Orele în particular pot ridica nota la examene chiar și cu trei puncte. Cîmpeanu: Niciun stat nu poate opri un părinte care își susține copilul
Peste 70% dintre elevii cu media peste 8 la Bacalaureat au făcut pregătire suplimentară. O spun chiar profesorii, în cadrul unui sondaj realizat recent.
Referitor la fenomenul meditațiilor, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat la Digi24 că elevii fac pregătire suplimentară în toate statele chiar și în cele cu un sistem de educație considerat mai avansat decât în România.
În pandemie, jumătate dintre elevii din România care au participat la acest studiu au făcut meditații pentru Bacalaureat. Părinții lor au sperat astfel că vor compensa lipsurile acumulate în perioada școlii online. Pregătirea suplimentară a însemnat, însă, un efort financiar uriaș pentru unele familii.
Ministrul Educației a explicat că în orice alt stat este întâlnit acest fenomen de susținere a pregătire a copiilor prin meditații.
„Problema e de echitate. Principala problemă în învățământul românesc e de asigurare a unui acces echitabil la aceste forme de pregătire, pentru că nu toată lumea și-o permite. De aceea am susținut programul orelor remediale, adică meditațiile în școală. Este un program care trebuie continuat.
Întrebarea e dacă profesorii au dreptul să facă meditații cu propriii elevi”, a afirmat Sorin Câmpeanu.
Ministrul a dat ca exemplu situația din Franța, unde copiii rămân la școală 3, 4 ore pentru pregătire suplimentară.
„În România, cine a apelat la orele remediale a avut o șansă în plus.
Vom susține un program de pregătire suplimentară în școală, care să fie echitabil.
Niciun stat nu va putea și nu va trebui să oprească un părinte care vrea să susțină propriul copil. Noi susținem această pregătire cu meditații în școală”, a afirmat ministrul.
Sursa: digi24.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi”
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi” Cristian Păun, profesor universitar în cadrul Academiei de Studii Economice București, originar din județul Alba, revine în atenția publicului cu un nou avertisment, de această dată cu privire la reforma sistemului monetar actual […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 5 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 3 ore
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii