Rămâi conectat

Actualitate

”Operațiunea Scut 2017”, declanșată de ANAF, pentru combaterea traficului ilicit de țigarete

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a declanșat „Operațiunea Scut 2017” prin intensificarea controalelor la frontieră, în trafic, dar și în piețe, târguri și oboare, pentru combaterea traficului ilicit de țigarete.  

„ANAF a declanșat ‘Operațiunea Scut 2017″, pentru combaterea traficului ilicit la frontierele U.E. Începând cu data de 5 februarie 2017 s-au intensificat controalele la frontieră, controalele în trafic, piete, târguri si oboare, în vederea eliminării țigaretelor provenite din trafic ilicit. Principalele pârghii de control, pe lângă intensificarea controlului la frontieră, vor fi controalele cu echipe canine și controalele efectuate de echipele mobile ale Direcției Generale a Vămilor din cadrul ANAF, reactivate în luna ianuarie 2017”, se precizează în comunicat, citat de Agerpres.

De asemenea, în cadrul acestei operațiuni, Direcția Generală a Vămilor va beneficia și de sprijinul Direcției Generale Antifraudă Fiscală și al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră.

Combaterea traficului ilicit cu țigarete reprezintă o prioritate a ANAF, ținta fiind reducerea traficului ilicit cu țigarete până la nivelul mediei din cadrul UE, iar la finalizarea „Operațiunii Scut 2017”, ANAF va face publice rezultatele.

Piața neagră a țigaretelor a înregistrat în 2016 un nivel mediu de 16,8%, în creștere față de media anuală din 2015 care a fost 16%, regiunea nord-est fiind cea mai afectată de comerțul ilegal, conform unui studiu realizat de o companie de cercetare a pieței.

Nivelul din 2016 reprezintă cel mai ridicat nivel mediu anual din 2011 până în prezent, relevă datele companiei de cercetare Novel Research.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Pensii 2024 | Când intră pensiile pe card și prin poștă în luna mai 

Bogdan Ilea

Publicat

în

Pensii 2024 | Când intră pensiile pe card și prin poștă în luna mai Cei aproape cinci milioane de pensionari care așteptau anunțul privind pensiile au primit răspunsul. Directorul Poștei Române a anunțat că încearcă ca toți seniorii să primească la timp pensia, cu toate că recunoaște că este o provocare și pentru ei. Potrivit […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea