Ziarul Unirea

Ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local Aiud – Horațiu Josan vrea să angajeze manager public la Primărie

PNL - Alegeri Locale Partiale - 27 iunie

 

Astăzi consilierii locali din Aiud se întâlnesc pentru a vota cele 21 de proiecte de hotărâre ce sunt trecute pe ordinea de zi. Se va stabili cuantumul impozitelor şi taxelor locale pe anul 2013 și se va prelungi delegarea de gestiune prin concesiune, a serviciului public de salubrizare a Municipiului Aiud.

ELIT

Proiectul de hotărâre nr. 3 de exemplu prevede înființarea funcției de administrator public în cadrul primăriei, începând chiar cu 1 decembrie 2012. Cât și în ce fel se justifică cheltuiala pentru a susține un post în plus de conducere la nivelul administrației locale, nu vom înțelege poate niciodată.

 În Alba, această pratică a inițiat-o Consiliul Județean Alba, prin numirea lui Sorin Bumb în funcția de manager public, apoi Primăria Alba Iulia care l-a pus în fruntea instituției pe Nicolaie Moldovan, un specialist de altfel în administrație publică.

Un alt proiect, nr. 8, prevede alocarea sumei de 2500 lei din bugetul local pentru organizarea evenimentului „Ziua Naţională a Multipleţilor”, ce va avea loc în municipiul Aiud, în 4 decembrie.

Vezi mai jos ordinea de zi a ședinței:

Consiliul Local al municipiului Aiud se convoacă în şedinţa ordinară în data de  28 noiembrie 2012, ora 14,00 în Sala Ion. I.C.BRĂTIANU a Primăriei  municipiului Aiud, cu următorul:

                        PROIECT AL ORDINII DE ZI

1. Proiect de hotărâre privind aprobarea impozitelor şi taxelor locale pe anul 2013.

                                                                 Iniţiator: Primar Mihai Horaţiu Josan

2. Proiect de hotărâre privind propunerea de atribuire în proprietate a unor terenuri, conform art. 36 din Legea fondului funciar nr. 18/1991, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

                                                             Iniţiator: Primar Mihai Horaţiu Josan

3. Proiect de hotărâre privind aprobarea înfiinţării funcţiei de administrator public la nivelul Municipiului Aiud, începând cu data de 01.12.2012 şi modificarea organigramei şi a statului de funcţii ale aparatului de specialitate al Primarului Municipiului Aiud, începând cu data de 01.12.2012.

                                                Iniţiator: Primar Mihai Horaţiu Josan

4. Proiect de hotărâre privind parcelarea imobilului terenului înscris în CF nr. 76599 Aiud, nr. top. 1669/2/2 situat în extravilanul Municipiului Aiud, parcela „Boganci” în suprafaţă măsurată de 29545 m2.

                                                      Iniţiator: Primar Mihai Horaţiu Josan

5. Proiect de hotărâre privind  completarea HCL nr.  70 din 28 martie 2012 pentru înfiinţarea serviciului „Centrul de îngrijire de zi pentru copii aflaţi în situaţii de risc – Sfântul Nicolae” şi a condiţiilor de participare în cadrul proiectului “Servicii comunitare de prevenire a separării copilului de familia sa şi instruirea personalului aferent”.

                                                  Iniţiator: Primar Mihai Horaţiu Josan

6. Proiect de hotărâre privind stabilirea nivelului arendei terenurilor agricole din extravilan, aflate în administrarea Serviciului Public Administraţia Patrimoniului Local pe anul 2013.

                                             Iniţiator: Viceprimar Liviu Octavian Rusu

7. Proiect de hotărâre privind aprobarea tarifelor pe anul 2013 pentru serviciile prestate de Serviciul Public Administraţia Patrimoniului Local.

                                                 Iniţiator: Primar Mihai Horaţiu Josan

8. Proiect de hotărâre privind alocarea sumei de 2500 lei din bugetul local al anului 2012, reprezentând contribuţia Consiliului Local al municipiului Aiud la organizarea evenimentului „Ziua Naţională a Multipleţilor”, ce va avea loc în municipiul Aiud, în data de 4 decembrie 2012

                                  Iniţiator: Primar Mihai Horaţiu Josan

9. Proiect de hotărâre privind completarea  prin act adiţional a contractului  nr. 10136 din 16 august 2010 pentru delegarea de gestiune prin concesiune, a serviciului public de salubrizare a Municipiului Aiud şi a localităţilor componente şi aparţinătoare.

                                             Iniţiator: Primar Mihai Horaţiu Josan

10. Proiect de hotărâre privind stabilirea locurilor destinate parcării bicicletelor pe raza municipiului Aiud.

                                              Iniţiator: Viceprimar Liviu Octavian Rusu

11. Proiect de hotărâre privind înregistrarea în patrimoniul public al municipiului Aiud a unor investiţii realizate din fondul IID aferent anului 2012  şi completarea listei bunurilor din domeniul public şi privat al municipiului Aiud aferente sistemului public de alimentare cu apă şi de canalizare, concesionate prin Contractul de Delegare către SC APA CTTA SA ALBA.

                                          Iniţiator: Primar Mihai Horaţiu Josan

12. Proiect de hotărâre privind  transmiterea în administrarea Consiliului Judeţean Alba a drumului  DC 79 – DN1- Gârbova de Jos – Gârboviţa- Gârbova de Sus.                                                

              Iniţiator: Primar Mihai Horaţiu Josan

13. Proiect de hotărâre privind prelungirea Contractului de închiriere nr. 2486 din 09.01.2001 în favoarea SC COSMOTE RMT SA.                                                        Iniţiator: Primar Mihai Horaţiu Josan

14. Proiect de hotărâre privind retragerea dreptului de folosinţă acordat în baza Legii nr. 15/2003 pentru parcelele de teren identificate prin CF 6145, situate  în municipiul Aiud, str. Valea Aiudului, nr.76,  respectiv 78  şi înscrierea  dreptului de proprietate privată a municipiului Aiud  asupra imobilelor.

                                       Iniţiator: Primar Mihai Horaţiu Josan

15. Proiect de hotărâre privind analiza stadiului de înscriere a datelor din Registrul agricol pentru semestrul I 2012.

                                  Iniţiator: Primar Mihai Horaţiu Josan

16. Proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului local pe anul 2012

                                 Iniţiator: Primar Mihai Horaţiu Josan

17. Proiect de hotărâre privind necesitatea şi oportunitatea aprobării tarifului de exploatare a masei lemnoase pentru partida nr. 1117, UB I unitate de amenajament 149, 150B, 16B, 25C, 26B, partida 1145, UB I unitate de amenajament 89A, 90AB, 91A şi partida 1149, UB I unitate de amenajament 58C.

                                        Iniţiator: Primar Mihai Horaţiu Josan

18. Proiect de hotărâre  privind instituirea evenimentului ”Recunoştinţa dascălilor noştri”.

                                   Iniţiatori: Grupul consilierilor PDL

19. Proiect de hotărâre privind instituirea şi acordarea ”Diplomei aniversare” unităţilor de învăţământ  preuniversitar aflate pe raza municipiului Aiud.

                             Iniţiatori: Grupul consilierilor PDL

20. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentaţiei “Plan urbanistic  de  detaliu – CONSTRUIRE LOCUINŢĂ„ Aiud, Str. Între Ape, nr. 3.

                              Iniţiator: Primar Mihai Horaţiu Josan

21. Proiect de hotărâre privind  aprobarea documentaţiei “Plan urbanistic  de  detaliu – CONSTRUIRE LOCUINŢĂ S+P+M„ Aiud, Str. Transilvaniei, nr. 90.

                                    Iniţiator: Primar Mihai Horaţiu Josan

            INFORMĂRI, INTERPELĂRI, DECLARAŢII POLITICE

1.Cererea înregistrată sub. nr. 15244 din 13.11.2012 depusă de către SC SWEN SRL, cu sediul în Cluj Napoca, st. Gheorghe Sincai, nr.16, ap.19, jud. Cluj, prin care solicită stingerea creanţelor datorate bugetului local prin trecerea în proprietatea publică a municipiului Aiud, a unui bun imobil prin darea în plată.

 

Bogdan PRESECAN

Email:bogdanpresecan@yahoo.com
Tel: 0734.771.136

Te-ar putea interesa și:

Crește numărul românilor care se vaccinează anti-COVID: Vaccinul Pfizer BioNTech administrat unui număr de peste 76.000 de persoane până în prezent

Aproximativ 18.000 de cadre medicale din România au fost vaccinate împotriva COVID-19 în ultimele 24 de ore, acesta fiind cel… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

VIOLENȚELE din SUA: Primul polițist DECEDAT la protestele de la Washington. Bilanțul ajunge la 5 MORȚI

Brian D. Sicknick a fost rănit miercuri, într-o confruntare cu protestatarii, şi a revenit la biroul diviziei, unde i s-a… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Simulările pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat vor avea loc și în acest an! Ministerul Educației: „Din simulări va rezulta nivelul cunoștințelor elevilor”

Anunțul a fost făcut de Ministerul Educației, iar președintele Consiliului Național al Elevilor a declarat că propunerea acceptată de Minister… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Haos la Ministerul Sănătății: Un angajat a trimis spitalelor o somație greșită privind vaccinarea

Haos la Ministerul Sănătății după ce un angajat a trimis spitalelor o somație greșită privind vaccinarea. La câteva ore după… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Restricții mai DURE de intrat în Marea Britanie. Prezentarea testului COVID negativ și carantinarea, necesare

Începând cu săptămâna viitoare, este nevoie de prezentarea unui test COVID negativ efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

INFOTRAFIC: Restricții de circulație, vineri, pe Valea Oltului, pentru decolmatarea șanțurilor de aluviuni . Recomandări pentru șoferi

Traficul se va desfășura dirijat, vineri, 8 ianuarie, pe Valea Oltului, DN7 Râmnicu Vâlcea – Sibiu, între kilometrii 227 și… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

SURSE | Comisia de Buget din cadrul CL Alba Iulia : aviz NEFAVORABIL pentru mărirea tarifului de ridicare, colectare, transport… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro