Patrula de reciclare de la Școala Gimnazială ”Ioan Maiorescu” Bucerdea Grânoasă atacă… deșeurile electrice
Patrula de Reciclare reunește an de an o comunitate activă de profesori coordonatori și elevi talentaţi şi harnici. Misiunea lor e ambițioasă. Nu e ușor să convingi oamenii să renunțe la aparatele vechi pe care le păstrează inutil și la obiceiurile lor comode, dar dăunătoare naturii.
Animați de dorința de a contribui, în măsura posibilităților, la stoparea poluării mediului înconjurător, Patrula de Reciclare de la Școala Gimnazială ”Ioan Maiorescu” Bucerdea Grânoasă s-au întrunit într-o ședință de lucru, au stabilit strategia și programul de acțiuni și, cu insigna în piept și săculețul de patrulă în spate, au pornit să atace… deșeurile electrice. În Patrula de Reciclare au fost înscriși, inițial, un număr de 20 de elevi, dar solicitările venite ulterior au fost mult mai mari astfel că se speră să se strângă o cantitate mare de deșeuri electrice, arătându-se astfel grija față de mediul înconjurător și față de comună.
”Trebuie să fim conştienţi de faptul că unele componente din majoritatea produse electrice pot conţine materiale periculoase precum plumb, mercur, arseniu şi cadmiu. Aceste substanţe toxice nu reprezintă o problemă pentru cei care utilizează aparatele conform scopului pentru care au fost create, însă vor polua consistent mediul înconjurător dacă sunt aruncate laolaltă cu alte deşeuri. Orice deşeu electric recuperat din gospodării, birouri, instituții sau societăți comerciale înseamnă mai puţine materiale periculoase eliminate la întâmplare, mai mult spaţiu disponibil şi mai puţine materii prime cheltuite. Dar mai ales înseamnă costuri mai mici la utilităţi, căci noua generaţie de echipamente electrice şi electronice respectă ultimele standarde de eficienţă energetică, asumate de către toţi producătorii mondiali”, a spus prof. Mezei Ștefan, coordonator Patrula de Reciclare. (Z.U.)
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Cultură Educație
VIDEO | Proiectul educaţional „Şi eu am un vis”, la Centrul Școlar de Educație Incluzivă din Alba Iulia: Dezbateri și prezentări privind aspecte din viaţa cotidiană, performanţele şi realizările obţinute de persoanele cu dizabilități
Proiectul educaţional „Şi eu am un vis”, la Centrul Școlar de Educație Incluzivă din Alba Iulia: Dezbateri și prezentări privind aspecte din viaţa cotidiană, performanţele şi realizările obţinute de persoanele cu dizabilități 3 Decembrie marchează, pe întreg mapamondul, Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilități. Este ziua în care fiecare dintre noi poate deveni mai conștient […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 5 zile
Bradul de Crăciun. Cum și când se împodobește. Istoria împodobirii bradului
-
Curier Județeanacum 3 ore
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana
-
Sănătatea și naturăacum 5 zile
15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Curier Județeanacum 7 ore
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi