Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Parlamentarii au iniţiative legislative neobişnuite. Un copac pentru fiecare nou-născut sau instalarea butoanelor de panică în şcoli

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Câte un copac pentru fiecare nou-născut, instalarea butoanelor de panică în instituţiile sanitare şi de învăţământ, dar şi ca florarii să lucreze în zilele de sărbătoare, sunt iniţiativele legislative pe care le-au avut parlamentarii în ultima perioadă.

Mai mulţi demnitari printre care şi deputatul PSD, Mihai Sturzu cel care a făcut în ultima perioadă două vizite în Oraşul Marii Uniri, au iniţiat o propunere legislativă privind îmbunătăţirea mediului prin dezvoltarea mai multor spaţii verzi, „Un copac pentru fiecare copil”. Potrivit proiectului, în termen de şase luni de la înregistrarea fiecărei naşteri primăriile din localităţile cu o populaţie mai mare de 15.000 de locuitori, ar urma să asigure plantarea a câte unui copac pentru fiecare copil nou-născut.

Un alt deputat, Tudor Ciuhodaru, propune, printr-o iniţiativă legislativă, obligativitatea instalării şi folosirii butonului de panică în instituţiile şi unităţile de învăţământ şi sanitare, de stat sau private. Potrivit proiectului, butonului de panică este dispozitivul destinat alertării imediate a autorităţilor în cazul incidentelor care pot pune în pericol siguranţa elevilor, a profesorilor sau a personalului medical. Prin acest dispozitiv se poate apela direct dispeceratul unic al serviciilor de urgenţă 112 pentru intervenţia rapidă pentru rezolvarea situaţilor de risc.

Mai mulţi deputaţi PDL propun ca angajaţii florăriilor şi cei ai petshop-urilor să lucreze în zilele de sărbătoare legale nelucrătoare.

„Întrucât în zilele de 15 august – Adormirea Maicii Domnului, 30 noiembrie – Sfântul Apostol Andrei, prima zi şi a doua zi de Rusalii, fiind zile onomastice şi totodată prilej pentru oameni de a oferi flori, aceştia reprezentând clienţii societăţilor ce au ca obiect de activitate desfacerea şi vânzarea de flori, este normal ca acestea să-şi poată desfăşura activitatea legal, realizând astfel de venituri mai mari şi totodată plătind impozit mai mare statului”, apreciază iniţiatorii.

„Conform Codului bunelor maniere şi vizitele constituie împrejurări în care oamenii merg cu flori, iar Anul Nou, 1 şi 2 ianuarie, Crăciunul sau Sărbătorile Pascale sunt bune ocazii pentru a petrece alături de prieteni ori familie”, mai arată aceştia în expunerea de motive.

Sursa: Mediafax.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă Dragoș Crișan (candidat pentru Primăria Aiud): Vreau să fac echipă cu aiudenii pentru o adevărată administrație de nota 10!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Dragoș Crișan (candidat pentru Primăria Aiud): Vreau să fac echipă cu aiudenii pentru o adevărată administrație de nota 10! Aiudul merită mai mult! Știu că fiecare aiudean crede asta și așteaptă schimbarea reală a municipiului și a localităților aparținătoare. Acesta este motivul pentru care am decis să candidez pentru funcția de primar al municipiului Aiud […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea