Rămâi conectat

Politică Administrație

(P) Domnule Ponoran, ați uitat de promisiunile de acum 4 ani?

Publicat

în

O dată la 4 ani suntem chemați la vot, să-i alegem pe cei care ne vor reprezenta interesele. Auzim promisiuni care mai de care mai atrăgătoare, numai ca să ne dăm votul. De cele mai multe ori aceste promisiuni rămân…doar pe hârtie, uitate într-un sertar, de unde candidații le scot la alegeri și încearcă să ne convingă prezentându-le.

Florin Nistor - ZlatnaAcest lucru este valabil și la Zlatna, unde primarul Ponoran promite de 20 de ani marea cu sarea, dar din păcate aproape nimic nu s-a realizat. În acești ani zlătnenii s-au săturat de aroganța edilului, care a transformat orașul într-o localitate săracă, fără locuri de muncă, unde doar afacerile de familie a lui Silviu Ponoran prosperă. Tinerii pleacă în străinătate, să-şi facă un viitor.

În 2012, Silviu Ponoran ne promitea, nouă, zlătnenilor, redeschiderea spitalului din localitate, închis tot de prietenii lui de la PDL. Promisiunea a fost uitată și nu a fost făcut nimic, iar acum credeți că puteți să mai minţiţi oamenii o dată? De ce nu ați făcut nimic pentru a reabilita clădirea spitalului, devenit o ruină? Ce v-a oprit să aduceți medici specialiști pe care să-i plătiți cu fonduri de la primărie, precum serviciul de radiologie? Ce v-a împiedicat să aduceți un laborator de analize medicale care să aibă contract cu Casa de Asigurări de Sănătate? Am ajuns ca pentru orice problemă medicală să batem drumul până la Alba Iulia sau Abrud, bani cheltuiți, timp pierdut, punându-ne sănătatea în pericol.

Elit - Gustul Desăvârșit

În 2012 ne promiteați, în planul Ponoran, un parc industrial cu care ați amăgit mulți zlătneni. Pe pancarda de la fostul sediu al primăriei era afișat acest plan, dar au fost doar vorbe goale. În loc de parc Industrial avem un restaurant-pensiune. Oare acolo au zlătnenii sute de locuri de muncă bine plătite?

La primărie, în loc să să avem un centru local APIA, să nu mai mergem la Alba Iulia, ați preferat să vă deschideți propria afacere pentru care ați fost declarat incompatibil de ANI, ați recunoscut acest lucru cu seninătate, ignorând că respectiva clădire este una de patrimoniu! Şi mai aveți tupeul să candidați? Ați cheltuit bani din buget pentru pasiunile dumneavoastră, cum e achiziţionarea de locomotive pentru un așa-zis muzeu, care nu ajută pe nimeni. De ce folosiți mașinile primăriei și domeniul public ca un bun personal? Sigur, faceţi totul cu girul secretarului orașului Zlatna, care acceptă abuzurile și afacerile pe care le faceți cu primăria.

Vă cer public demisia, şi cea a secretarului, deoarece sunteți incompatibili pentru funcțiile pe care le ocupați. Zlătneni ar trebui să afle și de ce ați externalizat toate serviciile proprii ale administrației din Zlatna, care aduceau bani la bugetul local și locuri de muncă – e vorba de apă, canalizare și salubrizare. V-ați adus aminte de satele aparținătoare doar acum, în campanie, când ați umplut localitățile de utilajele primăriei, făcând lucrări cu rost sau fără rost, să luați fața alegătorilor.

Credeţi că îi mai amăgiţi o dată, după ce au fost mințiți de atâtea ori? Au venit investitori la Zlatna și au plecat, oare de ce? Ultimul exemplu – o firmă de cablaje, carea ales să investească la Câmpeni. Nu erau pregătiți zlătnenii care lucrează la Alba Iulia la firmele de cablaje pentru această investiție? Îi lăsați să facă naveta în continuare?! Vă mai întreb odată: Din interese personale nu au rămas investitorii respectivi la noi în oraș? O altă întrebare la care vrem răspuns se referă la serviciul de canalizare al orașului și al localităților aparținătoare.

Investiția a început în 2007, a costat milioane de euro, dar serviciul nu este funcțional nici acum. Poate știți, sau nu, deversările se fac”ecologic”, în Ampoi. Sunt comune în județ cu utilități mai multe ca noi, atrag fonduri europene, capitol la care Zlatna este la coada clasamentului. De ce oare? Ca cetățeniai orașului, ne sunteți dator cu aceste răspunsuri. Consider că voi avea, ca locuitor al Zlatnei, răspunsurile la această interpelare. Dacă nu, vă anunț că eu am soluțiile pentru a rezolva aceste probleme pentru Zlatna și localitățile aparținătoare!

Florin NISTOR, candidat PSD la Primăria oraşului Zlatna

Publicitate electorală PSD

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Politică Administrație

COMUNICAT DE PRESĂ| Beniamin Todosiu, deputat USR: „USR continuă lupta!”

Publicat

în

COMUNICAT DE PRESĂ| Beniamin Todosiu, deputat USR: „USR continuă lupta!”

În acest weekend a avut loc o întâlnire a membrilor USR la malul Mării Negre, unde au fost prezenți parlamentari, primari, președinți de filiale județene și aleși locali.

„Concluzia acestei întâlniri este una clară: vom continua lupta și nu o să renunțăm, chiar dacă ne luptăm cu un guvern format din PNL și PSD. Am intrat în politică cu scopul de a schimba România, de a reforma instituțiile statului și de a apăra interesele cetățeanului când vine vorba de risipa banului public.

Elit - Gustul Desăvârșit

Politica este un maraton, am plecat în 2016 o mâna de oameni, iar acum suntem prezenți în toată țara, avem primari care guvernează local și o fac foarte bine. Primarii USR au de guvernat local pentru aproximativ 1,7 milioane de români și au datoria de a face o comunitate mai bună pentru aceștia. Putem vorbi de rezultate vizibile în aceste administrații, primăriile sunt deschise cetățenilor, banul public este cheltuit responsabil și transparent, se urmăresc investițiile pentru îmbunătățirea vieții cetățeanului și nu pentru firmele de partid.

În 2020 am reușit să ne dublăm numărul de parlamentari USR și acest lucru ne obligă să sesizăm derapajele coaliției sărăciei formate din PNL și PSD. Totodată, avem datoria de a lupta ca pensiile speciale să fie eliminate, chiar dacă PSD și PNL se opun acestui lucru.

În 2024, USR va fi o adevarată forță politică liberală, reformatoare și proeuropeană!

USR va continua lupta!”, declară deputatul USR de Alba, Beniamin Todosiu.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Radu Cristian, PSD Alba: „PSD – alături de cei mulți! Peste 3 milioane de oameni vor primi vouchere pentru alimente”

Publicat

în

Comunicat de presă| Radu Cristian, PSD Alba: „PSD – alături de cei mulți! Peste 3 milioane de oameni vor primi vouchere pentru alimente”

PSD vine din nou cu măsuri concrete în beneficiul celor cu venituri reduse! Proiectul PSD privind acordarea voucherelor pentru alimente se implementează în ritm accelerat. Recent s-au semnat contractele pentru tipărirea voucherelor, iar Poșta Română a fost desemnată pentru a le distribui. Peste 3 milioane de persoane, din categorii vulnerabile, vor primi un ajutor de 250 de lei, odată la două luni, timp de un an și jumătate.

Beneficiarii proiectului vouchere pentru alimente sunt:

Elit - Gustul Desăvârșit

– pensionarii cu venituri nete lunare mai mici sau egale cu 1.500 lei;
– persoanele încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, cu venituri nete lunare proprii mai mici sau egale cu 1.500 lei;
– familiile cu cel puțin 2 copii în întreținere cu venituri nete lunare pe membru de familie mai mici sau egale cu 600 lei;
– familiile monoparentale cu venituri nete lunare pe membru de familie mai mici sau egale cu 600 lei;
– familiile care au stabilit dreptul la ajutorul social oferit de stat;
– persoanelor fără adăpost.

Jumătate din cele 3,1 miliarde de lei, necesare pentru voucherele de alimente, vor veni din fonduri europene.

Încă o dată realitatea îi contrazice pe cei de la USR care susțineau despre acest program că „este doar un powerpoint” care nu va fi acceptat de Comisia Europeană. PSD este alături de cei mulți, care au nevoie în această perioadă de sprijin concret!

Purtător de cuvânt PSD Alba,
Radu Cristian


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Radu Tuhuț, deputat PSD de Alba: „România, alături de Republica Moldova! Frații noștri de peste Prut merită mai mult!”

Publicat

în

Radu Tuhuț, deputat PSD de Alba: „România, alături de Republica Moldova! Frații noștri de peste Prut merită mai mult!”

Am participat, în aceste zile, alături de o delegație din România, la întâlniri oficiale dar cordiale cu președintele Parlamentului din Republica Moldova, Igor Grosu, președintele comisiei de administrație publica și amenajarea teritoriului, Larisa Voloh, secretarul general al Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării, Lidia Dabija și secretarul general adjunct al guvernului, Svetlana Țurcanu.

Cu această ocazie, a fost semnat un acord de cooperare între comisiile parlamentare permanente ale Parlamentului Republicii Moldova și a Camerei Deputaților din Parlamentul României. Documentul a fost semnat de către președinții comisiilor de administrație publică și amenajarea teritoriului (din care fac parte), mai exact de către parlamentarii Simona Bucura Oprescu  și Larisa Voloh

Între altele, acordul prevede că cele două state vor pleda pentru modernizarea administrației publice, vor coopera în vederea îmbunătățirii cadrului normativ și celui de reglementare vizând organizarea și funcționarea administrației publice, planificarea spațială și dezvoltarea regională. De asemenea, România și Moldova vor sprijini colaborarea și vor contribui la stabilirea relațiilor de fraternitate între colectivitățile noastre locale. Nu în ultimul rând, vom sprijini realizarea prevederilor Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană cu referire la administrația publică ce are ca finalitate ajustarea sistemului administrativ din Republica Moldova la Spațiul Administrativ European.

Elit - Gustul Desăvârșit

Îmi reiterez, cu această ocazie, susținerea necondiționată pentru parcursul european al Republicii Moldova, pentru continuarea reformei administrative și, nu în ultimul rând, a efortului nostru comun pentru asigurarea securității regiunii și sprijinirii refugiaților ucraineni.

Oamenii din Republica Moldova sunt frații noștri de peste Prut! Avem același idealuri și credințe, vorbim aceeași limbă, iar inimile noastre bat la fel. Doar uniți, împreună, putem fi mai puternici!


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare