Opinii - Comentarii
(P) Cum îți alegi cel mai bun scaun de birou pentru a nu avea probleme cu spatele
CARACTERISTICILE CHEIE DE CARE TREBUIE SĂ ȚII CONT ATUNCI CÂND CUMPERI SCAUNE
Știm cu toții că acesta este secolul tehnologiei și petrecem tot mai mult timp în fața calculatoarelor, la birou, așezați pe scaune. Însă, din ce în ce mai des apar probleme cu spatele, tocmai din cauză că avem o postură greșită a corpului atunci când lucrăm la computer sau pentru că pur și simplu nu am găsit scaunul de birou potrivit pentru noi. Să lucrezi într-un birou toată ziua îți va afecta mult corpul dacă nu stai într-o poziție corectă sau folosești un scaun nepotrivit pentru tine.
Alegerea unui scaun de birou nu trebuie să fie un proces stresant și epuizant. De fapt, ar trebui să fie un moment de mare satisfacție, deoarece vei obține în cele din urmă confortul pe care îl cauți atunci când vrei să te așezi la birou.
Iată câțiva pași simpli de urmat pentru a alege din varietatea de scaune birou existente pe piață și a afla care sunt cele mai importante aspecte de care trebuie să ții cont!
Căutarea de scaune poate fi dificilă la început, mai ales dacă nu știi ce vrei cu exactitate. Fiecare persoană are nevoi diferite și există multe aspecte de luat în considerare atunci când iei decizia de a-ți achiziționa un scaun de pe care să poți lucra fără să ai dureri de spate sau de șolduri. Dacă o singură caracteristică esențială lipsește, nu te vei bucura de confort și, mai mult decât atât, poți avea probeme mari de sănătate în viitor. Menținerea unei posturi adecvate este importantă pentru a evita durerile de spate sau de gât. Dar cum îți poți da seama, mai ales dacă vrei să comanzi scaune online, dacă acestea sunt concepute ergonomic pentru a se potrivi corpului tău, așa cum ar trebui?
Așadar, dacă ești în căutare de scaune birou, dar nu știi de unde să începi, ești în locul potrivit! Aruncă o privire peste aceste sfaturi pentru a face cea mai bună alegere!
Ce face un scaun de birou bun?
Desigur, ceea ce funcționează pentru o persoană poate să nu funcționeze pentru alta. De aceea, atunci când alegi, este bine să nu ții cont doar de caracteristicile și dototările minime ale unui scaun, pentru că ai putea fi dezamăgit de achiziția făcută. De exemplu, unele scaune ar putea fi perfecte pentru unii, în funcție de postura lor, de forma corpului lor și de tipul de lucru pe care îl fac. Aceleași scaune ar putea fi o opțiune complet greșită pentru altcineva.
Principala preocupare atunci când alegi un scaun ergonomic este să îți sprijine în mod adecvat spatele, pentru a evita tensiunile din zona coloanei vertebrale, a gâtului sau a umerilor. Deoarece există scaune birou de tot felul de forme și dimensiuni, este foarte important să alegi unul care să îți ofere flexibilitate maximă pentru a-i regla poziția, mai ales dacă scaunul va fi utilizat de mai multe persoane. Trebuie să te asiguri că toate elementele scaunului sunt reglabile, inclusiv cotierele. Un scaun fără reglaje nu este deloc ergonomic și nu îți va oferi un confort constant.
Înălțimea este esențială. Cele mai multe scaune birou au o înălțime de 40-45 de centimetri. Birourile au, de obicei, o înălțime de 75 de centimetri. Se recomandă ca scaunul să fie cu 20 sau 25 de centimetri mai jos. Așadar, ai grijă să alegi un scaun reglabil, în funcție de înălțimea ta, dar și de lungimea picioarelor! Un reglaj corect înseamnă să îți menții genunchii îndoiți la un unghi de 90 de grade.
Dacă vei sta așezat pentru perioade lungi de timp, un scaun de birou dintr-un material care să îți lase pielea să respire, cum ar fi unul din plasă, îți va asigura confortul maxim, mai ales pe timpul verii. Țesăturile din piele sau pânză sunt mai ușor de curățat, dar nu sunt atât de confortabile.
Amintește-ți că vei sta pe scaun perioade lungi de timp. Așadar, trebuie să te asiguri că perna scaunului este potrivită. O spumă de calitate scăzută nu va fi durabilă.
Și, nu în ultimul rând, una dintre cele mai importante calități ale unui scaun de birou, dar care este deseori trecută cu vederea, are legătură cu dimensiunea scaunului. Dacă acesta este prea lung, se poate înclina înainte, iar acest lucru poate avea un impact negativ asupra vertebrelor lombare. Dacă scaunul este prea mic, picioarele nu vor avea un sprijin adecvat, ceea ce poate provoca tensiune la nivelul genunchilor sau a șoldurilor. Ca regulă generală, atunci când vrei să stabilești care este dimensiunea potrivită pentru tine, așază patru degete între genunchi și marginea scaunului. Dacă poți face asta, atunci ai nimerit dimensiunea potrivită!
sursa foto: emag.ro
Opinii - Comentarii
5 iunie: Ziua Învățătorului. Nașterea dascălului Gheorghe Lazăr, întemeietorul învățământului modern din România
5 iunie: Ziua Învățătorului. Nașterea dascălului Gheorghe Lazăr, întemeietorul învățământului modern din România
Ziua Învățătorului se sărbătorește în data de 5 iunie, în România, dată ce coincide cu data de naștere a dascălului Gheorghe Lazăr, întemeietorul învățământului modern românesc. Gheorghe Lazăr a înființat în 1818, în București, prima școală cu predare în limba română, Școala de la Sfântul Sava. Stabilirea Zilei Învățătorului a fost aprobată pe data de 9 octombrie 2007 de Parlament și apoi prin Legea nr. 289 din 29 octombrie 2007. Manifestarea are caracter educațional, național, apolitic și cultural.
Ziua Mondială a Profesorilor, cunoscută și sub numele de Ziua Internațională a Profesorilor, este o zi internațională organizată anual pe 5 octombrie. Înființată în 1994, comemorează semnarea Recomandării UNESCO / ILO din 1966 privind statutul cadrelor didactice, care este un instrument de stabilire a standardelor care abordează statutul și situațiile cadrelor didactice din întreaga lume. Această recomandare prezintă standardele referitoare la politica personalului din educație, recrutare și formare inițială, precum și formarea continuă a cadrelor didactice, angajarea acestora și condițiile de muncă.
Ziua Mondială a Profesorilor își propune să se concentreze pe aprecierea, evaluarea și îmbunătățirea educatorilor lumii și să ofere o oportunitate de a lua în considerare problemele legate de profesori și predare.
În România, Ziua Profesorului este marcată diferit de Ziua Învățătorului (5 iunie) începând cu anul 2013, conform unei decizii luate de Ministrul Educației Naționale. Astfel, Ziua Învățătorului se dorește a fi un prilej bun de reflecție asupra școlii și a slujitorilor ei, o oportunitate pentru a ne manifesta gratitudinea față de dascăli. Nu întâmplător a fost aleasă ziua de 5 iunie, care reprezintă data nașterii ”fondatorului învățământului în limba națională în Țara Românească” – Gheorghe Lazăr.
Născut pe data de 5 iunie 1779, la Avrig, Gheorghe Lazăr a fost luat de mic în casa baronului Samuel von Brukenthal. Remarcându-i aplecarea pentru învățare, baronul l-a sprijinit prin trimiterea acestuia la gimnaziile din Sibiu și Cluj și apoi să îți continue studiile la Viena, prin cunoștințe superioare de filosofie, istorie și de științe fizico-matematice. Acesta a studiat și teologia ulterior. Gheorghe Lazăr a înființat în anul 1818 primele cursuri de ingineri hotarnici din Țara Românească, cu predare în limba română, la Şcoala Academicească pentru Științele Filozofești și Matematicești de la Mânăstirea Sfântul Sava din București, an în care a fost pusă piatra de temelie a Universității Politehnica din București.
Sursa: twinkl.ro
Opinii - Comentarii
Rusalii 2023: Ce nume se sărbătoresc de Rusalii? Spune-le ”La mulți ani”!
Rusalii 2023: Ce nume se sărbătoresc de Pogorârea Sfântului Duh? Spune-le ”La mulți ani”!
Pogorârea Sfântului Duh, cunoscută și sub numele de Rusaliile, este sărbătorită la 50 de zile de la Învierea Domnului. În anul 2023, Rusaliile vor fi sărbătorite pe data de 4 iunie, la 50 de zile de la Paște și la 10 zile de la Înălțarea Domnului.
Citește și: Mesaje de Rusalii • Urări de Rusalii • Felicitări de Rusalii
Această zi de sărbătoare are multiple denumiri, cum ar fi Sărbătoarea Săptămânilor, Sărbătoarea Recoltei și Sărbătoarea celor dintâi roade. În această zi sfântă, credincioșii aduc mulțumiri pentru grâul nou recoltat în vara și aduc ofrande în semn de recunoștință.
De asemenea, pe data de 4 iunie, se sărbătoresc trei nume comune în România: Roxana, Rusalin și Ruxandra. Numele Roxana are origine slavă și înseamnă „sclipire” sau „strălucire”. Totuși, numele Roxana derivă din numele grecesc Rhōxanē, care în limba latină este Roxana, nume purtat de soția lui Alexandru cel Mare.
Citește și: Obiceiuri și tradiții de Rusalii: Sărbătoarea Rusaliilor, celebrată în aceeași zi cu Pogorârea Duhului Sfânt
În această zi sfântă, credincioșii participă la slujba de Liturghie în biserică, unde se binecuvântează frunze de nuc sau de tei, simbolizând limbile de foc care au apărut deasupra capetelor Sfinților Apostoli. După slujbă, oamenii oferă oale de lut cu mâncare celor nevoiași, fără ca aceștia să știe cine le-a oferit ajutorul, practicând astfel actul de milostenie în tăcere.
Opinii - Comentarii
Rusalii 2023: Ce semnificație are această mare sărbătoare? Tradiții pentru această zi sfântă
Rusalii 2023: Ce semnificație are această mare sărbătoare? Tradiții pentru această zi sfântă
Rusaliile, cunoscute și sub numele de Cincizecimea, reprezintă una dintre cele mai vechi sărbători creștine. Anual, la 50 de zile după Învierea Domnului, este marcată această importantă sărbătoare, respectată de toți credincioșii. Rusaliile nu au o dată fixă, fiind sărbătorite la 50 de zile după Înviere. Această mare sărbătoare mai este denumită Duminica Cincizecimii sau Pogorârea Duhului Sfânt și se consideră una dintre cele mai vechi și relevante sărbători.
Citește și: Mesaje de Rusalii • Urări de Rusalii • Felicitări de Rusalii
Se crede că în această zi a fost întemeiată Biserica, atunci când 3.000 de oameni s-au convertit la creștinism. Sărbătoarea Rusaliilor are o semnificație specială, întrucât credincioșii celebrează momentul în care Dumnezeu a trimis Duhul Sfânt peste Apostoli, care s-au adunat la Ierusalim, transformându-i astfel în primii credincioși în care s-a revărsat puterea Duhului Sfânt.
Citește și: Obiceiuri și tradiții de Rusalii: Sărbătoarea Rusaliilor, celebrată în aceeași zi cu Pogorârea Duhului Sfânt
După Pogorârea Duhului Sfânt, Apostolii au primit darul de a vorbi în limbi necunoscute anterior, permițându-le să răspândească cuvântul lui Iisus Hristos.
Rusaliile sunt sărbătorite în data de 4 iunie, iar începând din 2008, prima și a doua zi de Rusalii au fost declarate zile libere în România, astfel că românii vor beneficia și de liberă la data de 5 iunie. În calendarul creștin-ortodox, ambele zile de Rusalii sunt marcate cu o cruce roșie.
-
Actualitateacum 18 ore
LISTA FINALĂ| Mai multe școli din Alba vor fi finanțate în apelul pentru dotarea claselor cu mobilier, a laboratoarelor de informatică, de științe și a cabinetelor școlare: Despre ce sume este vorba
-
Ştirea zileiacum 16 ore
Femeie din Alba, condamnată după ce a furat un ghiul din aur, chiar din locuința victimei. Se va afla sub supraveghere timp de doi ani
-
Actualitateacum 20 de ore
Câte accidente MORTALE s-au întâmplat în Alba, în 2022. Județul din România care are cele mai periculoase drumuri din Europa
-
Actualitateacum 21 de ore
Peste 50% dintre elevii de liceu din România au fumat țigări electronice sau produse de tutun încălzit în ultimele 30 de zile
-
Curier Județeanacum 19 ore
Cum erau determinați românii, de către unguri, să fie credincioși „patriei maghiare” la 1848. Ultimatul al unui comisar regal
-
Ştirea zileiacum 22 de ore
Locul din ALBA unde femeile sunt interzise: Este „Athosul” din țara noastră