Ziarul Unirea
 

Olimpiada Națională de Fizică: Patru medalii de bronz și argint pentru elevii din Alba. Un sebeșean, cel mai bun punctaj

Elevii din Alba s-au întors cu patru medalii de bronz și argint de la Olimpiada Națională de Fizică, ce s-a desfășurat în perioada 2-6 aprilie, la Breaza, județul Prahova, cel mai mare punctaj al elevilor noștri fiind obținut de un sebeșean.

Medaliile au fost oferite de Societatea Română de Fizică.

Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Alba, cel mai mare punctaj dintre elevii lotului din județul Alba l-a avut Dobra Nicolae Alexandru, din clasa a X-a, de la Colegiul Național “Lucian Blaga” Sebeş – 38,25 puncte – clasându-se pe locul 18 din 79 de participanți, acesta fiind medaliat cu argint. El a fost la două locuri de o mențiune acordată de Ministerul Educației Naționale.

Un alt rezultat bun a fost al elevei Luana Alexandra Bel, clasa a X-a de la Colegiul ”HCC” din Alba Iulia, care a obținut 37,87 și s-a clasat pe locul 20. Ea a fost premiată tot cu argint și a mai obţinut un premiu constând într-un aparat de măsură – multimetru- pentru punctaj maxim la proba experimentală.

Elevul Ghişa Alexandru Nicolae clasa a X-a, tot de la “H.C.C.”, a obţinut 32,89 puncte, loc 37 și a primit Medalie de Bronz.

Dintre elevii de la Gimnaziu, doar unul a fost medaliat: elevul Cerbu Codruţ Daniel, clasa a VII-a, Școala “Ion Agârbiceanu” Alba Iulia, cu 27,87 puncte, loc 37 din 100 de participanţi la această clasă. A primit Medalie de Bronz.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...