Rămâi conectat

Politică Administrație

(P) Infrastructura rutieră – condiție strictă pentru dezvoltarea economică

Publicat

în

Infrastructura rutieră reprezintă unul dintre cele mai dureroase subiecte pentru România. De ani de zile diverse guvernări promiteau sute de kilometri de autostradă cons­truiți, dar de fiecare dată constatam că realitatea este cu totul alta.

clement-negrutA rămas celebră povestea cu Bechtel, care ne-a lăsat o bucată de auto­stradă neterminată în schimbul unor sume exorbitante plătite de statul român, adică de cetățeni, în ultimă instanță. Trebuie să ne spunem că arhitectul acestei înțelegeri cu compania americană a fost nimeni altul decât Adrian Năstase, ucenicul lui Ion Iliescu, ambii de foarte tristă amintire pentru țara noastră. Iar contractul cu Bechtel a fost „pierdut” cu atenție de domnul Șova.

Mai aproape de zilele noastre îl avem pe celebrul Victor Viorel Ponta, care e cunoscut pentru „performanța” de a bifa o scădere a numărului de kilometri de autostradă, după surparea unei porțiuni de drum pe lotul 3 al Autostrăzii Sibiu – Orăștie. Din dorința de a mai câștiga puțin capital înainte de alegeri, domnul Ponta s-a grăbit să taie panglica pentru un lucru neterminat și prost făcut.

Electrica Furnizare Discount

Ce au în comun personajele de mai sus? Toți vin din același partid, care ne amenință și acum viitorul. Dar nu vreau să acord aici prea mult spațiu celor din cauza cărora România suferă foarte mult, ci vreau să atrag atenția asupra importanței pe care o are infrastructura rutieră pentru dezvoltarea economică a țării noastre. Nu este niciun secret că pentru investitorii de calibru infrastructura de calitate reprezintă o condiție esențială. De asemenea, nivelul de trai al cetățenilor este influențat de existența unei infrastructuri rutiere de calitate, deoarece există o strânsă legătură cu dezvoltarea economică.

La nivelul județului Alba simțim cât de necesară este autostrada Sebeș – Turda, care ne-a tot fost promisă și care a avut ca principală piedică birocrația din instituțiile statului și neseriozitatea celor care gestionau această problemă. Vedem zilnic, mai ales la orele de vârf coloanele de mașini ce se formează pe DN1, atât spre Aiud, cât și spre Sebeș. Asta înseamnă pierdere de timp și carburant pentru toți cei care sunt obligați să aștepte în aceste coloane. Asta înseamnă în cele din urmă pierdere de bani pentru cei afectați.

Vedem cât de mult este afectată Alba Iulia de lipsa unei infrastructuri rutiere de calitate. Exemplu concret în acest sens este intrarea în oraș dinspre Sebeș, unde accesul rutier se face pe un pod prea vechi și prea degradat, care are doar câte o bandă pe sens, ceea ce determină, atât la orele dimineții, cât și după-amiaza, blocaje serioase în trafic. Tot în Alba Iulia, traficul rutier devine o problemă tot mai mare pe fondul lipsei locurilor de parcare și a unei reglementări rutiere, în așa fel încât să nu mai existe blocaje. În mai multe zone ale orașului deplasarea cu mașina reprezintă o adevărată provocare din cauza traficului extrem de aglomerat. Sensurile giratorii, unele dotate și cu semafor, îngreunează și mai mult traficul, fie din cauza faptului că sunt amplasate prost (vezi cazul Dedeman – Selgros), fie sunt prost dimensionate, ori efectiv fără rost. La nivel de municipiu reședință de județ, Alba Iulia ar fi trebuit să aibă mai multe locuri de parcare.

Cealaltă capitală a ajuns să se compare chiar cu Bucureștiul în ceea ce privește dificultatea de a găsi un loc de parcare în anumite zone. Tot în acest context amintesc de blocarea accesului de pe strada Mărășești peste calea ferată, lucru care-i afectează pe toți cei care vin în Alba Iulia din zona Teleac, Totoi, Ciugud și așa mai departe. Acum oamenii trebuie să ocolească orașul pe șoseaua de centură și să intre în Alba Iulia fie pe la Partoș, fie pe la giratoriul dinspre Pârâul Iovului, determinând aglomerație și în aceste zone. Administrația locală nu a putut găsi până acum o soluție de traversare a căii ferate fie pe deasupra, fie subteran. Consider important să menționăm aceste probleme deoarece asta reprezintă primul pas în rezolvarea lor.

Partidul Mișcarea Populară are în programul său de guvernare idei clare pentru creșterea calității infrastructurii rutiere și pentru stoparea furturilor care au loc în acest sector.

Deputat Clement Negruț Președinte PMP Alba

Publicat de SC Unirea Pres SRL la comanda PMP Alba; Cod mandatar financiar PMP Alba 11160002
Publicitate

Politică Administrație

Soarta țării se decide prin SMS: Membrii PSD întrebați prin mesaje dacă doresc guvernare alături de PNL. Reprezentanți din ALBA confirmă „demersul”

Publicat

în

Soarta țării se decide prin SMS: Membrii PSD întrebați prin mesaje dacă doresc guvernare alături de PNL. Reprezentanți din ALBA confirmă „demersul”

Situația în PSD este neclară după desemnarea generalului (r) Nicolae Ciucă drept candidat pentru funcția de prim-ministru. Mai mulți social-democrați din țară au primit mesaje în care erau întrebați dacă și-ar dori ca PSD să intre la guvernare alături de PNL.

„Credeți că PSD ar trebui să formeze un guvern împreună cu PNL, cu premier Nicolae Ciucă?

Electrica Furnizare Discount

1 – da

2 – nu

3 – nu știu

(răspunde cu 1, 2 sau 3)”, este sms-ul primit de unii membri ai PSD.”

Senatorul PSD de Alba, Călin Matieș, a confirmat pentru ziarulunirea.ro informația. Astfel, acesta, împreună cu mai mulți membrii ai partidului, ar fi fost consultați prin intermediul acestui sondaj prin telefon.

Nu este clar la acest moment dacă este vorba despre un demers la nivel național sau doar unele filiale județene au ales să își consulte liderii locali în acest fel.

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a declarat joi că social-democrații nu susțin un guvern minoritar condus de Nicolae Ciucă și nici nu renunță la ideea anticipatelor, însă acestea nu se pot ține în acest moment. Totuși, Ciolacu nu a exclus discuții cu Ciucă pentru un guvern de largă majoritate parlamentară.

Vasile Dîncu, preşedintele Consiliului Naţional al PSD, şi Dumitru Buzatu, preşedintele Consiliului Judeţean Vaslui, au cerut în şedinţa Biroului Permanent al partidului ca PSD să nu voteze un guvern minoritar PNL-UDMR indiferent de numele premierului.

Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Europarlamentarul Victor Negrescu a solicitat, în plenul Parlamentului European, intervenția Uniunii Europene în România pentru a gestiona criza medicală

Publicat

în

Europarlamentarul Victor Negrescu a luat cuvântul în plenul Parlamentului European pentru a prezenta situația medicală dezastruoasă din România și a solicitat Uniunii Europene să intervină pentru a ajuta țara noastră în a gestiona criza medicală.

“Pandemia nu a trecut. Mai sunt multe state membre care întâmpină probleme în a gestiona criza din domeniul sănătății. De aceea, acest subiect trebuie să fie primordial pe agenda Consiliului European.

În România, din cauza incompetenței partidelor de dreapta, avem astăzi peste 500 de decese pe zi. La fiecare 2 minute moare o persoană, iar acest lucru riscă să readucă întreaga Europă în zona roșie.

Electrica Furnizare Discount

Uniunea Europeană trebuie să intervină. Nu poate să lase lucrurile la voia întâmplării, mai ales că executivul din România a ratat atât campania de vaccinare cât și achiziția de teste din bani europeni”, a precizat eurodeputatul Victor Negrescu.

Europarlamentarul român a solicitat o decizie în cadrul Consiliului European privind criza prețurilor din domeniul energiei și o implicare mai amplă în gestionarea efectelor negative generate de pandemie.

“Efectele negative ale pandemiei asupra economiei și societății sunt doar la început. Consiliul trebuie să fie mai activ în a reacționa. Este valabil și pentru criza prețurilor din domeniul energiei.

Profiturile cresc, iar populația europeană sărăcește. Dincolo de cinismul unor lideri politici, este nevoie de măsuri active și de acțiuni europene care să ofere soluții la provocările și greutățile întâmpinate de cetățeni. Mă aștept de la Consiliul European viitor să vină cu soluții și decizii clare. Indecizia costă vieți”, a adăugat europarlamentarul social democrat, Victor Negrescu.

Citește mai mult

Politică Administrație

Dezbatere publică la Alba Iulia privind investiţiile private şi publice în domeniul urbanismului şi construcţiilor și elaborarea sau revizuirea documentațiilor de Urbanism și Amenajarea teritoriului

Publicat

în

Dezbatere publică la Alba Iulia privind investiţiile private şi publice în domeniul urbanismului şi construcţiilor și elaborarea sau revizuirea documentațiilor de Urbanism și Amenajarea teritoriului

În conformitate cu prevederile Legii nr. 52/2003 privind transparența decizională în administrația publică, republicată, Primăria Municipiului Alba Iulia organizează în data de 26.10.2021, ora 15.00, în sala de ședințe a Direcției Programe, din cadrul aparatului de specialitate al Primarului municipiului Alba Iulia, Strada Bucovinei, nr. 6, dezbatere publică referitoare la proiectul de hotărâre privind aprobarea REGULAMENTULUI LOCAL privind investiţiile private şi publice în domeniul urbanismului şi construcţiilor în Municipiul Alba Iulia.

Proiectul de hotărâre și anexele aferente au fost afișate atât pe site-ul autorității publice, www.apulum.ro, la secțiunea Consultare publică cât și la avizierul acesteia.

Modalitatea de colectare a recomandărilor: în scris, conform anunțului nr. 104610/2021, specificându-se articolul sau articolele din proiectul de act normativ în discuție, menționând data trimiterii și datele de contact ale expeditorului, la sediul Primăriei Municipiului Alba Iulia, din Calea Moților, nr. 5 A, Camera 8 – Registratură, sau în format electronic, pe adresa de e-mail: [email protected], până la data de 27.09.2021, ora.16.00.

Electrica Furnizare Discount

Modalitatea de înscriere și luarea cuvântului: luarea cuvântului se face în ordinea înscrierii pe listă, la începutul dezbaterii publice. Timpul alocat luării cuvântului este de 10 minute pentru fiecare participant.

Fiecare participant, după intrarea în sala de ședințe, se va înscrie pe lista de persoane prezente la dezbaterea publică, având asupra sa actul de identitate, respectiv dovada calității de reprezentant al persoanei juridice, după caz.

Potrivit prevederilor Legii nr. 52/2003 privind transparența decizională în administrația publică, coroborate cu prevederile OUG nr. 57/2019 privind codul administrativ, dezbaterea publică se va încheia în momentul în care toți solicitanții înscriși la luarea cuvântului și-au exprimat recomandările cu referire concretă doar la proiectul de act normativ în discuție; la dezbaterea publică vor participa obligatoriu inițiatorul și/sau inițiatorii proiectului de act normativ din cadrul autorității publice locale, experții și/sau specialiștii care au participat la elaborarea referatului de aprobare însoțit de alte documente specifice, privind necesitatea adoptării actului normativ propus și persoanele interesate care au făcut recomandări scrise.

În conformitate cu prevederile Legii nr. 52/2003 privind transparența decizională în administrația publică, republicată, Primăria Municipiului Alba Iulia organizează în data de 26.10.2021, ora 15.00, în sala de ședințe a Direcției Programe, din cadrul aparatului de specialitate al Primarului municipiului Alba Iulia, Strada Bucovinei, nr. 6, dezbatere publică referitoare la proiectul de hotărâre privind aprobarea REGULAMENTULUI LOCAL de implicare a publicului în elaborarea sau revizuirea documentațiilor de Urbanism și Amenajarea teritoriului.

Proiectul de hotărâre și anexele aferente au fost afișate atât pe site-ul autorității publice, www.apulum.ro, la secțiunea Consultare publică cât și la avizierul acesteia.

Modalitatea de colectare a recomandărilor: în scris, conform anunțului nr. 104620/2021, specificându-se articolul sau articolele din proiectul de act normativ în discuție, menționând data trimiterii și datele de contact ale expeditorului, la sediul Primăriei Municipiului Alba Iulia, din Calea Moților, nr. 5 A, Camera 8 – Registratură, sau în format electronic, pe adresa de e-mail: [email protected], până la data de 27.09.2021, ora.16.00.

Modalitatea de înscriere și luarea cuvântului: luarea cuvântului se face în ordinea înscrierii pe listă, la începutul dezbaterii publice. Timpul alocat luării cuvântului este de 10 minute pentru fiecare participant.

Fiecare participant, după intrarea în sala de ședințe, se va înscrie pe lista de persoane prezente la dezbaterea publică, având asupra sa actul de identitate, respectiv dovada calității de reprezentant al persoanei juridice, după caz.

Potrivit prevederilor Legii nr. 52/2003 privind transparența decizională în administrația publică, coroborate cu prevederile OUG nr. 57/2019 privind codul administrativ, dezbaterea publică se va încheia în momentul în care toți solicitanții înscriși la luarea cuvântului și-au exprimat recomandările cu referire concretă doar la proiectul de act normativ în discuție; la dezbaterea publică vor participa obligatoriu inițiatorul și/sau inițiatorii proiectului de act normativ din cadrul autorității publice locale, experții și/sau specialiștii care au participat la elaborarea referatului de aprobare însoțit de alte documente specifice, privind necesitatea adoptării actului normativ propus și persoanele interesate care au făcut recomandări scrise.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare