Rămâi conectat

Ştirea zilei

Pachete alimentare pentru peste 400 de elevi și preșcolari dintr-o comună din Alba. Ce vor conține

Publicat

în

Primăria comunei Unirea a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice o licitație pentru prestari servicii catering pentru scoli in cadrul Programului-pilot conform OUG 9/2020. Valoarea totală estimată a investiției este de 263.820,90 lei, fără TVA.

Achiziţia de servicii de catering pentru şcoli se include în categoria contractelor de achiziţie publică care au ca obiect servicii sociale şi alte servicii specifice, prevazute în anexa nr.2 a Legii 98/2016 privind achizițiile publice şi va contribui la livrarea de hrană pentru copii din cadrul scolilor. Obiectul achiziției de prestare servicii de catering pentru şcoli este pus în corespondență cu codul CPV şi susține realizarea scopului principal al contractului.

Scopul principal al contractului este acela de acordare de hrana sub forma de pachet alimentar pentru un numar de 75-prescolari, 189-ciclul primar, 147- ciclul gimnazial (total 411 elevi).

Elit - Gustul Desăvârșit

Acordarea de hrană prin serviciile de catering școlar se va realiza prin asigurarea unui pachet alimentar/zi/copil , totalizând max. 411 de „pachete alimetare”/copil/perioadă contractuală”.

Obiectul contractului de achizitie publica este constituit de prestarea de servicii de catering pentru scoli, respectiv in cadrul:

– Scoala Gimnaizala “Avram Iancu” Unirea, nr.69, loc. Unirea
– Scoala Gimnaziala „Gheorghe Maier” Unirea, nr. 1142 + Gradinita, loc. Unirea 2
– Scoala primara Dumbrava, loc. Dumbrava, Comuna Unirea, nr. 181 + Gradinita
– Gradinita Unirea1, Str. Avram Iancu, nr. 89, loc. Unirea
– Gradinita Ciugudu de Jos, strada Principala FN

Pachetele alimentar vor conține:

– produse de panificație din făină integrală (pâine feliată sau batoane/chifle) – 80 g – maximum 50% din greutatea totală a pachetului,

– produse din carne și/sau brânzeturi/derivate din lapte – 40 g – minimum 25% din greutatea totală a pachetului,

– legume (roșii, castraveți, salată sau alte produse similare) – 40 g – maximum 25% din greutatea totală a pachetului.

La acestea se va adăuga un fruct. Fructele vor fi spălate în prealabil (după caz) și ambalate individual (acolo unde este cazul) în folie de protecție de plastic sau ambalaj de hârtie.

Serviciile de catering vor fi prestate ţinându-se cont de următoarele aspecte minimale:

– numărul estimat de zile de școlarizare/perioada de prestare a serviciilor de catering pentru care trebuie asigurate „pachetele
alimentare”,

– numărul şi categoriile de beneficiari (preşcolari şi şcolari) ai serviciilor de catering pentru şcoli,

– pentru compoziţia meniului de hrană (stabilită prin caietul de sarcini), prestatorul va asigura meniul fiecărei zile în funcţie de categoriile de beneficiari ai ”pachetelor alimentare” (categorii care vor fi menţionate prin nota de comandă zilnica). In acest sens, meniul va fi stabilit in conformitate cu necesitatile calorice si cantitative ale copiilor, cu respectarea cu reglementarilor legale (Ordinul nr. 1563/12.09.2008, Anexa 3

–Necesarul zilnic de calorii, substanţe nutritive şi elemente minerale pentru copii şi adolescenţi si Legea 123/27.05.2008). Prestatorul va semna o declarație de conformitate prin care își asumă respectarea condițiilor privind meniul, ambalarea, transportul și prestarea serviciilor de catering școlar, conform legislației în vigoare. Toate preparatele vor fi insoțite de o declarație de conformitate întocmită conform legii.

– numărul de „pachete alimetnare” (care vor fi asigurate conform cerinţelor menţionate),

– programul de prestare a serviciilor (stabilit prin caietul de sarcini)


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

FOTO| Admis cu 9,97 la Colegiul Militar din Alba Iulia, elevul fruntaș Flavius Taflan își reconfirmă statutul de elev de excepție: Premii la olimpiada de franceză și engleză

Publicat

în

FOTO| Admis cu 9,97 la Colegiul Militar din Alba Iulia, elevul fruntaș Flavius Taflan își reconfirmă statutul de elev de excepție: Premii la olimpiada de franceză și engleză

Elevul fruntaș Flavius Taflan (clasa a IX-a) este fascinat de limbile străine pe care le studiază cu pasiune. Pentru a acumula cunoștințele și se perfecționa, învață constant, dedică timp și multă atenție studiului. Și-a testat cunoștințele la fazele județene ale olimpiadelor de limba franceză și limba engleză unde a reușit să obțină Premiul I, respectiv Premiul III.

Citește și: FOTO | Elev de excepție al Făgărașului, admis cu 9,97 la Colegiul Militar din Alba Iulia

Calificarea la etapa națională a Olimpiadei de Limba Franceză a reprezentat pentru Flavius nu doar un succes școlar ci și o motivație de a continua să aprofundeze acestă disciplină. În colegiul militar Flavius a reușit, sub îndrumarea doamnei profesoare Carmen Roman, să își consolideze baza de cunoștințe de limba franceză, formată pe perioada gimnaziului și cu ambiție și dorința de a se autodepăși a reușit să obțină un punctaj foarte bun la faza națională a olimpiadei, punctaj care i-a adus mențiune.

Elit - Gustul Desăvârșit

Citește și: FOTO| Impresiile unui „boboc” după prima lună la Colegiul Militar din Alba Iulia: „Îndrăgesc uniforma militară și mi-am dorit să continui tradiția familiei”

„Acest premiu obținut la Olimpiada Națională de Limba Franceză este rezultatul muncii și perseverenței. Sub îndrumarea doamnei profesoare am înteles nevoia unei pregătiri riguroase pentru a obține o astfel de performanță și mi-am concentrat forțele asupra dobândirii abilităților necesare pentru a face față cu brio acestui concurs național. În fiecare zi, cu gândul la marea competiție, am muncit intens, fără să pierd din vedere obiectivul final. Au existat, într-adevăr, și momente mai dificile, în care m-am simțit nesigur pe mine, însă posibilitatea de a concura la nivel național m-a determinat să fiu mai ambițios ca niciodată și să dau totul pentru a reuși. În final am obținut o mențiune, care dovedește implicarea și seriozitatea mea în această olimpiadă, premiu de care sunt foarte mândru. Îmi propun să îmi perfecționez în continuare franceza pentru ca, anul viitor, să pot urca pe podium. Sunt recunoscător tuturor celor care m-au sprijinit în acest drum și care au avut încredere că voi reuși.

Felicitări, elev și dascăl, pentru obținerea acestui rezultat deosebit la nivel național!”, au transmis reprezentanții Colegiului Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

25 mai. Serviciul de distribuţie a gazelor naturale va fi sistat temporar într-o localitate din județul Alba. Recomandări pentru consumatori

Publicat

în

25 mai. Serviciul de distribuţie a gazelor naturale va fi sistat temporar într-o localitate din județul Alba. Recomandări pentru consumatori

Pentru efectuarea unor lucrări specifice la sistemul de distribuție, compania Delgaz Grid este nevoită să sisteze temporar alimentarea cu gaze naturale miercuri, 25 mai, între orele 09.00-14.00, în localitatea Uioara de Sus din județul Alba.

Compania solicită consumatorilor să închidă toate focurile, iar după reluarea distribuţiei gazelor naturale să supravegheze modul de ardere a acestora timp de 30 minute.

Elit - Gustul Desăvârșit

În cazul în care simt miros specific de gaz, consumatorii sunt rugaţi să anunţe imediat dispeceratul de urgenţă al Delgaz Grid la unul dintre numerele de telefon: 0800.800.928 (număr gratuit, apelabil din principalele reţele de telefonie fixă şi mobilă) sau 0265.200.928 (număr taxabil cu tarif local din reţeaua Telekom şi cu tariful operatorului din toate celelalte reţele de telefonie).

Compania regretă disconfortul creat şi mulţumeşte clienţilor pentru înţelegerea şi sprijinul acordat pentru desfăşurarea acestor lucrări.

Despre Delgaz Grid

Delgaz Grid, compania de distributie din cadrul Grupului german E.ON, operează o reţea de gaze naturale de 24.000 km în 20 de judeţe din partea de Nord şi de Vest a României (Cluj, Bistrița Năsăud, Maramureș, Satu Mare, Sălaj, Timiș, Arad, Bihor, Caraș-Severin, Hunedoara, Mureș, Sibiu, Alba, Harghita, Iași, Botoșani, Vaslui, Suceava, Neamț şi Bacău) şi o reţea de electricitate de 83.000 km în şase judeţe din Moldova: Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava şi Vaslui. De la intrarea pe piaţa locală, în anul 2005, E.ON a investit peste 1,9 miliarde de euro în principal pentru modernizarea reţelelor de gaze şi electricitate şi a virat către stat impozite şi taxe de 2,7 miliarde de euro.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

ACCIDENT tragic la o firmă din Alba: Un muncitor srilankez a DECEDAT după ce o remorcă pe care o repara a căzut peste el. Bărbatul era în ziua lui liberă

Publicat

în

ACCIDENT tragic la o firmă din Alba: Un muncitor srilankez a DECEDAT după ce o remorcă pe care o repara a căzut peste el. Bărbatul era în ziua lui liberă

Sâmbată 21 mai 2022 în jurul orei 8.15, la punctul de lucru al unei firme din Sebeș, județul Alba, s-a produs un eveniment deosebit de grav soldat cu decesul unui muncitor din Sri Lanka, în vârstă de 27 de ani.

Potrivit ITM Alba, victima avea permis de muncă pentru a desfășura activitate la o altă societate din Sebeș. La data producerii evenimentului victima era liberă, aceasta având locul de cazare în barăcile societății unde s-a produs evenimentul.

Victima repara o remorcă a societății unde era cazată, acesta prin cădere l-a prins sub ea lovindu-l.

Elit - Gustul Desăvârșit

În curs se desfășoară cercetări pentru a stabili împrejurările și cauzele care au dus la producerea accidentului mortal.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare