Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Actualitate

OSPA Alba studiază calitatea solului în patru comune

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

    În baza unui contract semnat cu Direcţia Judeţeană pentru Agricultură, Oficiul de Studii Pedologice şi Agrochimice Alba monitorizează calitatea solului pentru agricultură în comunele Roşia de Secaş, Sântimbru, Daia Română şi Noşlac, ne-a declarat directorul OSPA Alba, Aurel Todoran.
„Se identifică tipurile de sol, caracteristicile terenului din punct de vedere al solului şi al condiţiilor de mediu. Studiile arată pretabilitatea pentru folosinţa terenului – arabil, păşune, dacă terenul este favorabil pentru culturile de cereale, viţă-de-vie, oferă date despre degradarea solului şi măsuri de prevenire şi combatere a degradării. În unele cazuri se recoltează probe de sol pentru a stabili starea de calitate la recoltarea culturilor”, a spus directorul Aurel Todoran. De asemenea, la solicitarea Primăriei Sântimbru, OSPA Alba efectuează cartarea pedologică şi agrochimică pe 1168 de hectare de pajişti în toate satele componente, fiind singura comună din judeţ în care primarul a arătat că-l interesează starea pajiştilor, a spus şeful OSPA Alba.
El a precizat că instituţia autofinanţată realizează şi analiza solului din fostele zone miniere, cum sunt Zlatna şi Baia de Arieş, determinând conţinutul de metale grele. În paralel, OSPA Alba face demersurile necesare pentru implementarea sistemului de certificare a calităţii ISO 9001, în vederea acreditării, a mai spus directorul Aurel Todoran. (R.G.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Sâmbăta ALBĂ din Săptămâna LUMINATĂ. Credincioşii merg la biserică cu un ou roşu pentru a se împărtăşi

Unirea Ziarul

Publicat

în

Sâmbăta ALBĂ din Săptămâna LUMINATĂ. Credincioşii merg la biserică cu un ou roşu pentru a se împărtăşi Potrivit credinţei populare, în aceste zile, de la Înviere și până la Duminica Tomei, Raiul este deschis. Sâmbăta Luminată, zi cu mare însemnătate pentru creştinii ortodocşi. În Sâmbăta Luminată credincioşii merg la biserică cu un ou roşu pentru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea