Rămâi conectat

Curier Județean

OFICIAL: În Alba, 204 persoane în carantină și 286 în izolare. În ultimele 24 de ore, s-au dat amenzi în valoare de 6.000 de lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

La data de 09.05.2020, situaţia la nivelul judeţului Alba este următoarea:

persoane în carantină – 204;
persoane ieşite din carantină – 775;
persoane izolate la domiciliu – 286;
persoane ieșite din izolarea la domiciliu – 4.765.

Polițiștii din Alba continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri teritoriale cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, pentru impunerea normelor legale în timpul stării de urgență.

În ultimele 24 de ore, 265 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba au desfășurat misiuni specifice în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19.

Astfel, s-a verificat modul de respectare a măsurii de izolare în cazul a 245 de persoane, iar echipaje mixte de polițiști, jandarmi, polițiști locali și lucrători MApN au intensificat activitățile pentru asigurarea unui climat optim de siguranță publică, care a avut ca scop verificarea respectării măsurilor dispuse prin Ordonanțele Militare.

Au fost verificate 575 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și a măsurilor impuse de starea de urgență.

În urma activităților au fost identificate 28 de persoane care nu au respectat interdicțiile privind deplasarea, acestea fiind sancționate cu amenzi în valoare de 6.000 de lei.

Au fost organizate două acțiuni punctuale în cadrul cărora au fost verificate 184 de autovehicule și 244 de persoane.

De exemplu, între orele 08.00 – 12.00, 15.00 – 20.00, la Cugir a fost organizata o acțiune punctuală pentru menținerea siguranței publice şi respectarea restricțiilor impuse de starea de urgenţă. Au fost controlate 164 de persoane şi 128 de autovehicule. Au fost aplicate 31 de sancțiune contravenționale, din care 7 pentru nerespectarea restricțiilor de circulație în condițiile stării de urgenţă.

Acțiunea a fost organizata de Serviciul Rutier, iar alături de polițiștii serviciului au participat polițiștii din Cugir, jandarmi şi polițiști locali.

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Alba continuă să desfăşoare misiuni în contextul răspândirii COVID-19, astfel: misiuni de escortare a convoaielor auto, misiuni de asigurare a măsurilor de ordine publică în zona centrelor de carantină, misiuni desfăşurate în vederea verificării modului de respectare a prevederilor ordonanţelor militare, misiuni executate în cooperare cu poliţia pentru verificarea respectării măsurilor impuse.

În ultimele 24 de ore, 106 jandarmi au acționat pe raza județului Alba, în cadrul a 80 de misiuni. În urma acțiunilor specifice a fost aplicat un avertisment scris.

Prefectul judeţului Alba, dl. Nicolae Albu, face un apel către toţi locuitorii judeţului nostru să respecte regulile de distanţare socială şi Ordonanţele Militare şi să rămână acasă.

Aveţi grijă de sănătatea dumneavoastră şi înţelegeţi că putem ieşi cu bine din această încercare doar dacă respectăm regulile şi continuăm să acţionăm împreună.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

28 aprilie: Eveniment muzical la Casa de Cultură a Sindicatelor. Concertul de pricesne „Credință și Unire”

Bogdan Ilea

Publicat

în

28 aprilie: Eveniment muzical la Casa de Cultură a Sindicatelor. Concertul de pricesne „Credință și Unire” Concertul de pricesne intitulat „Credință și Unire” o să fie organizat în 28 martie la Casa de Cultură a Sindicatelor. Evenimentul o să aibă loc în Duminica Floriilor, fiind organizat de către Centrul de Cultură Augustin Bena Alba și […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea