Parcarea supraetajată a Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia: Valoarea totală a investiţiei, peste 35 milioane lei
Parcarea supraetajată a Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia: Valoarea totală a investiţiei, peste 35 milioane lei
În ședința din luna martie 2024, consilierii județeni vor avea de aprobat Studiului de fezabilitate cu indicatorii tehnico-economici aferenți și a Devizului General la obiectivul de investiții „Parcare supraetajată a Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia”.
Proiectul de act administrativ inițiat vizează aprobarea Studiului de fezabilitate cu indicatorii tehnico-economici aferenți și a Devizului General la obiectivul de investiții „Parcare supraetajată a Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia”, în vederea trecerii la faza următoare de implementare a investiției.
Terenul pe care urmează să se realizeze investiția este situat administrativ în intravilanul municipiului Alba Iulia, B-dul Transilvaniei, FN, județul Alba, are o suprafață de 2.349 mp și este în domeniul public al județului Alba.
Citește și: Parcare cu două etaje, ascensor și 100 de locuri în zona SJU Alba Iulia: Consiliul Județean a primit undă verde de la APM
Valoarea totală a investiţiei este de 35.155.132,08 lei, din care valoarea C+M este 30.413.528,69 lei, cu TVA inclus.
Principalele caracteristici tehnice ale investiției:
– suprafață teren – 2.349 mp
– suprafaţă construită: 1.324 mp
– suprafața construită desfășurată: 4.801 mp
– regim înălțime: S+P+2E
– înălțime maximă: 12,50 m de la cota terenului sistematizat
– categoria de importanță = ”C” (construcții de importanță normală), conf. HG 766/1997.
– POT propus: 57 %
– CUT propus: 2
Durata de realizare a investiției este de 34 luni.
Sursa de finanțare: fonduri europene nerambursabile/fonduri guvernamentale/buget local.
Nevoia eliberării părții carosabile a străzilor de vehicule staționate se poate rezolva prin realizarea unor parcări colective de medie/mare capacitate, în soluție multietajată. Crearea unei infrastructuri rutiere sigure este una din condițiile fundamentale ale siguranței rutiere. Este demonstrat faptul că investițiile în siguranța infrastructurii aduc rezultate rapide în reducerea numărului și gravității accidentelor rutiere.
Citește și: Parcare cu două etaje, pentru aproape 100 de mașini, în Alba Iulia. Primăria lansează PUZ-ul în consultare publică
În România se manifestă plenar nevoia stringentă a asigurării fondurilor pentru intreținerea, repararea, modernizarea și construcția unei infrastructuri sigure, atât la nivel național cât și local, dar și identificarea de noi surse de finanțare, care să asigure componenta locală a costurilor pentru realizarea acestor obiective.
Construirea parcării supraetajate va avea efect, direct sau indirect, asupra calității vieții pentru rezidenți, pentru personalul medical și pentru aparținătorii beneficiarilor de servicii medicale, prin asigurarea unui spațiu conform pentru gararea autoturismelor și asupra calității mediului prin reducerea poluării.
Clădirea parcării supraetajate propusă a se realiza are un regim de înălțime S+P+2E, cu o înălțime maximă de 12,50 m față de cota terenului sistematizat.
Structura de rezistență a clădirii este alcătuită din: fundații de tip radier din beton armat, stâlpi și diafragme din beton armat, planșee tip dală și grinzi din beton armat perimetrale.
Planșeul peste ultimul nivel va avea rol de acoperiș terasă circulabilă.
La ultimul nivel se vor realiza mai multe zone cu terasă înierbată și o copertină metalică pe care se vor monta panouri fotovoltaice.
Prin parcarea supraetajată se vor crea 100 de locuri de parcare, repartizate pe niveluri astfel: 32 locuri la subsol, 19 locuri la parter, 19 locuri la etaj 1, 19 locuri la etaj 2 și 11 locuri pe terasa circulabilă.
Clădirea parcării va fi dotată cu următoarele tipuri de instalații:
– instalații sanitare interioare și exterioare
– instalații de limitare și stingere incendiu cu hidranți interiori și exteriori
– instalații electrice: alimentarea clădirii cu energie electrică, instalații de iluminat și prize, instalații de curenți slabi, instalație de degivrare terasă și protecție coloane de scurgere ape meteorice, sistem parcking cu ghidare PGS și 5 stații electrice integrate.
– instalații de detectare, semnalizare și avertizare incendiu.
Scopul realizării acestei investiții este ca pe termen scurt și mediu să contribuie la îndeplinirea următoarelor obiective:
– dezvoltarea durabilă a localității
– îmbunătățirea accesibilității pe teritoriu
– creșterea nivelului de siguranță a traficului auto și pietonal
– asigurarea de noi locuri de parcare pentru rezidenți, pentru personalul medical și pentru aparținătorii beneficiarilor de servicii medicale.
Parcările supraetajate reprezintă o soluție modernă și eficientă pentru gestionarea spațiului urban și a cererii tot mai mari de locuri de parcare. Aceste structuri oferă o alternativă eficientă la parcările tradiționale la sol, contribuind la maximizarea utilizării terenului disponibil și la reducerea congestiei traficului.
Prin beneficiile lor extinse în domeniile eficienței spațiului, sustenabilității și inovării tehnologice, aceste structuri contribuie la creșterea calității vieții în orașe și la dezvoltarea durabilă a comunităților.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Politică Administrație
Biserica „Sfinții Arhangheli” din comuna Horea va fi restaurată și refuncționalizată. Licitația de peste 5 milioane de lei, lansată pe SEAP
Biserica „Sfinții Arhangheli” din comuna Horea va fi restaurată și refuncționalizată. Licitația de peste 5 milioane de lei, lansată pe SEAP Parohia Ortodoxă Română Horea a lansat la data de 14 ianuarie 2025 licitația pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice pentru execuția lucrărilor de resturare, refuncționalizare și punere în valoare a Bisericii Sfinții Arhangheli din […]