Părinţii copiilor cu nevoi speciale ar putea fi scutiți de plata impozitului pe venit. Banii rezultaţi din scutire vor fi destinaţi terapiilor de care au nevoie cei mici
Părinţii copiilor cu nevoi speciale ar putea fi scutiți de plata impozitului pe venit. Banii rezultaţi din scutire vor fi destinaţi terapiilor de care au nevoie cei mici.
Un proiect aflat pe masa parlamentarilor prevede ca banii rezultaţi din scutire să fie destinaţi terapiilor de care au nevoie cei mici. Reprezentanţii ONG-urilor şi părinţii copiilor cu nevoi speciale nu se declară încântaţi de propunerea de modificare a codului fiscal. Banii rezultaţi din scutire nu le-ar ajunge nici pentru două lecţii de logopedie, spun ei.
Simona este mama Emei, o fetiţă de zece ani diagnosticată cu autism, retard, microcefalie şi cu o uşoară formă de epilpsie. Fetița are nevoie de multă grijă, atenţie şi terapii costisitoare.
Bani pe care, anual, părinții reuşesc să-i strângă prin intermediul Formularului 230. Altfel, nu şi-ar fi permis niciodată atâtea terapii pentru fetiţa lor.
Un proiect de modificare a Codului Fiscal prevede ca părinţii care au copii cu cerinţe educaţionale speciale să fie scutiţi de impozitul pe venit. Iar banii respectivi să meargă într-un cont din care părintele să plătească terapiile copilului.
Mădălina Turza, preşedintele Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilități (CEDCD): „Avem nevoie ca statul, pe baza impozitelor plătite de noi, să asigure servicii în comunitate, pe care noi să le putem accesa. A da unui copil doi, trei lei pe lună, ca o pomană electorală reprezintă o derobare de responsabilitate.”
Reprezentanţii ONG-urilor spun că deducerea aduce sume infime în buzunarul unui părinte.
Daniela Bololoi, preşedintele Asociaţiei Help Autism: „Ce ar fi necesar de făcut în cazul copiilor cu nevoi speciale ar fi decontarea serviciilor, pentru că acestea sunt servicii de bază în cazul copiilor cu nevoi speciale.”
Un alt proiect care se află la avizare la Consiliul Economic şi Social se referă la susţinerea familiilor monoparentale cu venituri foarte mici. Acestea ar urma să primească lunar o indemnizaţie de întreţinere echivalentă cu salariul minim brut. În acest moment, familiile monoparentale cu venituri mici sunt sprijinite cu suma de 107 lei pe lună pentru fiecare copil pe care îl au în întreţinere.
Sursa: stiritvr.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Maia Sandu, preşedinta în exerciţiu a Republicii Moldova, a câştigat al doilea tur al alegerilor prezidenţiale: Diferenţă colosală față de Alexandr Stoianoglo
Maia Sandu, preşedinta în exerciţiu a Republicii Moldova, a câştigat al doilea tur al alegerilor prezidenţiale: Diferenţă colosală față de Alexandr Stoianoglo Maia Sandu, preşedinta în exerciţiu a Republicii Moldova, a câştigat duminică, 3 noiembrie 2024, turul al doilea al alegerilor prezidenţiale la o diferenţă de 10 procente faţă de contracandidatul ei, Alexandr Stoianoglo, susţinut […]
Secțiune Articole Similare
-
Sportacum 3 zile
Metalurgistul Cugir – Avântul Reghin 1-1 (1-0) | „Roș-albaștrii”, remiză cu gust de eșec!
-
Curier Județeanacum 2 zile
FOTO | Absolvenţii promoţiei din 1974, revedere emoţionantă după 50 de ani de la terminarea Liceul Industrial Nr.1 din Blaj
-
Ştirea zileiacum 2 zile
La 2 noiembrie 1784: Izbucnea marea răscoală țărănească din Transilvania condusă de Horea, Cloșca și Crișan, cea mai importantă ridicare la luptă a populației românești din Evul Mediu
-
Opinii - Comentariiacum 5 zile
Mesaje de Halloween în limba engleză. Texte pentru Sms-uri și urări „înfricoșătoare”
-
Actualitateacum o zi
Vouchere sociale 2025-2027. Ce valoare vor avea și cum se acordă
-
Curier Județeanacum 2 zile
FOTO | Șahiștii CSM Unirea Alba Iulia învingători la concursul de șah blitz „Cupa Rotary”, ediția a 8-a