Până în 2020, 70% din populația lumii va folosi smartphone-uri – potrivit unui studiu
Potrivit unui studiu, un procent de 70% din populaţia lumii va utiliza smartphone-uri până în 2020, iar 90% dintre oameni vor locui în zone acoperite de reţele de broadband mobile.
Totodată, numărul de abonamente pentru smartphone-uri se va dubla, ajungând la un total de 6,1 miliarde.
„Până în 2020, 80% din traficul mobil de date va fi generat de smartphone-uri. America de Nord şi Europa vor fi în continuare regiunile cu cel mai intens trafic pe Internet raportat la numărul total de smartphone-uri. Traficul video va creşte anual cu câte 55% până în 2020, impulsionat de serviciile de streaming video şi de includerea de mai mult video în conţinutul media şi publicitar”, arată raportul Ericsson Mobility Report.
Potrivit documentului, în pieţele dezvoltate, creşterea va fi generată de numărul mai mare de dispozitive deţinute de fiecare persoană în parte în timp ce, pe pieţele în dezvoltare, creşterea va fi susţinută prin adăugarea de noi utilizatori, pe măsură ce smartphone-urile vor deveni mai accesibile ca preţ. Aproape 80% din noile abonamente de smartphone-uri vor fi încheiate în regiuni precum Asia Pacific, Orientul Mijlociu şi Africa.
În plus, creşterea în popularitate a smartphone-urilor va conduce şi la un avans accelerat al traficului de date. Astfel, traficul mobil iniţiat de pe smartphone-uri se va majora de 10 ori până în 2020, ajungând să reprezinte 80% din traficul total de date.
Creşterea numărului de aplicaţii disponibile, precum şi costurile în scădere ale modemurilor vor contribui la mărirea numărului de dispozitive conectate documentul estimând un total de 26 de miliarde de dispozitive conectate până în 2020.
Traficul video mobil va creşte cu 55% anual până în 2020 şi va reprezenta aproximativ 60% din traficul mobil de date înregistrat la finalul perioadei. „Creşterea aceasta va fi, în mare, posibilă ca urmare a faptului că utilizatorii încep să prefere servicii de streaming video, iar conţinutul video este din ce în ce mai des inclus în ştiri, reclame şi platforme de social media”, se mai arată în raport.
Sursa Agerpres
(V.N.)
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Cât costă un hectar de teren arabil în România? Zonele în care este cel mai ieftin, unde este cel mai scump?
Cât costă un hectar de teren arabil în România? Zonele în care este cel mai ieftin, unde este cel mai scump? Potrivit ultimelor date publicate de Institutul Național de Statistică (INS),.41.624 de lei este prețul mediu cu care s-a vândut un hectar de teren arabil în România. Harta prețurilor pentru terenurile agricole arată că cel […]