Curier Județean
Operațiunea „Foc de artificii” 2019: O nouă acțiune de confiscare a articolelor pirotehnice din partea polițiștilor
Potrivit IPJ Alba, la data de 27.11.2019, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba au continuat controalele în conformitate cu Planul de Acțiune Foc de Artificii 2019.
Astfel, cu ocazia controalelor efectuate în piața de mărfuri din Teiuș au identificat-o pe o femeie din Alba Iulia care oferea, spre vânzare, 789 bucăți articole pirotehnice de divertisment, fără a deține autorizație de comercializare a acestui tip de produs.
Polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 37 din Legea 126/1995, privind regimul materiilor explozive.
Acțiunea Foc de Artificii continuă.

Curier Județean
FOTO| Cea de-a doua ediție a proiectului „CDIdei în Povești” a ajuns la final. 132 de elevi din clasele primare ale Liceului Teoretic Teiuș au participat la activități de dezvoltare a sănătății emoționale
Cea de-a doua ediție a proiectului „CDIdei în Povești” a ajuns la final. 132 de elevi din clasele primare ale Liceului Teoretic Teiuș au participat la activități de dezvoltare a sănătății emoționale
132 de elevi din clasele primare ale Liceului Teoretic Teiuș au participat în perioada mai – iunie 2022 la activități de dezvoltare a sănătății emoționale în cadrul proiectului „CDIdei în Povești”. Prin intermediul poveștilor, copiii au înțeles ce înseamnă prietenia și importanța construirii unor relații sănătoase cu ceilalți, au experimentat generozitatea și empatia, și-au exprimat recunoștința față de ceilalți și au observat că de multe ori e mai important și sănătos să ne distrăm și să avem o stare de bine și nu să fim mereu primii.
Una dintre activitățile proiectului a fost realizarea unei expoziții pe tema sănătății emoționale, activitate care s-a realizat în colaborare cu Biblioteca Orăşenească Teiuş și în cadrul căreia au fost expuse peste 150 de picturi, desene și colaje ale elevilor din ciclul primar. Elevii au fost bucuroși și mândri de ei văzându-și lucrările expuse, iar 10 dintre ei au fost premiați.
Cele 30 de activități din cadrul proiectului au fost implementate de doamna profesor consilier școlar Popescu Ioana-Mirela și doamna profesor documentarist Popeiu Raluca, în colaborare cu domnii profesori pentru învățământ primar de la Liceul Teoretic Teiuș.
Proiectul „CDIdei în Povești” este finanțat prin programul Start ONG, program lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educație, sănătate, mediu, social și cultural. Valoarea totală a programului este de 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară destinat ONG-urilor tinere și instituțiilor non-administrative.
Curier Județean
Câți bani vor primi profesorii și elevii din Alba Iulia pentru performanțele școlare: Aprobarea granturilor, pe masa consilierilor locali
Câți bani vor primi profesorii și elevii din Alba Iulia pentru performanțele școlare: Aprobarea granturilor, pe masa consilierilor locali
Miercuri, 29 iunie, în cadrul ședinței Consiliului Local al Municipiului Alba Iulia, printre proiectele de pe ordinea de zi, se află și aprobarea metodologiei de acordare a granturilor pentru unitățile de învățământ preuniversitar de stat pentru stimularea procesului educațional și performanțelor școlare” si a modelului contractului de finanțare.
Granturile prevăzute în cadrul prezentei metodologii se vor acorda unităților de învățământ preuniversitar de stat cu personalitate juridică de pe raza municipiului Alba Iulia, pentru stimularea procesului educațional în scopul participării cadrelor didactice de predare, cadrelor didactice de conducere, de îndrumare, control și cadrelor didactice auxiliare la programe de formare profesională și/sau achiziționării de carte școlară, laptopuri, tablete, licențe software, taxe participare simpozioane/conferințe, alte materiale didactice specifice și necesare domeniului de activitate și pentru performanțele școlare în scopul recompensării performanțelor individuale (sau de grup) ale elevilor și cadrelor didactice.
La nivelul municipiului Alba Iulia există un număr relativ important de unități de învățământ preuniversitar care au nevoie de o finanțare corespunzătoare pentru a garanta un serviciu public de învățământ de calitate.
Primăria dorește crearea unui cadru adecvat atingerii acestui scop pe termen scurt și lung, prin stabilirea unor criterii de acordare a unor granturi unităților de învățământ preuniversitar de stat de pe raza municipiului Alba Iulia.
Sumele de bani vor fi alocate anual prin Hotărâre de Consiliu local, pentru fiecare grant în parte, respectiv: pentru stimularea procesului educațional în scopul participării cadrelor didactice de predare, cadrelor didactice de conducere, de îndrumare, control și cadrelor didactice auxiliare la programe de formare profesională și/sau achiziționării de carte școlară, laptopuri, tablete, licențe software, taxe participare simpozioane/conferințe, alte materiale didactice specifice și necesare domeniului de activitate și pentru fiecare concurs de tip olimpiadă și competiții școlare, organizate de Ministerul Educației (faza națională), examenul de evaluare națională și examenul de bacalaureat, astfel:
- Stimulent în valoare de 600 lei, proporțional cu norma didactică pentru fiecare cadru didactic de conducere, de îndrumare și control.
- Stimulent în valoare de 300 lei, proporțional cu norma pentru fiecare cadru didactic auxiliar.
- Premiul în valoare de 250 lei pentru fiecarea cadru didactic a cărui elev/elevi au obținut rezultate deosedite la concursuri de tip olimpiadă și competiții școlare, organizate de Ministerul Educației (faza națională).
- Premiul în valoare de 500 lei pentru fiecarea cadru didactic a cărui elev/elevi au obținut media 10 la examenul de evaluare națională.
- Premiul în valoare de 500 lei pentru fiecarea cadru didactic a cărui elev/elevi au obținut media 10 la examenul de bacalaureat.
- Premiul în valoare de 400 lei pentru fiecare elev care a obținut locul I/premiul I (faza națională) la concursurile de tip olimpiadă și competiții școlare, aprobate anual prin ordin al Ministerului Educației.
- Premiul în valoare de 300 lei pentru fiecare elev care a obținut locul II/premiul II (faza națională) la concursurile de tip olimpiadă și competiții școlare, aprobate anual prin ordin al Ministerului Educației.
- Premiul în valoare de 250 lei pentru fiecare elev care a obținut locul III/premiul III (faza națională) la concursurile de tip olimpiadă și competiții școlare, aprobate anual prin ordin al Ministerului Educației.
- Premiul în valoare de 200 lei pentru fiecare elev care a obținut mențiune/mențiune onoare/premiu special (faza națională) la concursurile de tip olimpiadă și competiții școlare, aprobate anual prin ordin al Ministerului Educației.
- Premiul în valoare de 1000 lei pentru fiecare elev care a obținut media 10 la examenul de evaluare națională.
- Premiul în valoare de 1000 lei pentru fiecare elev care a obținut media 10 la examenul de bacalaureat.
În situația în care un elev/cadru didactic a obținut rezultate la mai multe discipline, se va acorda un singur premiu, cel cu valoarea cea mai mare. În situația în care la rezultatele unui elev la o disciplină și-au adus aportul mai multe cadre didactice, fiecare cadru didactic va beneficia de premiul în bani, prevăzut la categoria respectivă.
Această măsură urmărește creșterea calității actului didactic al profesorilor prin finanțarea suplimentară a învățământului preuniversitar de la nivelul municipiului Alba Iulia, precum și încurajarea performanțele școlare individuale (sau de grup) ale elevilor și cadrelor didactice.
Curier Județean
2 iulie| ”Ziua Rozelor” 2022, la Aiud și Ciumbrud. Concert 3 Sud Est, ateliere și artificii. PROGRAM
2 iulie| ”Ziua Rozelor” 2022, la Aiud și Ciumbrud. Concert 3 Sud Est, ateliere și artificii. PROGRAM
Sâmbătă, 2 iulie 2022, la Ciumbrud, de la ora 09:00 se va da startul Paradei Rozelor – În acordurile fanfarei, dansatori, zeci de biciclete, motociclete, mașini și trăsuri, purtând impresionante aranjamente florale, vor porni de de lângă Colegiul Național “Bethlen Gabor”, purtând spre Ciumbrud adieri parfumate. Noutatea acestei ediții constă în participarea Aiud Bikers RC la paradă.
Ca în fiecare an, nu vor lipsi cântecele şi dansurile populare românești și maghiare, dansurile ritmate ale majoretelor, atelierele de creație handmade cu tematică florală pentru copii, atelierele de pictură și de coafură, expozițiile de tablouri, concertul de muzică ușoară și, nu în ultimul rând, o tombolă cu premii.
Începând cu ora 20:00 vor avea loc două concerte de muzică, susținute de trupa „Transylvanium” și 3 SUD EST.
PROGRAM
- 09.00 – Parada Rozelor – Aiud, Colegiul Național „Bethlen Gabor”- Ciumbrud Participă: Fanfara Județului Alba, majorete, dansatori, biciclete, trăsuri, motocicliști, mașini.
- 10.30 – Fanfara Județului Alba. Povești de vacanță – majorete – Clubul sportiv Gimn Star Blaj
- 10.45 – Deschiderea oficială
- 11.00 – Vizitare standuri participante
- 11.15-13.00 – ATELIERE DE LUCRU: Flower Power – atelier de creație pentru copii, Fir de trandafir în cosițe de domnițe – atelier de fire împletite, Pictură pe față, Dor de floare și culoare – atelier de pictură pentru copii
- 11.00-12.30 – PROGRAM ARTISTIC: „Șezătoare pe Tarnave” – Liceul Tehnologic Jidvei Ansamblul „Codrișorul” Stremț, Asociația Top Dance 2007, Cercul de Folk – Marius Moga
- 12.30 – Standul Rozelor premierea cultivatorilor de trandafiri
- 13.30 – Trandafirul anului „Asociația Amicii Rozelor din România-Filiala Ciumbrud”
- 14.00 – Tombola Rozelor – „Asociația Alba Afroda”.
- 15.00-17.00 – Atelier de pictură pe față
- 15.00-17.30 – Program artistic muzică populară susținut de: Ansamblurile folclorice: Doina Aiudului, Cununa Fărăului, Ansamblul folcloric Pipacs Ciumbrud și Ansamblul Prof.Monica Stan din Stremț
- 20.00-20.50 – Concert trupa „Transylvanium”
- 21.00-22.00 – Concert 3Sud Est
- 22.00 – Foc de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 20 de ore
Nume care se sărbătoresc de Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel – aproape 500.000 de români îşi serbează onomastica
-
Opinii - Comentariiacum 13 ore
Mesaje de Sfinţii Petru și Pavel 2022. Urează-le un călduros ”La mulți ani” celor apropiați
-
Opinii - Comentariiacum 35 de minute
Obiceiuri, Tradiţii şi Superstiţii de Sfinţii Petru şi Pavel: Se dă de pomană pentru sufletele celor morţi, apar licuricii şi nu mai cântă cucul
-
Opinii - Comentariiacum 14 ore
Mesaje de Sfinţii Petru şi Pavel haioase! Felicitări şi urări de „La mulţi ani” pe care le puteţi trimite celor dragi de ziua numelui
-
Opinii - Comentariiacum 14 ore
Mesaje de Sfinţii Petru şi Pavel 2022. URARI și FELICITARI pe care le poți trimite sărbătoriților
-
Ştirea zileiacum 16 ore
FOTO| JAF la Mamaia: Câți lei costă o pizza sau o bere într-un restaurant
-
Ştirea zileiacum 22 de ore
FOTO| APEL UMANITAR: Fratele portarului Mihai Mincă are nevoie de ajutor financiar, pentru două intervenții chirurgicale. Estimările preliminare indică o sumă de peste 40.000 de euro
-
Ştirea zileiacum 15 ore
Se SCUMPESC biletele pentru transportul în comun, la Alba Iulia: Aprobarea noilor tarife, pe masa consilierilor locali
-
Sportacum 18 ore
LPS Alba Iulia a câștigat toate meciurile, la Festivalul Național de MiniBaschet de la Costinești
-
Ştirea zileiacum 24 de ore
Aplicația din România care găsește cele mai mici prețuri la carburanți. Este GRATUITĂ
-
Actualitateacum 23 de ore
Românii vor fi notificați când le sunt accesate datele cu caracter personal: Guvernul a aprobat ordonanţa privind serviciile de cloud guvernamental
-
Sportacum 18 ore
Dan Roman, noul antrenor principal al CS Ocna Mureș! Paul Ciucă, doar un sezon pe banca ocnamureșenilor