Părinţii copiilor cu nevoi speciale ar putea fi scutiți de plata impozitului pe venit. Banii rezultaţi din scutire vor fi destinaţi terapiilor de care au nevoie cei mici
Părinţii copiilor cu nevoi speciale ar putea fi scutiți de plata impozitului pe venit. Banii rezultaţi din scutire vor fi destinaţi terapiilor de care au nevoie cei mici.
Un proiect aflat pe masa parlamentarilor prevede ca banii rezultaţi din scutire să fie destinaţi terapiilor de care au nevoie cei mici. Reprezentanţii ONG-urilor şi părinţii copiilor cu nevoi speciale nu se declară încântaţi de propunerea de modificare a codului fiscal. Banii rezultaţi din scutire nu le-ar ajunge nici pentru două lecţii de logopedie, spun ei.
Simona este mama Emei, o fetiţă de zece ani diagnosticată cu autism, retard, microcefalie şi cu o uşoară formă de epilpsie. Fetița are nevoie de multă grijă, atenţie şi terapii costisitoare.
Bani pe care, anual, părinții reuşesc să-i strângă prin intermediul Formularului 230. Altfel, nu şi-ar fi permis niciodată atâtea terapii pentru fetiţa lor.
Un proiect de modificare a Codului Fiscal prevede ca părinţii care au copii cu cerinţe educaţionale speciale să fie scutiţi de impozitul pe venit. Iar banii respectivi să meargă într-un cont din care părintele să plătească terapiile copilului.
Mădălina Turza, preşedintele Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilități (CEDCD): „Avem nevoie ca statul, pe baza impozitelor plătite de noi, să asigure servicii în comunitate, pe care noi să le putem accesa. A da unui copil doi, trei lei pe lună, ca o pomană electorală reprezintă o derobare de responsabilitate.”
Reprezentanţii ONG-urilor spun că deducerea aduce sume infime în buzunarul unui părinte.
Daniela Bololoi, preşedintele Asociaţiei Help Autism: „Ce ar fi necesar de făcut în cazul copiilor cu nevoi speciale ar fi decontarea serviciilor, pentru că acestea sunt servicii de bază în cazul copiilor cu nevoi speciale.”
Un alt proiect care se află la avizare la Consiliul Economic şi Social se referă la susţinerea familiilor monoparentale cu venituri foarte mici. Acestea ar urma să primească lunar o indemnizaţie de întreţinere echivalentă cu salariul minim brut. În acest moment, familiile monoparentale cu venituri mici sunt sprijinite cu suma de 107 lei pe lună pentru fiecare copil pe care îl au în întreţinere.
Sursa: stiritvr.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
”Taxa pe țeavă”: Ce este și cât trebuie să scoată românii din buzunar pentru facturile din iarna 2024-2025
”Taxa pe țeavă”: Ce este și cât trebuie să scoată românii din buzunar pentru facturile din iarna 2024-2025 ”Taxa pe țeavă” a apărut deja pe primele facturi de iarnă, iar românii trebuie să scoată din buzunar bani în plus pentru facturile din iarna 2024-2025. Președintele Federației Asociaților de Proprietari din România, Radu Opaina, explică faptul […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 23 de ore
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 4 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Ştirea zileiacum o zi
21 noiembrie: Zece ani de la tragedia aviatică de la Mălâncrav. Ziua când Alba Iulia a pierdut un tânăr pilot căpitan