Omenirea s-ar putea confrunta cu o criză alimentară. Mircea Coșea: România ar putea fi într-o situație fantastică
Omenirea s-ar putea confrunta cu o criză alimentară. Mircea Coșea: România ar putea fi într-o situație fantastică
Omenirea s-ar putea confrunta peste câțiva ani cu o criză alimentară profundă a avertizat profesorul Mircea Coșea. România ar putea scăpa de efectele ei, ba mai mult, ar putea fi „într-o situație absolut fantastică” dacă agricultura ar fi dezvoltată și încurajată, explică profesorul Coșea pentru DCNews.
„Viitorul României este legat de agricultură. Cea mai importantă resursă pe care România o are nu este nici inteligența, nici armata, nici biserica, este agricultura pentru că suntem una dintre primele țări din Europa din punct de vedere al potențialului agricol. Vine o criză alimentară destul de importantă în vreo 5 sau 10 ani. Cei care vor produce alimente vor fi într-o situație absolut fantastică. Noi putem să devenim mari exportatori. România poate hrăni 80-85 de milioane de persoane. Problemele care se pun au fost cuprinse într-un program care se numea Casa Comercială Unirea.
„Singura posibilitate ca România să devină un stat puternic”
Acest program, care începuse să funcționeze, asta făcea, aduna producătorii, colecta marfa, o depozita, o aranja și o prelucra local ca să poată să intre în magazine și să reducă importurile. (…) Rugați-l pe domnul ministru al Agriculturii să se mai aplece puțin asupra acestor programe care se pot pune imediat în aplicare pentru că dacă în vara aceasta noi din nou pierdem produsele pe câmp, dacă nu prelucrăm în țară, nu vom putea să îi ajutăm pe oamenii ăștia sărăciți de facturi să aibă în magazine marfă mai bună și mai ieftină, și nu vom putea să reducem deficitul balanței comerciale.
Repet, toate analizele pe care le-am făcut m-au dus la această concluzie, că singura posibilitate ca România să devină un stat puternic, un stat important și care să dea cetățenilor ei bunăstare este accentul pe agricultură, asta este dezvoltarea viitorului. Lumea crește foarte mult, mâncarea se reduce foarte mult, deci producătorii de mâncare vor fi într-o situație privilegiată, ori noi avem acest potențial, trebuie să îl exploatăm.”, a declarat profesorul de economie Mircea Coșea, la Realitatea Plus.
Sursa: dcnews.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
De ce se taie porcul pe 20 decembrie, de IGNAT. Tradiții și obiceiuri Sărbătoarea de pe 20 decembrie, cunoscută în popor sub denumirea de Ignatul porcilor sau Inătoarea, este închinată Sfântului Ignaţie al Antiohiei şi demonstrează îmbinarea practicilor păgâne cu cele creştine. Sfântul Ignaţie Teoforul, episcop de Antiohia şi martir al Bisericii este unul din […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 5 zile
Bradul de Crăciun. Cum și când se împodobește. Istoria împodobirii bradului
-
Curier Județeanacum 8 ore
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Curier Județeanacum 13 ore
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi
-
Actualitateacum 35 de minute
De ce se taie porcul pe 20 decembrie, de IGNAT. Tradiții și obiceiuri