Rămâi conectat

Actualitate

Pachete alimentare 2024: Lista produselor pe care le vor primi persoanele vulnerabile a fost modificată

Ziarul Unirea

Publicat

în

Pachete alimentare 2024: Lista produselor pe care le vor primi persoanele vulnerabile a fost modificată

Persoanele vulnerabile vor primi și în 2024, din partea Statului, tichete sociale pentru produse alimentare și mese calde, dar și pachete de alimente.

Pachetele alimentare vor trebui ridicate de la centrele speciale de distribuție, de către fiecare beneficiar în parte, așa cum prevede hotărârea din luna februarie se arată HG 70/2024, aplicabilă deja.

Autoritățile administrației publice locale au obligativitatea de a livra pachetul cu alimente la locuința celor care nu se pot deplasa.

Citește și: Voucherele de vacanță 2024 impozitate cu 20%: Banii pe care angajații urmează să ii piardă din salarii

Lista alimentelor se schimbă

Lista produselor incluse în pachetele cu produse alimentare a suferit ușoare modificări, iar potrivit ordinului apărut vineri, din listă a fost eliminată smântâna de gătit, iar cantitatea de făină și carne conservată de porc a fost redusă.

Mai exact, pachetele vor conține produsele din tabelul de mai jos:

-Lapte UHT- 1 cutie

Ulei- 1 sticlă de 1 litru

Orez-1 pungă de 1 kilogram

Făină albă de grâu- 3 pungi a câte 1 kilogram

Mălai- 3 pungi a câte 1 kilogram

Paste Făinoase- 2 pungi a câte 400 de grame

Zahăr tos- 3 pungi a câte 1 kilogram

Conservă de carne de porc- 3 cutii a câte 300 de grame

Conservă pateu de ficat de porc- 4 cutii a câte 400 de grame

Roșii în bulion- 2 cutii a câte 400 de grame

Conservă de mazăre- 2 cutii a câte 400 de grame

Gem de fructe – 1 borcan de 360 de grame

Pachete cu alimente

În anul 2024 pachetele cu alimente vor fi în cuantum maxim de 125 lei și se vor acorda o dată la 6 luni.

Beneficiarii de pachete de alimente vor fi:

a) familiile şi persoanele singure care au stabilit dreptul la ajutorul de incluziune, în condiţiile Legii nr. 196/2016, cu modificările şi completările ulterioare;

b) membrii familiilor beneficiare de ajutor pentru familia cu copii acordat în baza Legii nr. 196/2016, cu modificările şi completările ulterioare;

c) persoanele/familiile aflate temporar în situaţii critice de viaţă stabilte în urma anchetelor sociale efectuate la nivelul autorităților locale.

„Ne-am propus ca cea de-a șasea tranșă a pachetelor alimentare destinate românilor vulnerabili, a căror distribuție a început, să ajungă la aproximativ 800.000 de beneficiari înainte de Paște.

Lucrăm împreună cu autoritățile locale, astfel încât să ne asigurăm că sunt depuse toate eforturile pentru a nu exista sincope în procesul de distribuție către beneficiari. În acest sens, am făcut un apel către toți primarii să etapizeze distribuția alimentelor în așa fel încât să se evite cozile la preluarea pachetelor, respectându-se totodată calendarul pe care l-am propus.

Pachetele conțin alimente de bază pe care toți românii trebuie să le aibă înainte de Sfintele Sărbători și este important ca acestea să le fie livrate la timp. Totodată, avem în plan ca, în Săptămâna Mare, să încărcăm pe cardurile sociale o nouă tranșă din ajutorul de 250 lei pentru alimente și mese calde pentru toți cei 2,4 milioane de români beneficiari.

Este un sprijin care va conta, cu siguranță, în această perioadă. Vom continua să protejăm securitatea alimentară și în următorii ani, fie sub formă de pachet alimentar, fie sub formă de voucher. Și pentru că vorbim despre produse în cea mai mare parte românești, vom ajuta în acest fel și producătorii naționali”, declara Marcel Boloș despre această inițiativă, în 2023.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

În 2023, despăgubiri de peste 25,5 milioane de lei pentru locuinţele afectate de furtuni

Unirea Ziarul

Publicat

în

În 2023, despăgubiri de peste 25,5 milioane de lei pentru locuinţele afectate de furtuni Despăgubirile achitate anul trecut de companiile membre ale Uniunii Naţionale a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România (UNSAR) pentru acoperirea pagubelor provocate locuinţelor de furtuni au depăşit 25,5 milioane de lei, fiind duble faţă de 2022, conform unui comunicat al […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea