final.

A debutat în eșalonul terț în Arad, în aprilie 2019, în partida Național Sebiș – Unirea Alba Iulia, scor 3-0, când a intrat în ultimele 3 minute înlocuindu-l pe italianul De Marco, având 15 ani și 7 luni. În acel an a mai prins minute în finalul jocurilor din eșalonul terț, iar în toamna respectivă, la Baia Mare, în octombrie, antrenorul Mihai Manea i-a oferit aproape o jumătate de oră. “Modelele mele din România sunt Nicușor Stanciu și Răzvan Marin, iar pe plan extern i-am urmărit pe N’Golo Kanté (n.r. – internațional francez, Chelsea) şi fostul jucător al echipei mele favorite, Manchester United, Paul Scholes. Toți acești fotbaliști sunt mijlocași centrali, post pe care joc și eu, astfel mă inspir câte puțin de la fiecare și sper ca într-o zi să ajung la același nivel”, povestea în iarnă puștiul din Cetatea Marii Unirii, ce reprezintă un pariul cu viitorul.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Unirea Alba Iulia, la Centenar: în 16 august 2024, expoziție de fotografii la Palatul Principilor și meci de old boys pe „Cetate” cu fostele glorii!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Unirea Alba Iulia, la Centenar: în 16 august 2024, expoziție de fotografii la Palatul Principilor și meci de old boys pe „Cetate” cu fostele glorii! Vineri, 16 august 2024, este o zi specială pentru Unirea Alba Iulia, clubul din Cetatea Marii Uniri aniversând Centenarul, respectiv un secol de la înființare. Pentru a marca acest moment […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea