Rămâi conectat

Economie

(P) Produs aniversar: 2 milioane de transmisii 9G-Tronic fabricate în România

Andreea Ștefan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Sebeș, România: Star Assembly, subsidiara de la Sebeș a concernului german Daimler, a atins un prag remarcabil în istoria transmisiei 9G-Tronic în România: peste 2.000.000 de unități de la startul producției.

Fiind prima cutie automată în nouă trepte din lume, 9G-Tronic a fost lansată în anul 2013 în Germania și este produsă oficial în România din 2016, odată cu ceremonia de lansare din 4 aprilie. De atunci, echipa a crescut considerabil, la fel și responsabilitățile acestui proiect, iar astăzi, îndeplinim cu succes rolul-cheie în cadrul rețelei globale de producție powertrain. De peste 6 ani, în locația românească sunt produse cutii de viteze automate, care alături de fabrica-mamă din Stuttgart, sunt menite să asigure eficiența și flexibilitatea la nivel global a cutiilor de viteze care echipează autoturismele Mercedes-Benz. Cel mai recent produs în portofoliul de transmisii al Grupului Daimler este cutia de viteze automată cu dublu ambreiaj în opt trepte 8G-DCT, lansată în 7 februarie 2019, Star Assembly fiind singura subsidiară Daimler din lume care produce această unitate, conform cererii globale a pieței.

„Nu putem decât să ne bucurăm de această etapă importantă în activitatea de producție din România și de faptul că susținem eficient și flexibil producția de transmisii, asigurând în același timp calitatea înaltă a produselor livrate. Aceasta se datorează unor procese bine conturate și structurate și bineînțeles, efortului de echipă.“ spune Klaus Eichhorn, director general Star Transmission și Star Assembly.

Mercedes-Benz proiectează și produce de peste 50 de ani cutii automate de viteze de calitate superioară, care asigură un confort remarcabil de cuplare a treptelor, eficiență energetică optimă şi durabilitate fiabilă. 9G-Tronic este prima cutie de viteză automată din lume cu nouă trepte şi convertor de cuplu, destinată vehiculelor premium, oferind un confort deosebit, schimbarea vitezelor fiind aproape imperceptibilă. Eficiența sa sporită se datorează reducerii consumului de combustibil cu aproximativ 6,5%. Ca orice altă cutie automată, 9G-Tronic oferă 3 moduri de conducere selectabile: economic, dinamic și manual și un sistem start-stop.

Despre Star Assembly și Star Transmission

Star Assembly și Star Transmission, subsidiarele Daimler de la Sebeș și Cugir, sunt piloni cheie în rețeaua globală de producție powertrain Mercedes-Benz Cars și numără în prezent peste 3.000 de angajați. În cadrul Star Assembly sunt asamblate cutii de viteze automate cu dublu ambreiaj în șapte și opt trepte, precum și transmisii cu nouă trepte de viteză pentru Mercedes-Benz. La sediul Star Transmission sunt produse roţi dinţate, componente prelucrate mecanic pentru motoare, transmisii, țevi de înaltă presiune și sisteme de direcţie. În plus, aici funcționează Centrul de Tehnologii, precum şi un spaţiu de instruire. Subsidiara Star Assembly a fost înfiinţată în anul 2013 la Sebeş, iar lansarea producţiei cutiei de viteze automate cu cinci trepte s-a realizat în acelaşi an. Producția cutiei de viteze automată nouă trepte, 9G-Tronic, este realizată în același spațiu. Cu sprijinul Guvernului României, Star Transmission este una dintre primele companii din România care oferă un sistem de învățământ dual, pe baza modelului Baden-Württemberg.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Economie

Economie

IMM PLUS 2024 – schema de ajutor de stat: Sumele alocate pe programe și cum se acordă sprijinul

Unirea Ziarul

Publicat

în

IMM PLUS 2024 – schema de ajutor de stat: Sumele alocate pe programe și cum se acordă sprijinul Schema de ajutor de stat IMM PLUS și a componentelor acesteia: IMM ROMÂNIA PLUS, AGRO PLUS, IMM PROD PLUS. CONSTRUCT PLUS, INNOVATION PLUS și RURAL PLUS, valabilă până la 30 iunie 2024. a fost apbrobată prin OUG […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea