Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

(P) Avantajele unei canapele extensibile în orice casă

Andreea Ștefan

Publicat

în

Într-un apartament mic sau, mai ales, într-o garsonieră, uneori cel mai indicat obiect de mobiler este canapeaua extensibilă. Într-un apartament, nu neapărat în dormitor, dar în living sau, pentru cei cu apartamente cu trei camere, în camera de oaspeți, care poate fi, în același timp, și birou. Numai cu o canapea extensibilă este posibil acest lucru.

Avantajele sunt multiple. În primul rând, o canapea extensibilă va funcționa, din start, cu un dublu rol: canapea și pat, la nevoie. Canapeaua pentru întrega zi, iar pat pentru momentele în care ai oaspeți sau în care membrii unui cuplu decid, temporar, să doarmă separat.

Canapea extensibilă – oferte

Un alt avantaj al unei canapele extensibile este prețul. Oricât de sofisticată ar fi canapeaua, în general va fi mai ieftină decât un pat plus salteaua aferentă acestuia. Iar pentru un obiect de mobilier 2 în 1 e cu atât mai important acest aspect.

Asta pentru a nu mai vorbi despre spațiul câștigat cu o canapea extensibilă în detrimentul unui pat dublu. Lucru cu atât mai valoros într-o garsonieră sau, așa cum spuneam, într-o cameră care se vrea și birou și cameră de oaspeți în același timp. Că doar nu avem toți case cu minim patru camere, nu?

Un alt avantaj al canapelei extensibile este varitatea de modele existente pe piață. În funcție de preferințe, putem găsi canapele de două, trei sau patru locuri, uneori chiar și mai mari. Apoi, design-ul acesteia poate fi ales unul care să se integreze corespunzător în decorul camerei sau al casei. Materialele din care este fabricată canapeaua extensibilă pot fi și ele diverse și, ca atare, alese în funcție de preferințele fiecăruia.

Canapele extensibile – descoperă oferte

Cum alegi însă o canapea extensibilă potrivită? Mai întâi, cum e și firesc, trebuie să ții cont de spațiul de care dispui. Dimensiunile sunt foarte importante. Atât ale ei, cât și ale camerei în care va fi amplasată.

De aceea, înainte de a porni la „vânătoare” de canapele extensibile, trebuie să măsori locul în care plănuiești să amplasezi canapeaua și să ții cont că trebuie să aibă spațiu suficient și când o extinzi, adică atunci când devine pat. Trebuie ca la final să rămâi și cu suficient spațiu de manevră prin cameră, pentru a nu bloca accesul.

Dincolo de dimensiuni, trebuie să ții cont și de nevoile tale. Câte persoane sunt în casă? Câte ar folosi în același timp canapeaua? E suficient una cu două locuri? Dar cu trei? Cu patru? Una cu colțar? Cel mai des întâlnite sunt canapelele extensibile pentru două sau trei persoane. După extensie, cele mai frecvente lungimi sunt de 180 sau 200 de centimetri. E important de știut cât spațiu ai la dispoziție, pentru că uneori diferența de doar 20 de centimetri este insurmontabilă.

Canapea –  oferte

Apoi, trebuie alese materialele din care e confecționată canapeaua dorită. Când vine vorba de cumpărarea unei canapele, materialele din care aceasta e fabricată sunt foarte importante. Nu numai din punct de vedere al confortului, ci și al ușurinței de întreținere și curățare. Pe site-urile mari găsești informații detaliate despre materialele folosite la fabricarea unei canapele și, tot pe Internet, găsești informațiile necesare despre cum trebuie întreținut și curățat fiecare material.

Materialul din care este confecționată ține până la urmă de gusturile tale și de cheful tău de a o întreține, dar evită pielea. Canapelele de piele ar trebui să existe doar în birouri, săli de așteptare și filme. Pielea se curăță ușor, dar este o pacoste atunci când vei ședea mai mult timp pe ea. Transpiră, alunecă, este lipicioasă vara și rece iarna. Pe bune, nu există confort atunci când vine vorba de o canapea de piele.

Totodată, e important să alegi bine și mecanismul de extensie al canapelei. Unele sunt mai rezistente decât altele, rezistând la mai multe „închideri” și „deschideri” ale canapelei. Asigură-te că ceri toate detaliile producătorului sau vânzătorului despre acest mecanism înainte de a lua decizia de cumpărare.

sursa foto: emag.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

15 aprilie: Ziua Mondială a Artei. Celebrarea recunoștinței față de contribuția artiștilor la îmbogățirea culturii și spiritualității universale

Ziarul Unirea

Publicat

în

La data de 15 aprilie, anual, este celebrată Ziua Mondială a Artei, ca recunoștință față de contribuția oamenilor de artă la îmbogățirea culturii și spiritualității universale. Data a fost aleasă în memoria pictorului, sculptorului, arhitectului, inventatorului şi umanistului italian Leonardo da Vinci (15 aprilie 1452 – 2 mai 1519), considerat un simbol al liberei exprimări, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea