Olguţa Vasilescu: Legea pensiilor este cea mai aşteptată lege la ora actuală. Va fi aplicată în curând

Lia Olguţa Vasilescu, propusă pentru portofoliul Ministerului Muncii, a declarat luni, 29 ianuarie, la ieşirea de la comisiile parlamentare de specialitate reunite, că Legea pensiilor este cea mai aşteptată lege la ora actuală și că aceasta va fi aplicată în curând.

„Legea pensiilor va fi aplicată foarte curând. Sper că în această sesiune. Am avut deja o discuţie preliminară şi cu domnul ministrul Teodorovici (ministrul propus petru portofoliul Finanţelor, n.r.) , mi-a plăcut foarte multe răspunsul, i-am spus că vor fi costuri suplimentare faţă de ce este la ora actuală în bugetul de pensii şi mi-a răspuns că sarcina lui, ca ministru de finanţe, este să găsească banii. E foarte bine dacă e aşa, înseamnă că vom avea o legislaţie foarte bună; de altfel, ştiţi foarte bine că pensionarii o aşteaptă, este cea mai aşteptată lege la ora actuală, dar în acelaşi timp va trebui să operăm şi câteva forme de reorganizare la nivelul Casei de Pensii, pentru că va fi foarte greu de aplicat, cu funcţionarii noştri de la Casa de Pensii, în acelaşi stadiu. Ei (funcţionarii Casei de Pensii n.r) au cerut deja o suplimentare a numărului de personal şi va trebui să gândim foarte bine nouă structură, dar sigur că încercăm să grăbim adoptarea acestei legi”, a spus Lia Olguţa Vasilescu.

De asemenea, aceasta a mai precizat că legea pensiilor nu este o lege deloc uşoară şi a reamintit că fosta lege a pensiilor a stat în lucru o perioadă de câţiva ani.

„Nu vreau să dau termene, puneţi o presiune foarte mare pe Ministerul Muncii. E vorba şi de circuitele statului român, care trebuie să aplice această lege, nu e o lege deloc uşoară. Amintiţi-vă că fosta lege a pensiilor a stat în lucru o perioadă de câţiva ani. S-au folosit fonduri de la Banca Mondială pentru specialişti, ca să se facă această legislaţie şi a avut de asemenea o perioadă de implementare foarte lungă. Important este să fie o lege bună. Până atunci am avut grijă de pensionari, în sensul că am crescut pensiile prin actuala legislaţie, dar prin majorarea punctului de pensie. Mi se reproşează de către cei de la PNL şi văd că încă nu au priceput, de ce nu am aplicat legea „mot-a-mot”, aşa cum era ea. Ce ne făceam în anii 2016, fără inflaţie, ar fi însemnat că în 2017 nu trebuia să aplicăm nicio majorare la pensie, or noi am majorat punctul de pensie până la 1.000 de lei încă de anul trecut şi sigur că majorările vor continua chiar şi fără să avem o nouă legislaţie de pensie”, a mai spus Lia Olguţa Vasilescu.

Întrebată dacă pilonul II de pensie va deveni opţional, aceasta a răspuns că nu există încă un proiect în acest sens.

Ministrul propus pentru preluarea portofoliului Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale, Lia Olguţa Vasilescu, a primit luni aviz favorabil din partea comisiilor reunite de specialitate ale Parlamentului.

Lia Olguţa Vasilescu a fost validată cu 30 voturi pentru, 15 împotrivă şi două abţineri.

sursa: agerpres

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

2 Comentarii

Elisabeta 30 ianuarie 2018 at 10:20

„in curand” cati ani inseamna???

sindicalistul vesel 30 ianuarie 2018 at 11:40

Asa este ! Asteptam Legea asta de mult ! Da`….”conexata” si cu eliminarea celor 180.000 de pensii ….”speciale”, acordate profitorilor tranzitiei si „vampirilor care beau sangele poporului” si care mananca tot atatia bani din buget, cat toate pensiile pe contributivitate ! Asta ar fi adevarata social-democratie !!!

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...