Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Pachete cu alimente 2023 de la UE: Cine se califică pentru acest ajutor și ce anume conțin

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Pachete cu alimente 2023 de la UE: Cine se califică pentru acest ajutor și ce anume conțin

Românii pot intra în posesia pachetelor cu alimente oferite de Uniunea Europeană, începând de miercuri, 19 aprilie. Aceștia le pot ridica de la centrele de distribuire cu actele lor de identitate și pe cele ale membrilor familiei.

Veste bună pentru români! Începând de astăzi, aceștia își pot lua pachetele cu alimente oferite de UE. Beneficiari sunt oamenii cu handicap, iar cei mai mulți dintre ei sunt din București.

Vorbim de 122.000 de persoane. Restul sunt din Suceava (90.879 de oameni), Iași (90.196 de oameni), Dolj (89.801 de oameni) şi Bacău (82.410 de oameni).

Potrivit autorităților, anul acesta se acordă șase tranșe de ajutor pentru alimente și mese calde, unui număr de aproximativ 2,4 milioane de oameni aflați în situații vulnerabile.

Ce produse conțin pachetele de la UE

Este important de menționat că fiecare pachet cântărește 24 de kilograme și conține: făină albă de grâu (cinci pungi de 1 kg), mălai (patru pungi de 1 kg), paste făinoase (două pungi de 400 g), ulei (patru sticle de 1 l), zahăr (două pungi de 1 kg) și orez (patru pungi de 1 kg).

De asemenea, pachetele mai conțin: conserve din carne de vită (cinci cutii de 300 g), conserve din carne de porc (trei cutii de 300 g), conserve pate de ficat de porc (cinci cutii de 200 g), borcane de compot de fructe (două borcane de 720 ml), gem de fructe (un borcan de 360 g) și gem de fructe dietetic (un borcan de 360 g).

Persoanele care profită de aceste ajutoare și le vând riscă sancțiuni uriașe, după cum a anunțat, de curând, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş. Mai mult decât atât, persoanele care sunt prinse că fac acest lucru riscă să fie excluse din lista beneficiarilor.

Sursa: impact.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni Temperaturile pentru luna mai din acest an or să fie mai ridicate decât cele specifice perioadei. Excepție făcând doar săptămâna 6 – 13 mai. Săptămâna 29 aprilie – 6 mai Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea