Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

(P) TOP 3 motive pentru care merită să dedici timp unui hobby

Andreea Ștefan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Este adevărat că job-ul îţi poate ocupa o bună parte din zi, iar mai apoi responsabilităţile casnice, timpul petrecut cu familia şi prietenii să fie şi ele o prioritate. Totuşi, există şi alte activităţi care merită puţin din timpul tău şi care pot aduce un impact pozitiv în viaţa ta.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Foarte multe persoane îşi găsesc relaxarea şi energia într-un hobby. Partea bună este că există zeci sau chiar sute de hobby-uri, care mai de care mai diverse, în funcţie de personalitatea şi talentele fiecăruia.

Fiecare dintre noi are anumite afinităţi, însă nu toţi reuşim să găsim timp pentru a încerca sau a face propriu-zis ceva care ne aduce bucurie. Fie că este vorba despre scris, sport la nivel competitiv, desen, articole hand-made, design sau programare, oricine îşi poate găsi unul sau mai multe hobby-uri.

Trebuie să ştii că hobby-urile nu sunt doar activităţi pe care le faci de plăcere, ci pot avea beneficii reale în viaţă şi pot aduce un plus real de valoare.

Dacă încă nu ai găsit curajul sau motivaţia să dedici timp pasiunii tale, iată TOP 3 motive pentru care merită să acorzi timp unui hobby:

O sursă extra de venit

Foarte multe hobby-uri pot deveni o sursă extra de venit, în funcţie de modul în care alegi să le practici. Un bun exemplu este scrisul, activitate pentru care ai nevoie doar de un laptop şi inspiraţie. Articolele online, descrierile de produse pentru ecommerce sau Ebook-urile sunt doar câteva produse ce implică folosirea acestui talent. Tot ce trebuie să faci este să ai la îndemână un laptop şi internet, pentru a scrie uşor şi a-ţi face cont pe platformele pentru creare de conţinut scris.

Nu numai activităţile ce se realizează de pe un laptop pot însemna o sursă în plus de bani. Produsele hand-made, serviciile precum masajul sau orele de aerobic sunt doar câteva exemple de activităţi care se plătesc.

Desigur, drumul de la hobby la venituri extra nu este întotdeauna lin şi uşor. Cel mai important lucru este să ai o traiectorie consecventă. Fie că lucrezi 4 ore pe săptămână sau o oră pe zi pentru hobby-ul tău, nu renunţa.

Dacă pasiunea ta implică folosirea unui laptop, atunci cele mai bune investiţii pe care le poţi face sunt un device de calitate, precum Huawei Matebook sau MacBook şi câteva cursuri de perfecţionare.

În cazul în care pasiunile tale nu implică internetul şi proiectele remote, cele mai bune investiţii rămân cursurile de perfecţionare şi materialele de calitate.

Satisfacţii personale

Oricât de egoist ar suna, satisfacţiile personale sunt importante în viaţa oricărei persoane. Ne bucurăm atunci când munca ne este lăudată, când reuşim să luăm un examen important sau când învăţăm un skill nou. Satisfacţiile personale şi micile victorii te vor ajuta să capeţi mai multă încredere în tine şi să te cunoşti mai bine.

Astfel, un hobby este cel mai bun mod de a te bucura de satisfacţii personale şi de a te autodescoperi. De ce? Pentru că un hobby nu implică presiuni exterioare. La job deadline-urile şi presiunile din partea clienţilor, colaboratorilor sau managerilor sunt o realitate. În cazul unui hobby, tu decizi în ce ritm lucrezi, în ce mod lucrezi şi ce anume îţi place sau nu.

Timp pentru tine

Un hobby este o ocazie perfectă să îţi dedici timp ţie. Atunci când investeşti timp şi resurse în pasiunea ta, îţi faci un real serviciu. O pauză binemeritată nu trebuie să însemne neapărat filme la TV sau scroll pe social media. Timpul pe care ţi-l dedici ţie ar trebui să fie de calitate şi să îţi aducă bucurie, fie că alegi să faci sport, să creezi, să înveţi skill-uri noi sau să cânţi.

Hobby-urile nu sunt numai pentru a face timpul să treacă într-un mod mai plăcut. Atunci când te bucuri de pasiunile tale şi dedici timp pentru ele, te vei bucura de o mulţime de beneficii, de la surse extra de venit şi până la satisfacţii personale.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Legea mirosurilor te poate lăsa fără bani în portofel! Amenzi de 30.000 de lei pentru cei care stau la bloc pentru mirosul de mâncare gătită!

Unirea Ziarul

Publicat

în

Legea mirosurilor te poate lăsa fără bani în portofel! Amenzi de 30.000 de lei pentru cei care stau la bloc pentru mirosul de mâncare gătită! Inițiatorii legii mirosurilor au explicat cum pot fi trași la răspundere cei care stau la bloc, în cazul în care ceilalți locatari se plâng de mirosul de mâncare gătită. Legea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea