Rămâi conectat

Politică Administrație

(P) Un argument la afirmaţia că Ciugudul are nevoie de Un PRIMAR pentru OAMENI

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

BUCEAAm afirmat și susțin cu argumente că actuala administrație locală a comunei Ciugud are un sistem de lucru dezumanizat și dezumanizant. Adică, nu ține cont de interesul oamenilor și încalcă sistematic și grav personalitatea umană. Am promis și mă voi ține de cuvânt că nu fac afirmații fără dovezi și argumente. Vă propun să discutăm astăzi despre transportul public din satele comunei la Alba Iulia. Acesta este asigurat de firma STP Alba Iulia. Ciugudul, împreună cu Alba Iulia și alte comune din zonă, formează AIDA TL, adică o asociație, creată cu scopul și promisiunea de a asigura condiții bune și avantajoase de transport.

Costul biletului și abonamentului este de 4,5 lei biletul pentru satele Limba, Ciugud, Teleac, Drâmbar, iar cel al abonamentului de 90 lei pentru o lună de zile și de 5,5 lei pentru satele Șeușa si Hăpria, iar abonamentul costă 110 lei. Mereu oamenii afirmă că aceste tarife sunt nejustificat de mari, arătând că, dacă într-o familie sunt cel puțin 2 navetiști, este mai rentabil să facă naveta cu autoturismul. Am vrut să văd care este situația la celelalte localități din cadrul AIDA TL, iar concluzia este cea din titlul de mai sus.

Prezint situația, așa cum este afișată pe site-ul STP Alba Iulia. Am făcut calcule pornind de la costul biletului și abonamentului, raportat la distanțe, pe de o parte și timpul necesar parcurgerii acesteia, conform datelor STP. Iată ce ne arată cifrele: Alba Iulia, traseul Autogară – Cetate – Ampoi III – Gară, biletul 2,5 lei, 4,8 km, cost/km 0,52 lei, 21 minute – 0,119 lei/min., cost abonament lunar 75 lei; Teleac – cost bilet 4,5 lei, 7 km, 0,64 lei/km, 9 minute, 0,611 lei/min., abonament 90 lei; Hăpria – cost bilet 5,5 lei, 9 km, 0,61 lei/km, 14 minute, 0,393 lei/min, abonament 110 lei; Galda de Jos – cost bilet 5 lei, distanţa 16,5 km, 0,303 lei/km, 19; Poiana Galdei – cost bilet 7 lei, distanța 29,8 km, 0,235 lei/km, 28 minute, 0,25 lei/min, abonamentul 140 lei. Rezultă din datele de mai sus o diferenţă aproape de dublu în privinţa costului transportului pentru ciugudeni, comparativ cu celelalte localități care formează AIDA.

Suplimentar la aceste costuri este faptul că Primăria Ciugud mai plătește o cotizaţie de 1,5 lei pe fiecare locuitor, adică inclusiv pentru pruncul abia născut, și o altă dare, denumită contribuție, pe baza unor facturi emise de STP. În anul 2014, această dare a fost de peste 100.000 lei, adică peste un miliard lei vechi, iar pentru anul acesta a fost alocată o primă sumă de 40.503 lei, care poate fi majorată prin rectificări bugetare. Cred că este un motiv serios pentru a vota MIȘCAREA, adică un alt primar.

Constantin BUCEA va fi UN PRIMAR pentru OAMENI!

Publicitate electorală PMP

Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună Cetățenii din comuna Gârbova se pot bucura de un nou parc, situat în fața primăriei. Loc de relaxare și recreere, atât pentru tineri cât și pentru vârstnici sau turiști. „Amenajarea parcului din localitatea Gârbova a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea