Parcul Dendrologic din Alba Iulia va funcționa în continuare fără taxă de intrare
Iubitorii de natură beneficiază de o mică surpriză din partea administrației locale: Parcul Dendrologic din Alba Iulia va funcționa fără taxă de intrare și în prima parte a lunii august, deși inițial erau stabilite doar lunile mai și iunie.
Potrivit reprezentanților obiectivului din Valea Popii fluxul mare de turiști se menține și în lunile de vară. Astfel sâmbăta se apropie de 900 de persoane, duminica s-a ajuns și la 1.500, iar în timpul săptămânii vin în jur de 200. Parcul este vizitat de persoane de toate vârstele de la copii care vin însoțiți de părinți, de tineri sau de vârstnici care alocă mai bine de trei ore la o singură vizită.
Parcul Dendrologic se află departe de agitaţia cotidiană şi zumzetul oraşului. Se întinde pe o suprafaţă de 22 de hectare și are peste 1200 de specii de plante româneşti şi exotice existene, dar şi păsări care şi-au găsit refugiul aici, pot fi admirate în parcul natural.
Dacă la momentul actual accesul spre parc se face pe un drum noroios, neasfaltat, pe Valea Popii, potrivit edilului oraşului, strada va fi modernizată.
Acest “mic paradis” – parcul natural a fost conceput în anul 2001 de către inginerul silvic Nicolae Pătrânjan, iar în 2009 obiectivul a fost preluat de primărie.
Numele parcului a fost dat “pentru cinstirea unui mare silvicultor român din judeţul Alba”, primul inginer silvic, Ion Vlad, născut la Pianu.
Peste 90% din speciile existente în parc au fost crescute în pepiniere de către inginerul silvic, restul au fost achiziţionate fie cu bani fie prin schimb cu unităţi similare din ţară, parcuri dendrologice şi grădini botanice.
Pe lângă speciile forestiere existente în Parc, s-a încercat a se aduce în majoritate specii româneşti de arbori şi arbuşti, dar cele mai multe sunt exotice, cu seminţe, puieţi şi butaşi aduse din parcurile din ţară.
Cert este că toţi cei care vor vizita Parcul Dendrologic din Alba Iulia vor putea admira la fiecare pas, rarităţi aduse din toată lumea, peste 1.200 de plante şi arbori, le vor încânta privirea.
Accesul la Parcul Denrologic se face din drumul naţional care duce spre Zlatna, se face stânga înainte de Miceşti, pe Strada Varese, apoi dreapta pe Strada Nazareth Ilit şi apoi din nou stânga, pe Strada Valea Popii, până la parc.
Drumul poate fi parcurs şi pe jos în mai puţin de o oră, sau cu bicicleta, urmând aceleaşi indicaţii.
Programul de funcţionare pe durata acestei veri este între orele 9.00-21.00. Intrarea va fi 1 leu pentru copii şi 2 lei pentru adulţi.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Curier Județean
21 noiembrie 2024 | Proiecte de importanță majoră pe masa consilierilor locali din municipiul Aiud: Ce decizii vor fi supuse la votul noilor aleși
21 noiembrie 2024 | Proiecte de importanță majoră pe masa consilierilor locali din municipiul Aiud: Ce decizii vor fi supuse la votul noilor aleși Joi, 21 noiembrie 2024, Consiliul Local al municipiului Aiud a fost convocat de către primarul social democrat Dragoș – Ionuț Crișan. Pe masa, în fața și decizia exprimată prin vot a […]
Secțiune Articole Similare
-
Sport4 zile ago
FOTO | Meciul de fotbal Metalurgistul Cugir – Gloria Bistrița-Năsăud, întrerupt la Cugir de o intervenție a elicopterului SMURD! Liderul a câștigat cu 4-0
-
Actualitate4 zile ago
Ajutorul de încălzire pentru iarna 2024-2025. Acte necesare. Condiții de acordare. Câți bani se dau în funcție de venit
-
Opinii - Comentarii4 zile ago
Postul Crăciunului. Obiceiuri și tradiții respectate de credincioși în Postul Nașterii Domnului
-
Opinii - Comentarii3 zile ago
Noua lege a pensiilor: Tabel cu vârsta de pensionare anticipată. Condiții privind stagiul de cotizare pentru pensia anticipată
-
Opinii - Comentarii11 ore ago
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Opinii - Comentarii2 zile ago
17 noiembrie: Ziua Internațională a Studenților. Cum a apărut această sărbătoare și când a fost fost celebrată pentru prima dată