Rămâi conectat

Politică Administrație

Patronul firmei Salprest vrea să-şi construiască un muzeu cu maşini de epocă în Şanţurile Cetăţii din Alba Iulia

Dragoş Suciu

Publicat

în

Patronul firmei Salprest, Petre Constantinescu solicită Consiliului Local al municipiului Alba Iulia aprobarea Planuuului Urbanistic în Detaliu pentru construirea unui muzeu cu maşini de epocă în Cetatea Alba Carolina. Suprafaţa pe care urmează să se construiască este de 3.000 metri.

Dacă va fi aprobat proiectul de hotărâre, muzeul va fi amplasat în Şanţurile Cetăţii  în vecinătate cu parcarea de la Spaţiile RYMA, în latura de nord a Cetății Vauban din Alba Iulia, respectiv la nordul contragărzii Ravelinului Sfântul Carol şi estul contragărzii Bastionului Sf. Elisabeta, iar intrarea se va face de pe Calea Moţilor. Muzeul cu mașini de epocă va fi amenajat până la marginea trotuarului şi va fi dotat cu luminatoare, iar în partea dreaptă va fi amplasat un punct de informare de 15 metri pătraţi.

Lungimea construcției va fi de 113 metri şi lăţimea între 20,20 şi 29,50 metri. Amplasarea imobilului, faţă de strada Gemina va fi de circa 1,5 metri.

Pentru construirea muzeului, Comisia de organizare și dezvoltare urbanistică și Comisia de tehnică de urbanism au dat aviz favorabil. Consilierii locali ai municipiului Alba Iulia vor dezbate acest proiect vineri, 26 iulie în ședința ordinară, care va începe de la ora 10.00.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comuna Ocoliș achiziționează un microbuz electric pentru transportul în comun: Valoarea totală a proiectului este de peste 1,2 milioane lei

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comuna Ocoliș achiziționează un microbuz electric pentru transportul în comun: Valoarea totală a proiectului este de peste 1,2 milioane lei Comuna Ocoliș în parteneriat cu comuna Sălciua urmează să cumpere un microbuz electric destinat transportului în comun. Acesta urmează să parcurgă curse regulate între cele două comune. „Urmează să achiziționăm un microbuz electric, care va […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea