Rămâi conectat

Ştirea zilei

Omul de afaceri Zaharia Groza, din Alba, decedat în urma incidentului aviatic, ar fi zburat ilegal. Aeronava nu era înmatriculată

Ziarul Unirea

Publicat

în

Omul de afaceri Zaharia Groza, decedat în mod tragic în urma unui accident aviatic produs sâmbătă pe un câmp din comuna Vințu de Jos, ar fi zburat ilegal cu aparatul de zbor.

Primele indicii ale anchetei demarate de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia arată faptul că avionul cu care a încercat să aterizeze forțat bărbatul în vârstă de 60 de ani nu era înmatriculat.

Prin urmare, Zaharia Groza nu avea nici autorizație pentru zborul care i-a fost fatal.

”Se fac cercetări în rem cu privire la comiterea infracțiunilor prevăzute de articolele 98 și 103, alin. 1, lit. a din Codul Aerian și articolul 192 din Codul Penal. A fost sesizată Poliția Transporturi pentru efectuarea de cercetări în dosar”, a spus Mihaela Chicea, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia.

Infracțiunile respective se referă la ”încălcarea de către personalul aeronautic civil a îndatoririlor de serviciu sau neîndeplinirea lor, dacă fapta este de natură să pună în pericol siguranța zborului”, ”exploatarea unei aeronave fără a poseda certificat de înmatriculare și certificat de navigabilitate”, respectiv ”ucidere din culpă”.

Potrivit legislației în vigoare, certificatul de înmatriculare și certificatul de navigabilitate ar fi trebuit să se afle în aeronavă, înscă anchetatorii nu au găsit aceste documente în timpul primelor cercetări. Lipsa acestora face ca în anchetă să nu fie implicat Centrul de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile (CIAS), care și-a declinat competența.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO | S-a pierdut Yukanna, cățelușa Golden Retriver de la Salvamont Alba, în zona Galda de Sus. Recompensă pentru informații care duc la găsirea ei

Ziarul Unirea

Publicat

în

S-a pierdut Yukanna, cățelușa Golden Retriver de la Salvamont Alba, în zona Galda de Sus. Recompensă pentru informații care duc la găsirea ei S-a pierdut Yukanna, cățelușa Golden Retriver de la Salvamont Alba, în zona Galda de Sus. Se oferă recompensă pentru informații care duc la găsirea ei. Yukanna este o cățelusă Golden Retriever, iar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea