Rămâi conectat

Ştirea zilei

Pasager cu simptome de gripă, preluat de pe aeroportul Otopeni. Arafat: Nu sunt suspiciuni de coronavirus

Ziarul Unirea

Publicat

în

Sâmbătă, un cetăţean israelian care prezenta simptome de gripă a fost preluat de serviciul de ambulanţă de pe Aeroportul Otopeni şi dus la Spitalul Matei Balş. Pasagerul a vizitat, acum trei luni, China. Raef Arafat a declarat, pentru MEDIAFAX, că nu există suspiciuni de infecţie cu coronavirus.

„Astăzi (sâmbătă – n.r.), 25 ianuarie, comandantul cursei Ryanair de pe ruta Tel Aviv -Bucureşti, a solicitat prezenţa unei echipe medicale la aterizare, ca urmare a faptului ca un pasager prezenta unele simptome de gripa. Aeronava a aterizat la ora 15.51 si, după intervenţia serviciului medical al aeroportului, pasagerul a fost preluat de o ambulanţă 112 şi transferat la Spitalul Matei Balş. Cetăţeanul israelian a vizitat China cu trei luni în urmă”, au anunţat reprezentanţii Companiei Naţionale de Aeroporturi Bucureşti (CNAB).

De cetăţeanul israelian se va ocupa Serviciul Sanitar de Frontieră, din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) Raed Arafat a declarat, pentru MEDIAFAX, că nu există suspiciuni potrivit cărora cetăţeanul israelian ar fi infectat cu noul virus din China. El a adăugat că cetăţeanul a fost în urmă cu trei luni în China, de ci nu este niciun motiv de alertare.

„Nu, a fost o alarmă falsă, în sensul în care persoana a fost în China acum 2-3 luni, nu acum. El acum vine din altă parte. Deci faptul că a fost acum 2-3 luni nu mai este motiv de alertare şi nu mai e nicio problemă”, a afirmat Raed Arafat, pentru MEDIAFAX.

Șeful DSU a mai precizat că „nu este corelat cu coronavirusul, cel puţin la acest moment, pentru că venitul din China a fost acum 3 luni şi el era în altă parte. Acestea sunt informaţiile de acum. L-a preluat o ambulanţă să îl ducă pentru că poate are altă problemă”.

Aeroportul a luată măsuri pentru informarea publicului privind coronavirusul. Pasagerii cu simptome respiratorii care au călătorit în China sau în alte zone afectate de noul coronavirus sunt sfătuiţi să contacteze imediat serviciul medical al aeroportului şi să raporteze istoricul de călătorie.

De asemenea, sunt oferite sfaturi pentru cei care plănuiesc să viziteze China sau altă ţară afectată de noul coronavirus.

Aceleaşi informaţii sunt prezentate şi prin intermediul a peste 70 de monitoare comerciale instalate în terminalele aeroportului.

Serviciul medical al Aeroportului intervine permanent cu două echipe medicale complete (medic, asistent, ambulanţier) şi este dotat cu două ambulanţe complet echipate.

Numărul de cazuri confirmate de infecţie cu noul coronavirus din China a ajuns sâmbătă la 1.400 la nivel mondial, 1.396 dintre acestea fiind depistate în China.

Sursa: zf.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Avram Iancu, românul care a traversat canalul Bristol, a navigat 87 km pe Mureș, între Alba Iulia și Șoimuș

Ioana Neag

Publicat

în

Avram Iancu, românul care a traversat canalul Bristol, a navigat 87 km pe Mureș, între Alba Iulia și Șoimuș Bibliotecarul hunedorean Avram Iancu, a navigat 87 de km pe Mureș, între Alba Iulia și Șoimuș, la invitația lectorului universitar Horea Nascu. ”Crăișorul apelor”, așa cum a fost numit în urma performanțelor sale, Avram Iancu s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea