Rămâi conectat

Ştirea zilei

Olimpiada Națională de Fizică: Patru medalii de bronz și argint pentru elevii din Alba. Un sebeșean, cel mai bun punctaj

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevii din Alba s-au întors cu patru medalii de bronz și argint de la Olimpiada Națională de Fizică, ce s-a desfășurat în perioada 2-6 aprilie, la Breaza, județul Prahova, cel mai mare punctaj al elevilor noștri fiind obținut de un sebeșean.

Medaliile au fost oferite de Societatea Română de Fizică.

Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Alba, cel mai mare punctaj dintre elevii lotului din județul Alba l-a avut Dobra Nicolae Alexandru, din clasa a X-a, de la Colegiul Național „Lucian Blaga” Sebeş – 38,25 puncte – clasându-se pe locul 18 din 79 de participanți, acesta fiind medaliat cu argint. El a fost la două locuri de o mențiune acordată de Ministerul Educației Naționale.

Un alt rezultat bun a fost al elevei Luana Alexandra Bel, clasa a X-a de la Colegiul ”HCC” din Alba Iulia, care a obținut 37,87 și s-a clasat pe locul 20. Ea a fost premiată tot cu argint și a mai obţinut un premiu constând într-un aparat de măsură – multimetru- pentru punctaj maxim la proba experimentală.

Elevul Ghişa Alexandru Nicolae clasa a X-a, tot de la „H.C.C.”, a obţinut 32,89 puncte, loc 37 și a primit Medalie de Bronz.

Dintre elevii de la Gimnaziu, doar unul a fost medaliat: elevul Cerbu Codruţ Daniel, clasa a VII-a, Școala „Ion Agârbiceanu” Alba Iulia, cu 27,87 puncte, loc 37 din 100 de participanţi la această clasă. A primit Medalie de Bronz.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

UPDATE FOTO | INCENDIU de vegetație uscată în zona km 310 al autostrăzii A1: Intervin pompierii din Sebeș

Bera Larisa

Publicat

în

UPDATE FOTO | INCENDIU de vegetație uscată în zona km 310 al autostrăzii A1: Intervin pompierii din Sebeș Un incendiu de vegetație uscată a izbucnit vineri, 17 august, în jurul orei 19.40, în zona km 310 al autostrăzii A1. Citește și: INCENDIU izbucnit la un garaj și o anexă gospodărească în Dârlești, comuna Horea: Au […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea