Rămâi conectat

Politică Administrație

(P) MIRCEA TRIFU – BIOGRAFIE

Publicat

în

trifuM-am născut la 16 februarie 1972 în Hunedoara, într-o familie de intelectuali: mama – profesoară de limba română, iar tata- profesor de matematică şi astronomie, părinții mei fiind detașați acolo. Începând din anul 1973 am locuit pe strada Tolstoi din Alba Iulia, împreună cu bunicii și întreaga familie. Alături de sora mea, Anca, am crescut într-un climat sănătos, în ordine şi disciplină, într-o familie în care am învăţat despre bine şi rău, despre vină creştină şi iertare, despre gând şi faptă, despre implicare şi asumare.

Bunicii mei, fiinţe pline de demnitate, descind din cea mai bună tradiţie a spaţiului transilvănean şi maramureșan și îmi sunt modele în viaţă. Unul dintre lucrurile de care sunt mândru este acela că am absolvit Liceul ”Horea, Cloşca şi Crişan” din Alba Iulia, pe care îl consider un laborator excelent de educaţie şi pregătire pentru viață. În 1996 am absolvit Facultatea de Construcții din cadrul Universităţii Tehnice Cluj-Napoca, instituție la care am intrat primul pe listă. După stagiul militar la vânători de munte, am lucrat ca inginer constructor la firma Deltaco, din orașul nostru, timp de aproape doi ani, iar responsabilitatea faţă de cei ce mă plăteau a fost totală.

Am înţeles însă repede că e mai eficient să lucrezi pentru tine decât pentru alţii, aşa că am înfiinţat prima mea firmă, în 1999, căreia i-am pus numele Romidia. Entuziasmul şi profesionalismul tuturor au făcut ca în 2004 să punem bazele mai multor urbanizări în Alba Iulia, care măsoară peste 55 de hectare de teren. Am cons­truit, împreună cu diferiţi asociaţi, zeci de kilometri de drumuri, am contribuit logistic şi financiar la realizarea a peste 10 km de reţea de gaz, a peste 10 km de reţea de apă, a peste 2 km de reţele electrice de joasă şi medie tensiune, a unei staţii de epurare şi a unei rețelele de 1 km de canalizare. Am construit 10 case, am plantat mii de arbori şi am contribuit financiar la asfaltarea a 1,7 km de drum – str. Albac, drum public. De fapt, problemele întâmpinate cu administraţia locală în timpul acestei activităţi m-au determinat, în fond, să candidez la Primăria municipiului Alba Iulia.

Elit - Gustul Desăvârșit

La începutul anilor 2009, împreună cu un jurnalist renumit din oraş am înfiinţat o publicaţie, revista ”Albaiulianul” (proiect care s-a încheiat în anul 2012) și care va rămâne pentru mine cel mai profund exerciţiu de civism, într-o perioadă în care părea că ne îndreptăm tot mai mult spre o dictatură. Am avut onoarea, cu acest prilej, să-l cunosc pe inginerul Pătrânjan – cel care a creat Parcul Dendrologic de pe Valea Popii, pe domnul profesor Luca – ce a îndrumat mii de copii albaiulieni spre fotbal, pe domnul Ilie Cioca – un exemplu de perseverență în sport şi multe alte personalităţi din diferite domenii. Cea mai mare onoare a fost că am avut șansa să-l cunosc pe domnul Simion Drăgoi, cel care, împreună cu mai mulţi albaiulieni, a înfiinţat, în anul 1949, o Ligă Anticomunistă, fapt pentru care, în 1952, zeci de tineri au fost arestaţi şi condamnaţi la temniţă grea, cea mai mică pedeapsă fiind de 16 ani.

În ultimii ani m-am ocupat de implementarea unor proiecte europene care vin în sprijinul dezvoltării infrastructurii rutiere de la noi din țară. Sunt parte a unei echipe minunate aflate în plină dezvoltare, a unei divizii specializate pe consultanță şi execuţie de proiecte de drumuri. Revenind la candidatura mea, sunt convins că aş putea aduce, în primul rând, o altă stare de spirit în Alba Iulia, una în care toţi albaiulienii să simtă că au acolo, la primărie, un angajat al lor, nu numai o autoritate de care să le fie teamă.

Mircea Marian Trifu-Publicitate electorala

La comanda Trifu Marian Mircea
Operator economic: SC Unirea Pres SRL
Codul unic de identificare 24160366


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Politică Administrație

Comunicat de presă| Senator PNL de Alba, Sorin Bumb: „Senatul a adoptat cadrul legal pentru finalizarea rapidă a termocentralei de la Iernut și a reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă”

Publicat

în

Comunicat de presă| Senator PNL de Alba, Sorin Bumb: „Senatul a adoptat cadrul legal pentru finalizarea rapidă a termocentralei de la Iernut și a reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă”

Senatul a adoptat ieri cadrul legal ce va permite finalizarea rapidă a termocentralei de la Iernut și a centralei nucleare de la Cernavodă, făcând astfel încă un pas important spre dobândirea independenței energetice a României. Obiectiv energetic de importanță națională, termocentrala de la Iernut se afla într-un stadiu de execuție de circa 90% dar, din cauza unor probleme ale constructorului spaniol, contractul a fost reziliat și investiția s-a blocat.

În condițiile actuale de criză energetică, marcată de un context geopolitic complicat și imprevizibil, în care invazia rusă în Ucraina are efecte negative asupra întregului sistem energetic european, era necesară identificarea și adoptarea unor soluții legislative care să permită finalizarea în timp util a unor obiective energetice de o importanță deosebită, așa cum este și centrala de la Iernut, care va furniza o importantă cantitate de electricitate în sistemul național. În discuțiile și negocierile pe care le-am avut ieri cu colegii mei senatori, atât în comisiile reunite de specialitate, cât și la votul din plenul Senatului, am căzut de acord să creăm cadrul legal astfel încât, în situația obiectivelor de investiții nefinalizate, de acest tip, entitățile contractante să poată aplica procedura de negociere fără invitație prealabilă la o procedură concurențială de ofertare pentru atribuirea contractelor sectoriale, pentru restul de executat, dacă acesta este de maxim 40% din stadiul fizic aferent proiectului de investiții. Astfel, modificând în Senat Legea 250/2022, de aprobare a OUG 54/2022, care modifica Legea 96/2016, privind achizițiile sectoriale, am flexibilizat cadrul legal privind achizițiile, permițând reluarea lucrărilor la Iernut, unde sperăm ca prima din cele 2×1 unități (215MWe) să fie pusă în funcțiune până la finele anului viitor.

Elit - Gustul Desăvârșit

De asemenea, am introdus și o altă prevedere care se referă la energia nucleară și care va permite Statului Român să atribuie contractul pentru finalizarea centralei de la Cernavodă printr-o procedură de negociere fără invitație prealabilă, indiferent de stadiul fizic de realizare al proiectului de investiții.

Având în vedere că, în mai puțin de 5 ani, reactorul 1 de la Cernavodă, cu o putere de 700 MWh, va intra în revizie și retehnologizare pentru 2 ani, iar din 2029 și reactorul 2 va intra în același proces de retehnologizare, era nevoie de un cadru legal care să răspundă acestei situații de urgență extraordinară, generată de conflictul armat din vecinătatea granițelor României și de criza energetică din Europa. Este bine-cunoscut că licitațiile în România și mai ales procedurile lungi și greoaie de contestare, sunt o mare problemă și fără un astfel de cadrul legal am fi riscat să ne aflăm într-o situație periculoasă, în care licitațiile s-ar fi extins pe ani de zile, iar România nu ar mai fi avut energie suficientă.

Sorin Ioan BUMB,
Senator PNL de Alba


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

FOTO| Festivalul Internațional „Lucian Blaga” a început astăzi. Consilierul local PSD Sebeș, Radu Cristian: „Însuși orașul nostru a fost modelat după această personalitate!”

Publicat

în

Festivalul Internațional „Lucian Blaga” a început astăzi. Consilierul local PSD Sebeș, Radu Cristian: „Însuși orașul nostru a fost modelat după această personalitate!”

Festivalul Internațional „Lucian Blaga” a început astăzi, 13 mai, în mod oficial, iar omagiile pentru această personalitate culturală au început să fie prezentate de către autorități.

Radu Cristian, consilier local al municipiului Sebeș și președinte interimar al organizației PSD din oraș a scris un mesaj pe contul său personal de socializare, cu ocazia acestei zile.

„Spunem START Festivalului Internațional „Lucian Blaga”, la Sebeș!

Elit - Gustul Desăvârșit

Astăzi, în compania parlamentarilor Radu Tuhuț și Călin Gheorghe Matieș, a domnului secretar de stat Daniel Zdrânc și a primarului orașului Teiuș, Mirel Hălălai, am depus o coroană de flori la statuia ilustrului nostru scriitor.

Așa cum se cuvine la un eveniment de o asemenea însemnătate pentru orașul nostru iubit, al cărui prestigiu este strâns legat de numele acestui gigant al literaturii, consilierii locali PSD Sebeș și membrii organizației locale au fost de asemenea prezenți la acest moment solemn.

Ne-am deplasat mai apoi și la mormântul scriitorului Lucian Blaga, pentru a-i acorda respectul cuvenit pentru punerea comunității noastre pe harta culturală a țării, prin operele memorabile create de acesta.

Ultima noastră oprire s-a realizat chiar la casa memorială a prestigiosului scriitor, unde Festivalul Internațional care îi poartă numele a început în mod oficial, la ora 11:00.

PSD Sebeș va continua să păstreze vie amintirea acestui colos cultural al țării noastre, deoarece însuși orașul nostru a fost modelat după această personalitate!”, a fost mesajul lui Radu Cristian.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Deputatul PSD de Alba, Tuhuț Radu-Marcel: PSD – proiect de lege pentru creșterea burselor de studiu pentru românii din Ucraina și din celelalte comunități istorice

Publicat

în

Deputatul PSD de Alba, Tuhuț Radu-Marcel: PSD – proiect de lege pentru creșterea burselor de studiu pentru românii din Ucraina și din celelalte comunități istorice

Am susținut și inițiat, alături de colegii mei din PSD, un proiect de lege pentru creșterea burselor de studiu pentru etnicii români din Ucraina și din celelalte comunități istorice care își doresc să studieze în România. Țara noastră are datoria morală și obligația legală de a sprijini comunitățile de români din afara granițelor.

Proiectul a primit votul deputaților și senatorilor și va produce efecte doar după ce va fi promulgat de către președinte și va fi publicat în Monitorul Oficial. Inițiativa PSD va oferi tinerilor români din Ucraina și din alte comunități istorice resursele financiare necesare pentru a putea studia la universitățile din România. Bursele cresc de la 65 de euro/lună la  valoare echivalentă burselor sociale acordate studenților din România, care trebuie să acopere integral cheltuielile cu masa și cazarea studenților.

Această valoare este stabilită de fiecare universitate în parte dar nu poate fi mai mică decât suma stabilită de Consiliul Național pentru Finanțarea Învățământului Superior (CNFIS), astfel încât să acopere cheltuielile cu masa și cazarea. Pentru anul universitar 2021-2022 valoarea minimă propusă de CNFIS a fost de 700 lei/lună.

Elit - Gustul Desăvârșit

Cuantumul minim al burselor românilor de pretutindeni va fi egal cu valoarea burselor sociale acordate studenților români de la ciclurile de studii universitare de licență și masterat, respectiv cu valoarea bursei pentru studii doctorale pentru studenții de la ciclul de studii universitare de doctorat.

Bursele românilor de pretutindeni se vor acorda pe toată durata anului calendaristic, inclusiv pe perioada vacanței de vară, iar beneficiarii acestora pot primi și burse pentru performanțe academice, în aceleași condiții cu studenții cetățeni români.

PSD își dorește ca prezenta lege să intre în vigoare începând cu anul universitar 2023 – 2024. PSD este alături de românii de pretutindeni!

Deputat PSD Alba, Tuhuț Radu-Marcel


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare