Parlamentarii au iniţiative legislative neobişnuite. Un copac pentru fiecare nou-născut sau instalarea butoanelor de panică în şcoli

Câte un copac pentru fiecare nou-născut, instalarea butoanelor de panică în instituţiile sanitare şi de învăţământ, dar şi ca florarii să lucreze în zilele de sărbătoare, sunt iniţiativele legislative pe care le-au avut parlamentarii în ultima perioadă.

Mai mulţi demnitari printre care şi deputatul PSD, Mihai Sturzu cel care a făcut în ultima perioadă două vizite în Oraşul Marii Uniri, au iniţiat o propunere legislativă privind îmbunătăţirea mediului prin dezvoltarea mai multor spaţii verzi, „Un copac pentru fiecare copil”. Potrivit proiectului, în termen de şase luni de la înregistrarea fiecărei naşteri primăriile din localităţile cu o populaţie mai mare de 15.000 de locuitori, ar urma să asigure plantarea a câte unui copac pentru fiecare copil nou-născut.

Un alt deputat, Tudor Ciuhodaru, propune, printr-o iniţiativă legislativă, obligativitatea instalării şi folosirii butonului de panică în instituţiile şi unităţile de învăţământ şi sanitare, de stat sau private. Potrivit proiectului, butonului de panică este dispozitivul destinat alertării imediate a autorităţilor în cazul incidentelor care pot pune în pericol siguranţa elevilor, a profesorilor sau a personalului medical. Prin acest dispozitiv se poate apela direct dispeceratul unic al serviciilor de urgenţă 112 pentru intervenţia rapidă pentru rezolvarea situaţilor de risc.

Mai mulţi deputaţi PDL propun ca angajaţii florăriilor şi cei ai petshop-urilor să lucreze în zilele de sărbătoare legale nelucrătoare.

„Întrucât în zilele de 15 august – Adormirea Maicii Domnului, 30 noiembrie – Sfântul Apostol Andrei, prima zi şi a doua zi de Rusalii, fiind zile onomastice şi totodată prilej pentru oameni de a oferi flori, aceştia reprezentând clienţii societăţilor ce au ca obiect de activitate desfacerea şi vânzarea de flori, este normal ca acestea să-şi poată desfăşura activitatea legal, realizând astfel de venituri mai mari şi totodată plătind impozit mai mare statului”, apreciază iniţiatorii.

„Conform Codului bunelor maniere şi vizitele constituie împrejurări în care oamenii merg cu flori, iar Anul Nou, 1 şi 2 ianuarie, Crăciunul sau Sărbătorile Pascale sunt bune ocazii pentru a petrece alături de prieteni ori familie”, mai arată aceştia în expunerea de motive.

Sursa: Mediafax.ro

Dragoș SUCIU

Email: dv.suciu@yahoo.com
Tel: 0740.084.098

Facebook 

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...