Rămâi conectat

Actualitate

OMS se întâlnește de URGENȚĂ: Se discută despre măsurile necesare pentru combaterea variolei maimuţei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

OMS se întâlnește de URGENȚĂ: Se discută despre măsurile necesare pentru combaterea variolei maimuţei

Comitetul de Urgenţă al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) privind variola maimuţei se va reuni joia viitoare pentru a stabili ce măsuri trebuie luate împotriva actualului focar de boală, a anunţat agenţia într-un comunicat emis joi, relatează AFP, potrivit news.ro.

Comitetul va trebui să ia decizii, în special, referitoare la gravitatea reapariţiei cazurilor de variola maimuţei şi asupra calificării acesteia drept ”urgenţă de sănătate publică de interes internaţional”, cel mai înalt nivel de alertă al OMS.

Comitetul se va întâlni pentru a doua oară, după ce a exclus creşterea nivelului de alertă la şedinţa anterioară din 23 iunie. Numărul de cazuri confirmate la nivel mondial a crescut brusc, depăşind 10.000 în peste 60 de ţări, Europa fiind cea mai afectată regiune.

Şeful OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, şi-a exprimat în repetate rânduri îngrijorarea cu privire la răspândirea bolii în afara ţărilor în care este endemică şi a îndemnat statele membre să ia măsuri adecvate pentru a limita contaminarea.

”Subliniez încă o dată că trebuie să căutăm soluţii pentru a opri transmiterea şi să sfătuim guvernele să pună în aplicare urmărirea contactelor pentru a monitoriza şi a limita virusul şi pentru a oferi asistenţă persoanelor izolate”, a explicat marţi Tedros, în timpul unei conferinţe de presă la Geneva.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea