Rămâi conectat

Politică Administrație

(P) Agricultura poate reprezenta unul dintre pilonii puternici pe care să se bazeze dezvoltarea României

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Din 4 în 4 ani, locuitorii din mediul rural îşi pun nădejdea în noua conducere a ţării, sperând că vor căpăta, în sfârşit, ceea ce îşi doresc: o viaţă mai uşoară şi o gospodărie prosperă. Schimbarea modului de desfacere a producţiei obţinute eliminând intermediarii, posibilitatea de a achiziţiona echipamente tehnologice prin accesarea de fonduri europene, simplificarea legislaţiei care reglementează funcţionarea fermelor de animale, accesul mai facil la ajutorul de minimis – sunt doar câteva dintre solicitările pe care continuă să le aibă agricultorii şi o dovadă clară că, până acum, speranţele nu li s-au împlinit.

alde-siglaPentru atingerea acestor obiective este necesară găsirea unor soluţii care să facă mai mult decât să dea un răspuns cerinţelor punctuale ale românilor care se ocupă cu agricultura. Este nevoie de politici publice îndreptate spre rezolvarea acestor probleme, care să asigure o fundamentare solidă şi să ofere o bază adecvată pentru dezvoltare. Unul dintre pilonii puternici care poate sta la baza dezvoltării României este agricultura.

ALDE susţine modernizarea ei, pentru că poate reprezenta o resursă importantă de creştere a Produsului Intern Brut şi veniturilor bugetare. De aceea, prin programul pe care l-a conceput, Partidul Alianţa Liberalilor şi Democraţilor susţine:

– asocierea fermierilor în Cooperative agricole mari, cu operaţiuni integrate. Cooperativele agricole nou înfiinţate vor avea scutire de impozit pe profit timp de cinci ani şi scutire de impozit pe terenul agricol.
– aplicarea legislaţiei privind extinderea şi modernizarea sistemelor de irigaţii. Statul va aloca sumele necesare în acest sens. Plata serviciilor de irigaţii se va face prin acordarea unor facilităţi pentru contractele pe termen lung încheiate de fermieri, propunându-ne ca până în 2020 să avem cel puţin 1 milion de hectare irigate.
– terenurile cu destinaţie agricolă vor putea fi cumpărate numai de fermieri, persoane fizice şi juridice, cu experienţă în domeniu de minimum 5 ani (carnet de producător/carnet de comerciant)
– încadrarea băuturilor din gospodăriile individuale ca produse tradiţionale, cu regimul fiscal adecvat produselor tradiţionale europene
– construirea lanţurilor de depozite pentru producţia de cereale, cu acordarea unor certificate de depozit tranzacţionabile
– includerea în domeniile susţinute prin ”Pactul pentru investiţii” a industriilor prelucrătoare de produse agricole (panificaţie, legume-fructe, lactate, produse animale etc.). Situaţia actuală în care exportăm grâu şi importăm făină nu mai poate fi tolerată
– producţia de sere va beneficia de o susţinere deosebită, prin acordarea unor ajutoare din partea statului. România poate deveni cel mai mare producător de legume din Europa.

Ne vom lupta în Parlament pentru cei care activează în toate ramurile agriculturii, dar şi pentru celelalte categorii socio-profesionale.

Vom milita pentru adoptarea Pachetului minim de confort rural care vizează drumuri asfaltate între comune, alimentare cu apă şi gaze, canalizare, existenţa unui cămin cultural, a unui sediu adecvat pentru primărie, a unui dispensar, a şcolilor şi grădiniţelor care îndeplinesc normele de autorizare şi, de asemenea, vom milita pentru includerea populaţiei active de la ţară pe piaţa muncii şi cointeresarea specialiştilor din agricultură, a medicilor şi a cadrelor didactice să locuiască şi să activeze în mediul rural. Astfel, decalajele uriaşe dintre mediul urban şi cel rural vor fie reduse iar românii, în special tinerii, nu vor mai pleca de la sate.

În 11 decembrie votaţi ALDE, iar agricultorii nu vor mai fi ignoraţi! Noi ştim că România are nevoie de ei şi de aceea conducătorii ţării trebuie să-i ajute şi să-i respecte!

Mihai Horaţiu JOSAN, candidatul ALDE Alba la Camera Deputaţilor
Daniel Gheorghe RUSU, candidatul ALDE la Senat

Material publicat la comanda ALDE Alba
Cod unic de identificare ALDE: 11160008

Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comuna Ocoliș achiziționează un microbuz electric pentru transportul în comun: Valoarea totală a proiectului este de peste 1,2 milioane lei

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comuna Ocoliș achiziționează un microbuz electric pentru transportul în comun: Valoarea totală a proiectului este de peste 1,2 milioane lei Comuna Ocoliș în parteneriat cu comuna Sălciua urmează să cumpere un microbuz electric destinat transportului în comun. Acesta urmează să parcurgă curse regulate între cele două comune. „Urmează să achiziționăm un microbuz electric, care va […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea