Rămâi conectat

Politică Administrație

(P) Pâinea şi cuţitul sunt, din nou, în mâinile voastre

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

jidveianO dată la câţiva ani, pâinea şi cuţitul ajung, din nou, în mâinile cetăţenilor, deşi acolo ar trebui să fie în fiecare zi, deoarece voi sunteţi cei care plătiţi taxe şi impozite şi contribuiţi la dezvoltarea şi bunăstarea Cetăţii, indiferent care ar fi ea. E timpul să tăiaţi şi să daţi fiecăruia ce şi cât merită. Unii vă cer votul insistent, alţii decent, iar o parte cred că deja îl au. Şi aş vrea să mă opresc la a treia categorie. Ascultam, cu stupoare şi dezamăgire, o emisiune radio, unde invitatul ne spunea care sunt următorii viceprimari ai municipiului Alba Iulia. Unul dintre ei, spunea el, rămâne pe funcţie, altul devine deputat, iar locul său va fi luat de un membru de partid sub 30 de ani, care nu a fost implicat niciodată în administraţie.

Tot timpul am încurajat promovarea tinerilor în politică, însă cum poţi tu, ”mare partid”, aşa cum îţi spui, să împarţi funcţii pe votul cetăţenilor, înainte să prezinţi proiectul, înainte să întrebi albaiulianul, înainte cu mult de începerea campaniei electorale?! Mă uitam, cu indignare, pe lista de consilieri a aceluiaşi partid, unde-l regăsesc pe cel care a propus, în anumite condiţii, sterilizarea femeilor şi care, într-o recentă şedinţă a Consiliului Local Alba Iulia, a făcut glume pe seama unui coleg consilier pentru deficienţe de vorbire. Ţin să spun că nu e vina lui X sau Y că e scund, aşa cum nu e vina lui Z sau W că este de o etnie diferită de a ta, iar handicapul nu este al celui care nu poate circula, ci, mai degrabă, al aceluia care nu a înţeles că trebuie să uniformizeze şoseaua cu trotuarul. Şi nu aş fi amintit toate acestea dacă insultele şi declaraţiile publice privind împărţirea funcţiilor ar fi fost, în vreun fel, taxate sau rectificate de şefii din acest partid.

Prin acest mesaj vreau să fac, din nou, un apel la decenţă, un apel la onestitate, iar celor care se văd deja învingători, şi cred că vor stăpâni mereu Alba Iulia, le amintesc că şi Lucifer a vrut să fie egalul lui Dumnezeu. Iar pe voi, stimaţi cetăţeni, vă rog să votaţi! Pentru că doar astfel Puterea în Alba Iulia nu va mai rămâne în mâinile unui singur partid. Doar astfel impozitele şi taxele pot fi micşorate, solicitările voastre mai atent soluţionate, iar nepotismele, înlăturate. Iar celor care, în faţa ziariştilor, mulţumesc dinadins primarului pentru fiecare eveniment organizat pe bani publici, le spun că eu, Ovidiu Jidveian, le-aş mulţumi albaiulienilor care plătesc taxe şi impozite şi care, din păcate, doar o dată la câţiva ani au în mâini pâinea şi cuţitul. Aşa să-mi ajute Dumnezeu!

Cu consideraţie şi respect,

av. Ovidiu Jidveian,

candidat la Primăria Alba Iulia

Publicitate electorală ALDE

Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comuna Ocoliș achiziționează un microbuz electric pentru transportul în comun: Valoarea totală a proiectului este de peste 1,2 milioane lei

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comuna Ocoliș achiziționează un microbuz electric pentru transportul în comun: Valoarea totală a proiectului este de peste 1,2 milioane lei Comuna Ocoliș în parteneriat cu comuna Sălciua urmează să cumpere un microbuz electric destinat transportului în comun. Acesta urmează să parcurgă curse regulate între cele două comune. „Urmează să achiziționăm un microbuz electric, care va […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea