Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Omenirea s-ar putea confrunta cu o criză alimentară. Mircea Coșea: România ar putea fi într-o situație fantastică

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Omenirea s-ar putea confrunta cu o criză alimentară. Mircea Coșea: România ar putea fi într-o situație fantastică

Omenirea s-ar putea confrunta peste câțiva ani cu o criză alimentară profundă a avertizat profesorul Mircea Coșea. România ar putea scăpa de efectele ei, ba mai mult, ar putea fi „într-o situație absolut fantastică” dacă agricultura ar fi dezvoltată și încurajată, explică profesorul Coșea pentru DCNews.

„Viitorul României este legat de agricultură. Cea mai importantă resursă pe care România o are nu este nici inteligența, nici armata, nici biserica, este agricultura pentru că suntem una dintre primele țări din Europa din punct de vedere al potențialului agricol. Vine o criză alimentară destul de importantă în vreo 5 sau 10 ani. Cei care vor produce alimente vor fi într-o situație absolut fantastică. Noi putem să devenim mari exportatori. România poate hrăni 80-85 de milioane de persoane. Problemele care se pun au fost cuprinse într-un program care se numea Casa Comercială Unirea.
„Singura posibilitate ca România să devină un stat puternic”

Acest program, care începuse să funcționeze, asta făcea, aduna producătorii, colecta marfa, o depozita, o aranja și o prelucra local ca să poată să intre în magazine și să reducă importurile. (…) Rugați-l pe domnul ministru al Agriculturii să se mai aplece puțin asupra acestor programe care se pot pune imediat în aplicare pentru că dacă în vara aceasta noi din nou pierdem produsele pe câmp, dacă nu prelucrăm în țară, nu vom putea să îi ajutăm pe oamenii ăștia sărăciți de facturi să aibă în magazine marfă mai bună și mai ieftină, și nu vom putea să reducem deficitul balanței comerciale.

Repet, toate analizele pe care le-am făcut m-au dus la această concluzie, că singura posibilitate ca România să devină un stat puternic, un stat important și care să dea cetățenilor ei bunăstare este accentul pe agricultură, asta este dezvoltarea viitorului. Lumea crește foarte mult, mâncarea se reduce foarte mult, deci producătorii de mâncare vor fi într-o situație privilegiată, ori noi avem acest potențial, trebuie să îl exploatăm.”, a declarat profesorul de economie Mircea Coșea, la Realitatea Plus.

Sursa: dcnews.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Începe vacanța de Paște 2024: Câte zile libere au elevii și când se întorc la școală după Paște

Ziarul Unirea

Publicat

în

Începe vacanța de Paște 2024: Câte zile libere au elevii și când se întorc la școală după Paște Elevii vor intra de astăzi, 26 aprilie, în vacanţă, după finalizarea cursurilor, şi se vor întoarce la școală miercuri, 8 mai, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei. Vacanţa de vară va începe vineri, 21 iunie, după finalizarea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea