Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Soluția la problemele de trafic spre cartierul Micești din Alba Iulia: PASAJ SUBTERAN pe sub bulevardul Revoluției. Ce spune primarul Gabriel Pleșa

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Soluția la problemele de trafic spre cartierul Micești din Alba Iulia: PASAJ SUBTERAN pe sub bulevardul Revoluției. Ce spune primarul Gabriel Pleșa

Gabriel Pleșa, primarul Municipiului Alba Iulia, a discutat în cadrul unei emisiuni la Radio Unirea FM, despre o posibilă soluție de fluidizare a traficului spre cartierul Micești, mai exact în zona semafoarelor de la Stadionul Cetate.

Edilul de la Alba Iulia a declarat că urmează să se stabilească cum va fi ”atacată” problema în ceea ce privește traficul intens din zona intersecției de la stadionul Cetate.

După discuții cu finanțatorul ADR Centru și cu proiectanți, cea mai viabilă soluție este construcția unui pasaj pe sub bulevardul Revoluției, finanțat prin Planul Operațional Regional 2020-2027, iar în prezent ”suntem la faza de achiziție studiu de fezabilitate”.

”Acest pasaj va duce Calea Moților în subteran pe sub Revoluției. Pe bulevardul Revoluției, un singur lucru mai avem de făcut, rețeaua de canalizare. Pentru a nu afecta lucrările care se vor realiza pe mobilitate, acum vom face, cât sunt săpături, o deviere până pe trotuarul de la BCR, respectiv o deviere pe trotuarul dinaintea parcării de la Profi, le vom lăsa așa cu căminele și le vom astupa. În momentul în care vom realiza lucrările pentru pasaj nu va mai fi  nevoie de devierea conductelor deci nu vom afecta deloc Revoluției.

Pur și simplu se va săpa, iar conductele de canalizare sunt acolo și vom face conexiunea pe acel traseu”, a adăugat Gabriel Pleșa.

Administrația locală este optimistă în ceea ce privește obținerea finanțării pentru realizarea proiectului, fiind soluția cea mai bună pentru ca Pasajul  Calea Moților să nu mai fie afectată deloc, nici de semafoare, în consecință traficul devenind mult mai fluid.

”Știm ce avem de făcut și suntem la faza de studiu de fezabilitate, dar vom termina studiul de fezabilitate în așa fel încât atunci când apar ghidurile de finanțare pe POR să putem să depunem acest proiect„, a explicat Gabriel Pleșa, primarul Municipiului Alba Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Consilier Local din Alba Iulia, lovit de o trotinetă în Cetate. S-a ales cu o vânătaie și durere de gleznă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Consilier Local din Alba Iulia, lovit de o trotinetă în Cetate. S-a ales cu o vânătaie și durere de gleznă Consilierul local Paul Victor Florea a fost în urmă cu două zile ”victima” unei trotinete condusă de un turist în Cetatea Alba Carolina. Din fericire, acesta s-a ales doar cu o vânătaie și o durere […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea