Parcul Dendrologic din Alba Iulia va funcționa în continuare fără taxă de intrare
Iubitorii de natură beneficiază de o mică surpriză din partea administrației locale: Parcul Dendrologic din Alba Iulia va funcționa fără taxă de intrare și în prima parte a lunii august, deși inițial erau stabilite doar lunile mai și iunie.
Potrivit reprezentanților obiectivului din Valea Popii fluxul mare de turiști se menține și în lunile de vară. Astfel sâmbăta se apropie de 900 de persoane, duminica s-a ajuns și la 1.500, iar în timpul săptămânii vin în jur de 200. Parcul este vizitat de persoane de toate vârstele de la copii care vin însoțiți de părinți, de tineri sau de vârstnici care alocă mai bine de trei ore la o singură vizită.
Parcul Dendrologic se află departe de agitaţia cotidiană şi zumzetul oraşului. Se întinde pe o suprafaţă de 22 de hectare și are peste 1200 de specii de plante româneşti şi exotice existene, dar şi păsări care şi-au găsit refugiul aici, pot fi admirate în parcul natural.
Dacă la momentul actual accesul spre parc se face pe un drum noroios, neasfaltat, pe Valea Popii, potrivit edilului oraşului, strada va fi modernizată.
Acest “mic paradis” – parcul natural a fost conceput în anul 2001 de către inginerul silvic Nicolae Pătrânjan, iar în 2009 obiectivul a fost preluat de primărie.
Numele parcului a fost dat “pentru cinstirea unui mare silvicultor român din judeţul Alba”, primul inginer silvic, Ion Vlad, născut la Pianu.
Peste 90% din speciile existente în parc au fost crescute în pepiniere de către inginerul silvic, restul au fost achiziţionate fie cu bani fie prin schimb cu unităţi similare din ţară, parcuri dendrologice şi grădini botanice.
Pe lângă speciile forestiere existente în Parc, s-a încercat a se aduce în majoritate specii româneşti de arbori şi arbuşti, dar cele mai multe sunt exotice, cu seminţe, puieţi şi butaşi aduse din parcurile din ţară.
Cert este că toţi cei care vor vizita Parcul Dendrologic din Alba Iulia vor putea admira la fiecare pas, rarităţi aduse din toată lumea, peste 1.200 de plante şi arbori, le vor încânta privirea.
Accesul la Parcul Denrologic se face din drumul naţional care duce spre Zlatna, se face stânga înainte de Miceşti, pe Strada Varese, apoi dreapta pe Strada Nazareth Ilit şi apoi din nou stânga, pe Strada Valea Popii, până la parc.
Drumul poate fi parcurs şi pe jos în mai puţin de o oră, sau cu bicicleta, urmând aceleaşi indicaţii.
Programul de funcţionare pe durata acestei veri este între orele 9.00-21.00. Intrarea va fi 1 leu pentru copii şi 2 lei pentru adulţi.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Curier Județean
VIDEO | Incendiul din zona Strungari – Loman, lichidat după 60 de ore: Peste 180 de pompieri și 400 de persoane au luptat cu flăcările pe o suprafață de 30 de hectare
Incendiul din zona Strungari – Loman, lichidat după 60 de ore: Peste 180 de pompieri și 400 de persoane au luptat cu flăcările pe o suprafață de 30 de hectare După aproximativ 60 de ore de intervenție continuă, incendiul din zona Strungari – Loman a fost lichidat. Peste 180 de pompieri și 400 de persoane […]
FOTO | Larisa Andreea Goarnă, elevă a Liceului Teoretic Teiuș, premiată la etapa națională a concursului „Laudă semințelor, celor de față și-n veci tuturor”
Larisa Andreea Goarnă, elevă a Liceului Teoretic Teiuș, premiată la etapa națională a concursului „Laudă semințelor, celor de față și-n veci tuturor” Larisa Andreea Goarnă, elevă a Liceului Teoretic Teiuș, a fost premiată la etapa națională a concursului de literatură și arte vizuale „Laudă semințelor, celor de față și-n veci tuturor”, ediția a XX-a, 2024-2025. […]
2 iulie 2025 | Nivel de salinitate în continuare peste limită pe 3 râuri din Alba: Se mențin interdicțiile legate de folosirea apei pentru adăparea animalelor și irigații
2 iulie 2025 | Nivel de salinitate în continuare peste limită pe 3 râuri din Alba: Se mențin interdicțiile legate de folosirea apei pentru adăparea animalelor și irigații Nivelul de salinitate se menține în continuare peste limită pe 3 râuri din județul Alba. Prin urmare se mențin interdicțiile legate de folosirea apei pentru adăparea animalelor […]