Rămâi conectat

Politică Administrație

(P) Opriţi reinstalarea Guvernului PDL-PNL! Votaţi pentru Alba puternică!

Publicat

în

Opriţi reinstalarea Guvernului PDL-PNL! Votaţi pentru Alba puternică!

După catastrofala guvernare Băsescu-Boc-Blaga-Udrea, Guvernul PSD condus de Victor Ponta a reparat nedreptăţile făcute românilor. Potrivit deputatului PSD Ioan Dîrzu, candidat la preşedinţia Consiliului Judeţean, Guvernul Ponta le-a redat românilor demnitatea călcată în picioare de PDL, acum PNL: lLe-a redat românilor pensiile şi salariile tăiate pe nedrept de Guvernul PDL (azi PNL), urmărind să nu mai existe niciun român căruia să i se taie din venitul său câștigat cinstit. lA scos ţara din recesiune și am avut o creștere economică anuală de peste 3%; lA sprijinit investitorii – cum sunt spre exemplu, în judeţul nostru, fabricile Daimler şi Bosch, fiind create mii de locuri de muncă pentru locuitorii judeţului. lAu fost deblocate fondurile europene, iar sumele absorbite au crescut de la 6 la sută – în timpul guvernării PDL (azi PNL) la 70 la sută. lPensiile au fost indexate,  în fiecare an, peste rata inflației.

lA crescupsdt salariul minim de la 675 de lei la peste 1.000 de lei, s-au majorat salariile din educație și sănătate cu 25%, PSD demonstrând ce înseamnă cu adevărat să acorzi prioritate acestor domenii; lAu fost plătiţi profesorilor, funcționarilor și magistraților banii câștigați prin hotărâri judecătorești împotriva Guvernului Boc-Băsescu-Blaga! lAu fost redeschise spitalele închise de cei din noul PNL şi s-au alocat fonduri pentru modernizarea spitalelor – cum sunt spre exemplu cele de la Abrud şi Câmpeni. lS-a păstrat cota unică de 16%, CAS-ul a scăzut cu 5 puncte procentuale, s-a stabilit scutirea de impozit pe profitul reinvestit, s-a redus TVA la alimente la 9% și cota generală de TVA a scăzut de la 24 la sută la o medie de 19 la sută. lS-a oprit jaful de la Hidroelectrica și din sectorul energetic și a fost oprită creșterea prețurilor la energia pentru populație.

Elit - Gustul Desăvârșit

lAu crescut anual subvențiile în agricultură și AU FOST PLĂTITE ÎN AVANS, înainte de începerea sezonului, ajungând din nou, după 20 de ani, să exportăm mai multe alimente decât importăm! lAu fost oprite disponibilizările din Poliție și Jandarmerie şi s-au plătit angajaţilor toate drepturile legale. lAu fost create locuri de muncă, fiind recuperată o mare parte din cele 800.000, pierdute în perioada 2009-2011 de economia românească – în judeţul nostru fabricile Daimler, Bosch şi multe altele au fost sprijinite pentru a se dezvolta. Acestea sunt doar câteva dintre promisiunile onorate de Guvernul PSD. Din păcate, în acest an se resimte tot mai mult reinstraurarea regimului PDL! Guvernul Cioloş, susţinut de PNL, cu acelaşi Blaga la conducere, vechi PDL-ist acum PNL-ist, nu le aduce nimic bun românilor. Noua fabrică Daimler îşi va construi uzina de motoare în Polonia, nu la Sebeş, producătorii şi-au primit cu întârziere subvenţiile, atragerea fondurilor europene nu este considerată o prioritate de Guvernul Cioloş susţinut de PNL, iar cadastrarea localităţilor bate pasul pe loc, fiind amânată până după alegeri. Candidaţii PSD la Consiliul Judeţean, dintre care îi amintim pe Ioan Dîrzu, Ioan Florea, Lucian Prodan, Daniel Zdrânc, Ştefan Tomuş, Radu Călin şi Nicolae Luca fac apel la locuitorii judeţului pentru a opri reinstalarea Regimului PDL-PNL!

Publicitate electorala PSD Alba

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Politică Administrație

Comunicat de presă| Radu Cristian, PSD Alba: „PSD – alături de cei mulți! Peste 3 milioane de oameni vor primi vouchere pentru alimente”

Publicat

în

Comunicat de presă| Radu Cristian, PSD Alba: „PSD – alături de cei mulți! Peste 3 milioane de oameni vor primi vouchere pentru alimente”

PSD vine din nou cu măsuri concrete în beneficiul celor cu venituri reduse! Proiectul PSD privind acordarea voucherelor pentru alimente se implementează în ritm accelerat. Recent s-au semnat contractele pentru tipărirea voucherelor, iar Poșta Română a fost desemnată pentru a le distribui. Peste 3 milioane de persoane, din categorii vulnerabile, vor primi un ajutor de 250 de lei, odată la două luni, timp de un an și jumătate.

Beneficiarii proiectului vouchere pentru alimente sunt:

Elit - Gustul Desăvârșit

– pensionarii cu venituri nete lunare mai mici sau egale cu 1.500 lei;
– persoanele încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, cu venituri nete lunare proprii mai mici sau egale cu 1.500 lei;
– familiile cu cel puțin 2 copii în întreținere cu venituri nete lunare pe membru de familie mai mici sau egale cu 600 lei;
– familiile monoparentale cu venituri nete lunare pe membru de familie mai mici sau egale cu 600 lei;
– familiile care au stabilit dreptul la ajutorul social oferit de stat;
– persoanelor fără adăpost.

Jumătate din cele 3,1 miliarde de lei, necesare pentru voucherele de alimente, vor veni din fonduri europene.

Încă o dată realitatea îi contrazice pe cei de la USR care susțineau despre acest program că „este doar un powerpoint” care nu va fi acceptat de Comisia Europeană. PSD este alături de cei mulți, care au nevoie în această perioadă de sprijin concret!

Purtător de cuvânt PSD Alba,
Radu Cristian


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Radu Tuhuț, deputat PSD de Alba: „România, alături de Republica Moldova! Frații noștri de peste Prut merită mai mult!”

Publicat

în

Radu Tuhuț, deputat PSD de Alba: „România, alături de Republica Moldova! Frații noștri de peste Prut merită mai mult!”

Am participat, în aceste zile, alături de o delegație din România, la întâlniri oficiale dar cordiale cu președintele Parlamentului din Republica Moldova, Igor Grosu, președintele comisiei de administrație publica și amenajarea teritoriului, Larisa Voloh, secretarul general al Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării, Lidia Dabija și secretarul general adjunct al guvernului, Svetlana Țurcanu.

Cu această ocazie, a fost semnat un acord de cooperare între comisiile parlamentare permanente ale Parlamentului Republicii Moldova și a Camerei Deputaților din Parlamentul României. Documentul a fost semnat de către președinții comisiilor de administrație publică și amenajarea teritoriului (din care fac parte), mai exact de către parlamentarii Simona Bucura Oprescu  și Larisa Voloh

Între altele, acordul prevede că cele două state vor pleda pentru modernizarea administrației publice, vor coopera în vederea îmbunătățirii cadrului normativ și celui de reglementare vizând organizarea și funcționarea administrației publice, planificarea spațială și dezvoltarea regională. De asemenea, România și Moldova vor sprijini colaborarea și vor contribui la stabilirea relațiilor de fraternitate între colectivitățile noastre locale. Nu în ultimul rând, vom sprijini realizarea prevederilor Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană cu referire la administrația publică ce are ca finalitate ajustarea sistemului administrativ din Republica Moldova la Spațiul Administrativ European.

Elit - Gustul Desăvârșit

Îmi reiterez, cu această ocazie, susținerea necondiționată pentru parcursul european al Republicii Moldova, pentru continuarea reformei administrative și, nu în ultimul rând, a efortului nostru comun pentru asigurarea securității regiunii și sprijinirii refugiaților ucraineni.

Oamenii din Republica Moldova sunt frații noștri de peste Prut! Avem același idealuri și credințe, vorbim aceeași limbă, iar inimile noastre bat la fel. Doar uniți, împreună, putem fi mai puternici!


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Senator PNL de Alba, Sorin Bumb: „Senatul a adoptat cadrul legal pentru finalizarea rapidă a termocentralei de la Iernut și a reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă”

Publicat

în

Comunicat de presă| Senator PNL de Alba, Sorin Bumb: „Senatul a adoptat cadrul legal pentru finalizarea rapidă a termocentralei de la Iernut și a reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă”

Senatul a adoptat ieri cadrul legal ce va permite finalizarea rapidă a termocentralei de la Iernut și a centralei nucleare de la Cernavodă, făcând astfel încă un pas important spre dobândirea independenței energetice a României. Obiectiv energetic de importanță națională, termocentrala de la Iernut se afla într-un stadiu de execuție de circa 90% dar, din cauza unor probleme ale constructorului spaniol, contractul a fost reziliat și investiția s-a blocat.

În condițiile actuale de criză energetică, marcată de un context geopolitic complicat și imprevizibil, în care invazia rusă în Ucraina are efecte negative asupra întregului sistem energetic european, era necesară identificarea și adoptarea unor soluții legislative care să permită finalizarea în timp util a unor obiective energetice de o importanță deosebită, așa cum este și centrala de la Iernut, care va furniza o importantă cantitate de electricitate în sistemul național. În discuțiile și negocierile pe care le-am avut ieri cu colegii mei senatori, atât în comisiile reunite de specialitate, cât și la votul din plenul Senatului, am căzut de acord să creăm cadrul legal astfel încât, în situația obiectivelor de investiții nefinalizate, de acest tip, entitățile contractante să poată aplica procedura de negociere fără invitație prealabilă la o procedură concurențială de ofertare pentru atribuirea contractelor sectoriale, pentru restul de executat, dacă acesta este de maxim 40% din stadiul fizic aferent proiectului de investiții. Astfel, modificând în Senat Legea 250/2022, de aprobare a OUG 54/2022, care modifica Legea 96/2016, privind achizițiile sectoriale, am flexibilizat cadrul legal privind achizițiile, permițând reluarea lucrărilor la Iernut, unde sperăm ca prima din cele 2×1 unități (215MWe) să fie pusă în funcțiune până la finele anului viitor.

Elit - Gustul Desăvârșit

De asemenea, am introdus și o altă prevedere care se referă la energia nucleară și care va permite Statului Român să atribuie contractul pentru finalizarea centralei de la Cernavodă printr-o procedură de negociere fără invitație prealabilă, indiferent de stadiul fizic de realizare al proiectului de investiții.

Având în vedere că, în mai puțin de 5 ani, reactorul 1 de la Cernavodă, cu o putere de 700 MWh, va intra în revizie și retehnologizare pentru 2 ani, iar din 2029 și reactorul 2 va intra în același proces de retehnologizare, era nevoie de un cadru legal care să răspundă acestei situații de urgență extraordinară, generată de conflictul armat din vecinătatea granițelor României și de criza energetică din Europa. Este bine-cunoscut că licitațiile în România și mai ales procedurile lungi și greoaie de contestare, sunt o mare problemă și fără un astfel de cadrul legal am fi riscat să ne aflăm într-o situație periculoasă, în care licitațiile s-ar fi extins pe ani de zile, iar România nu ar mai fi avut energie suficientă.

Sorin Ioan BUMB,
Senator PNL de Alba


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare