Rămâi conectat

Cultură Educație

Patrula de reciclare de la Școala Gimnazială ”Ioan Maiorescu” Bucerdea Grânoasă atacă… deșeurile electrice

Ziarul Unirea

Publicat

în

Patrula de Reciclare reunește an de an o comunitate activă de profesori coordonatori și elevi talentaţi şi harnici. Misiunea lor e ambițioasă. Nu e ușor să convingi oamenii să renunțe la aparatele vechi pe care le păstrează inutil și la obiceiurile lor comode, dar dăunătoare naturii.

elevi BucerdeaAnimați de dorința de a contribui, în măsura posibilităților, la stoparea poluării mediului înconjurător, Patrula de Reciclare de la Școala Gimnazială ”Ioan Maiorescu” Bucerdea Grânoasă s-au întrunit într-o ședință de lucru, au stabilit strategia și programul de acțiuni și, cu insigna în piept și săculețul de patrulă în spate, au pornit să atace… deșeurile electrice. În Patrula de Reciclare au fost înscriși, inițial, un număr de 20 de elevi, dar solicitările venite ulterior au fost mult mai mari astfel că se speră să se strângă o cantitate mare de deșeuri electrice, arătându-se astfel grija față de mediul înconjurător și față de comună.

”Trebuie să fim conştienţi de faptul că unele componente din majoritatea produse electrice pot conţine materiale periculoase precum plumb, mercur, arseniu şi cadmiu. Aceste substanţe toxice nu reprezintă o problemă pentru cei care utilizează aparatele conform scopului pentru care au fost create, însă vor polua consistent mediul înconjurător dacă sunt aruncate laolaltă cu alte deşeuri. Orice deşeu electric recuperat din gospodării, birouri, instituții sau societăți comerciale înseamnă mai puţine materiale periculoase eliminate la întâmplare, mai mult spaţiu disponibil şi mai puţine materii prime cheltuite. Dar mai ales înseamnă costuri mai mici la utilităţi, căci noua generaţie de echipamente electrice şi electronice respectă ultimele standarde de eficienţă energetică, asumate de către toţi producătorii mondiali”, a spus prof. Mezei Ștefan, coordonator Patrula de Reciclare. (Z.U.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Astăzi: 103 ani de la momentul punerii pietrei de temelie a Catedralei Reîntregirii și Încoronării din vechea Cetate a Bălgradului

Bogdan Ilea

Publicat

în

Astăzi: 103 ani de la momentul punerii pietrei de temelie a Catedralei Reîntregirii și Încoronării din vechea Cetate a Bălgradului S-au împlinit 103 ani de la momentul în care arhitectul Victor Ștefănescu a pus piatra de temelie a Catedralei Reîntregirii și Încoronării din vechea Cetate a Bălgradului. Joi, 28 martie 2024, se împlinesc 103 de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea