Rămâi conectat

Politică Administrație

(P) MIRCEA TRIFU – BIOGRAFIE

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

URS Construct

trifuM-am născut la 16 februarie 1972 în Hunedoara, într-o familie de intelectuali: mama – profesoară de limba română, iar tata- profesor de matematică şi astronomie, părinții mei fiind detașați acolo. Începând din anul 1973 am locuit pe strada Tolstoi din Alba Iulia, împreună cu bunicii și întreaga familie. Alături de sora mea, Anca, am crescut într-un climat sănătos, în ordine şi disciplină, într-o familie în care am învăţat despre bine şi rău, despre vină creştină şi iertare, despre gând şi faptă, despre implicare şi asumare.

Bunicii mei, fiinţe pline de demnitate, descind din cea mai bună tradiţie a spaţiului transilvănean şi maramureșan și îmi sunt modele în viaţă. Unul dintre lucrurile de care sunt mândru este acela că am absolvit Liceul ”Horea, Cloşca şi Crişan” din Alba Iulia, pe care îl consider un laborator excelent de educaţie şi pregătire pentru viață. În 1996 am absolvit Facultatea de Construcții din cadrul Universităţii Tehnice Cluj-Napoca, instituție la care am intrat primul pe listă. După stagiul militar la vânători de munte, am lucrat ca inginer constructor la firma Deltaco, din orașul nostru, timp de aproape doi ani, iar responsabilitatea faţă de cei ce mă plăteau a fost totală.

Am înţeles însă repede că e mai eficient să lucrezi pentru tine decât pentru alţii, aşa că am înfiinţat prima mea firmă, în 1999, căreia i-am pus numele Romidia. Entuziasmul şi profesionalismul tuturor au făcut ca în 2004 să punem bazele mai multor urbanizări în Alba Iulia, care măsoară peste 55 de hectare de teren. Am cons­truit, împreună cu diferiţi asociaţi, zeci de kilometri de drumuri, am contribuit logistic şi financiar la realizarea a peste 10 km de reţea de gaz, a peste 10 km de reţea de apă, a peste 2 km de reţele electrice de joasă şi medie tensiune, a unei staţii de epurare şi a unei rețelele de 1 km de canalizare. Am construit 10 case, am plantat mii de arbori şi am contribuit financiar la asfaltarea a 1,7 km de drum – str. Albac, drum public. De fapt, problemele întâmpinate cu administraţia locală în timpul acestei activităţi m-au determinat, în fond, să candidez la Primăria municipiului Alba Iulia.

La începutul anilor 2009, împreună cu un jurnalist renumit din oraş am înfiinţat o publicaţie, revista ”Albaiulianul” (proiect care s-a încheiat în anul 2012) și care va rămâne pentru mine cel mai profund exerciţiu de civism, într-o perioadă în care părea că ne îndreptăm tot mai mult spre o dictatură. Am avut onoarea, cu acest prilej, să-l cunosc pe inginerul Pătrânjan – cel care a creat Parcul Dendrologic de pe Valea Popii, pe domnul profesor Luca – ce a îndrumat mii de copii albaiulieni spre fotbal, pe domnul Ilie Cioca – un exemplu de perseverență în sport şi multe alte personalităţi din diferite domenii. Cea mai mare onoare a fost că am avut șansa să-l cunosc pe domnul Simion Drăgoi, cel care, împreună cu mai mulţi albaiulieni, a înfiinţat, în anul 1949, o Ligă Anticomunistă, fapt pentru care, în 1952, zeci de tineri au fost arestaţi şi condamnaţi la temniţă grea, cea mai mică pedeapsă fiind de 16 ani.

În ultimii ani m-am ocupat de implementarea unor proiecte europene care vin în sprijinul dezvoltării infrastructurii rutiere de la noi din țară. Sunt parte a unei echipe minunate aflate în plină dezvoltare, a unei divizii specializate pe consultanță şi execuţie de proiecte de drumuri. Revenind la candidatura mea, sunt convins că aş putea aduce, în primul rând, o altă stare de spirit în Alba Iulia, una în care toţi albaiulienii să simtă că au acolo, la primărie, un angajat al lor, nu numai o autoritate de care să le fie teamă.

Mircea Marian Trifu-Publicitate electorala

La comanda Trifu Marian Mircea
Operator economic: SC Unirea Pres SRL
Codul unic de identificare 24160366


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Efectele „ordonanței trenuleț” la nivelul județului Alba. Marius Hațegan, vicepreședintele CJ: „Lucrurile au fost făcute pe repede înainte și câteva chestiuni au fost omise”

Bera Larisa

Publicat

în

Efectele „ordonanței trenuleț” la nivelul județului Alba. Marius Hațegan, vicepreședintele CJ: „Lucrurile au fost făcute pe repede înainte și câteva chestiuni au fost omise” Prezent într-o emisiune  la Radio Unirea FM, vicepreședintele Consiliului Județean Alba, Marius Hațegan, a vorbit printre altele, despre efectele care se resimt la nivelul județului nostru în urma implementării renumitei „ordonanțe […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Copyright © 2004 - 2025 Ziarul Unirea