Ziarul Unirea

Pachete alimentare pentru peste 400 de elevi și preșcolari dintr-o comună din Alba. Ce vor conține

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Primăria comunei Unirea a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice o licitație pentru prestari servicii catering pentru scoli in cadrul Programului-pilot conform OUG 9/2020. Valoarea totală estimată a investiției este de 263.820,90 lei, fără TVA.

Achiziţia de servicii de catering pentru şcoli se include în categoria contractelor de achiziţie publică care au ca obiect servicii sociale şi alte servicii specifice, prevazute în anexa nr.2 a Legii 98/2016 privind achizițiile publice şi va contribui la livrarea de hrană pentru copii din cadrul scolilor. Obiectul achiziției de prestare servicii de catering pentru şcoli este pus în corespondență cu codul CPV şi susține realizarea scopului principal al contractului.

ELIT

Scopul principal al contractului este acela de acordare de hrana sub forma de pachet alimentar pentru un numar de 75-prescolari, 189-ciclul primar, 147- ciclul gimnazial (total 411 elevi).

Acordarea de hrană prin serviciile de catering școlar se va realiza prin asigurarea unui pachet alimentar/zi/copil , totalizând max. 411 de „pachete alimetare”/copil/perioadă contractuală”.

Obiectul contractului de achizitie publica este constituit de prestarea de servicii de catering pentru scoli, respectiv in cadrul:

– Scoala Gimnaizala “Avram Iancu” Unirea, nr.69, loc. Unirea
– Scoala Gimnaziala „Gheorghe Maier” Unirea, nr. 1142 + Gradinita, loc. Unirea 2
– Scoala primara Dumbrava, loc. Dumbrava, Comuna Unirea, nr. 181 + Gradinita
– Gradinita Unirea1, Str. Avram Iancu, nr. 89, loc. Unirea
– Gradinita Ciugudu de Jos, strada Principala FN

Pachetele alimentar vor conține:

– produse de panificație din făină integrală (pâine feliată sau batoane/chifle) – 80 g – maximum 50% din greutatea totală a pachetului,

– produse din carne și/sau brânzeturi/derivate din lapte – 40 g – minimum 25% din greutatea totală a pachetului,

– legume (roșii, castraveți, salată sau alte produse similare) – 40 g – maximum 25% din greutatea totală a pachetului.

La acestea se va adăuga un fruct. Fructele vor fi spălate în prealabil (după caz) și ambalate individual (acolo unde este cazul) în folie de protecție de plastic sau ambalaj de hârtie.

Serviciile de catering vor fi prestate ţinându-se cont de următoarele aspecte minimale:

– numărul estimat de zile de școlarizare/perioada de prestare a serviciilor de catering pentru care trebuie asigurate „pachetele
alimentare”,

– numărul şi categoriile de beneficiari (preşcolari şi şcolari) ai serviciilor de catering pentru şcoli,

– pentru compoziţia meniului de hrană (stabilită prin caietul de sarcini), prestatorul va asigura meniul fiecărei zile în funcţie de categoriile de beneficiari ai ”pachetelor alimentare” (categorii care vor fi menţionate prin nota de comandă zilnica). In acest sens, meniul va fi stabilit in conformitate cu necesitatile calorice si cantitative ale copiilor, cu respectarea cu reglementarilor legale (Ordinul nr. 1563/12.09.2008, Anexa 3

–Necesarul zilnic de calorii, substanţe nutritive şi elemente minerale pentru copii şi adolescenţi si Legea 123/27.05.2008). Prestatorul va semna o declarație de conformitate prin care își asumă respectarea condițiilor privind meniul, ambalarea, transportul și prestarea serviciilor de catering școlar, conform legislației în vigoare. Toate preparatele vor fi insoțite de o declarație de conformitate întocmită conform legii.

– numărul de „pachete alimetnare” (care vor fi asigurate conform cerinţelor menţionate),

– programul de prestare a serviciilor (stabilit prin caietul de sarcini)

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419