Rămâi conectat

Actualitate

Patronii lanțului de benzinării Euroil au fost reținuți de polițiști

Bogdan Presecan

Publicat

în

Politistii i-au retinut la sfârșitul acestei saptamani pe cei doi asociați si administratori ai lantului de benzinarii Euroil, Adrian Nicoară si Dumitru Domnariu pentru infracțiuni economice.

Potrivit agentiei Mediafax, care citeaza surse din Politia Capitalei, alaturi de cei doi a fost retinut si Ioan Ovidiu Moldovan, asociatul firmei din Mediaș, Benzoil, al carui obiect de activitate este tot comertul cu combustibili.

Toti trei sunt mai cercetati in dosarul instrumentat de DIICOT Brasov, pentru complicitate la evaziunea fiscala realizata de o serie de comercianti de combustibili, sub protectia fostului sef al ANAF, Sorin Blejnar.

Ofiterii bucuresteni ai Serviciului de Investigarea Fraudelor îi acuză de evaziune fiscala, prejudiciul adus statului ridicandu-se, conform anchetatorilor, la aproximativ cinci milioane de lei, relatează Mediafax.

În calitate de administratori ai SC Euroil din Sibiu, societate care avea ca obiect de activitate comertul cu combustibil, ar fi inscris in actele contabile, dar si in alte documente legale, cheltuieli ce nu aveau la baza operatiuni reale. Din verificarile efectuate de politisti, a reiesit ca cei doi ar fi efectuat operatiuni comerciale printr-un lant de fraudare de tip carusel, in care ar fi fost incluse mai multe societati fictive, in scopul obtinerii pentru societatea administrata a unor deduceri semnificative cu privire la sumele ce trebuiau varsate la bugetul de stat cu titlul de TVA. In urma acestei activitati, statul ar fi fost prejudiciat cu peste 2,8 milioane lei.

UPDATE: Adrian Nicoară, Dumitru Domnariu şi Ioan Ovidiu Moldovan au fost eliberaţi şi sunt cercetaţi în stare de libertate

Parchetul de pe lângă Judecătoria sectorului 4 al municipiului Bucureşti nu şi-a însuşit solicitarea procurorilor de a emite mandate de arestare pe numele celor trei oameni de afaceri din Sibiu, reţinuţi pentru evaziune fiscală. Adrian Nicoară, Dumitru Domnariu şi Ioan Ovidiu Moldovan au fost eliberaţi, fiind acum cercetaţi în stare de libertate.

FOTO: Arhivă


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea