Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

(P) Cum îți alegi cel mai bun scaun de birou pentru a nu avea probleme cu spatele

Andreea Ștefan

Publicat

în

CARACTERISTICILE CHEIE DE CARE TREBUIE SĂ ȚII CONT ATUNCI CÂND CUMPERI SCAUNE

Știm cu toții că acesta este secolul tehnologiei și petrecem tot mai mult timp în fața calculatoarelor, la birou, așezați pe scaune. Însă, din ce în ce mai des apar probleme cu spatele, tocmai din cauză că avem o postură greșită a corpului atunci când lucrăm la computer sau pentru că pur și simplu nu am găsit scaunul de birou potrivit pentru noi. Să lucrezi într-un birou toată ziua îți va afecta mult corpul dacă nu stai într-o poziție corectă sau folosești un scaun nepotrivit pentru tine.

Alegerea unui scaun de birou nu trebuie să fie un proces stresant și epuizant. De fapt, ar trebui să fie un moment de mare satisfacție, deoarece vei obține în cele din urmă confortul pe care îl cauți atunci când vrei să te așezi la birou.

Iată câțiva pași simpli de urmat pentru a alege din varietatea de scaune birou existente pe piață și a afla care sunt cele mai importante aspecte de care trebuie să ții cont!

Căutarea de scaune poate fi dificilă la început, mai ales dacă nu știi ce vrei cu exactitate. Fiecare persoană are nevoi diferite și există multe aspecte de luat în considerare atunci când iei decizia de a-ți achiziționa un scaun de pe care să poți lucra fără să ai dureri de spate sau de șolduri. Dacă o singură caracteristică esențială lipsește, nu te vei bucura de confort și, mai mult decât atât, poți avea probeme mari de sănătate în viitor. Menținerea unei posturi adecvate este importantă pentru a evita durerile de spate sau de gât. Dar cum îți poți da seama, mai ales dacă vrei să comanzi scaune online, dacă acestea sunt concepute ergonomic pentru a se potrivi corpului tău, așa cum ar trebui?

Așadar, dacă ești în căutare de scaune birou, dar nu știi de unde să începi, ești în locul potrivit! Aruncă o privire peste aceste sfaturi pentru a face cea mai bună alegere!

Ce face un scaun de birou bun?

Desigur, ceea ce funcționează pentru o persoană poate să nu funcționeze pentru alta. De aceea, atunci când alegi, este bine să nu ții cont doar de caracteristicile și dototările minime ale unui scaun, pentru că ai putea fi dezamăgit de achiziția făcută. De exemplu, unele scaune ar putea fi perfecte pentru unii, în funcție de postura lor, de forma corpului lor și de tipul de lucru pe care îl fac. Aceleași scaune ar putea fi o opțiune complet greșită pentru altcineva.

Principala preocupare atunci când alegi un scaun ergonomic este să îți sprijine în mod adecvat spatele, pentru a evita tensiunile din zona coloanei vertebrale, a gâtului sau a umerilor. Deoarece există scaune birou de tot felul de forme și dimensiuni, este foarte important să alegi unul care să îți ofere flexibilitate maximă pentru a-i regla poziția, mai ales dacă scaunul va fi utilizat de mai multe persoane. Trebuie să te asiguri că toate elementele scaunului sunt reglabile, inclusiv cotierele. Un scaun fără reglaje nu este deloc ergonomic și nu îți va oferi un confort constant.

Înălțimea este esențială. Cele mai multe scaune birou au o înălțime de 40-45 de centimetri. Birourile au, de obicei, o înălțime de 75 de centimetri. Se recomandă ca scaunul să fie cu 20 sau 25 de centimetri mai jos. Așadar, ai grijă să alegi un scaun reglabil, în funcție de înălțimea ta, dar și de lungimea picioarelor! Un reglaj corect înseamnă să îți menții genunchii îndoiți la un unghi de 90 de grade.

Dacă vei sta așezat pentru perioade lungi de timp, un scaun de birou dintr-un material care să îți lase pielea să respire, cum ar fi unul din plasă, îți va asigura confortul maxim, mai ales pe timpul verii. Țesăturile din piele sau pânză sunt mai ușor de curățat, dar nu sunt atât de confortabile.

Amintește-ți că vei sta pe scaun perioade lungi de timp. Așadar, trebuie să te asiguri că perna scaunului este potrivită. O spumă de calitate scăzută nu va fi durabilă.

Și, nu în ultimul rând, una dintre cele mai importante calități ale unui scaun de birou, dar care este deseori trecută cu vederea, are legătură cu dimensiunea scaunului. Dacă acesta este prea lung, se poate înclina înainte, iar acest lucru poate avea un impact negativ asupra vertebrelor lombare. Dacă scaunul este prea mic, picioarele nu vor avea un sprijin adecvat, ceea ce poate provoca tensiune la nivelul genunchilor sau a șoldurilor. Ca regulă generală, atunci când vrei să stabilești care este dimensiunea potrivită pentru tine, așază patru degete între genunchi și marginea scaunului. Dacă poți face asta, atunci ai nimerit dimensiunea potrivită!

sursa foto: emag.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Vouchere pentru alimente ”Sprijin pentru România” 2025-2027: Cardurile sociale, valoare nominală de 125 de lei și vor fi acordate numai o dată la șase luni

Unirea Ziarul

Publicat

în

Vouchere pentru alimente ”Sprijin pentru România” 2025-2027: Cardurile sociale, valoare nominală de 125 de lei și vor fi acordate numai o dată la șase luni În 2024, vouchere sociale pentru alimente și mese calde au avut o valoare de 250 de lei și au fost distribuite o dată la două luni către mai multe categorii […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Copyright © 2004 - 2025 Ziarul Unirea