Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

OFICIAL: În Alba, 164 de persoane în carantină și 433 în izolare. Amenzi de 217.100 lei pentru nerespectarea Ordonanțelor Militare, în ultimele 24 de ore

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

La data de 22.04.2020, în judeţul Alba se aflau 164 de persoane în carantină şi 433 persoane izolate la domiciliu. Până acum au ieşit 579 persoane din carantină şi 4.205 persoane din izolare la domiciliu.

Poliţiştii din Alba continuă să acţioneze integrat, împreună cu celelalte structuri teritoriale cu atribuţii în domeniul ordinii şi siguranţei publice, pentru impunerea normelor legale în timpul stării de urgenţă.

În ultimele 24 de ore, 256 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba au desfăşurat misiuni specifice în contextul prevenirii şi combaterii răspândirii COVID – 19.

S-a verificat modul de respectare a măsurii de izolare în cazul a 218 persoane, iar echipaje mixte de poliţişti, jandarmi, poliţişti locali şi lucrători MApN au intensificat activităţile pentru asigurarea unui climat optim de siguranţă publică, care a avut ca scop verificarea respectării măsurilor dispuse prin Ordonanţele Militare.

Au fost verificate 1.172 de persoane cu privire la respectarea interdicţiilor şi a măsurilor impuse de starea de urgenţă.

În urma activităţilor au fost identificate 100 persoane care nu au respectat interdicţiile privind deplasarea, acestea fiind sancţionate cu amenzi în valoare de 217.100 lei.

Au fost organizate 3 acţiuni punctuale în cadrul cărora au fost verificate 222 de autovehicule şi 539 de persoane.

De exemplu, la Blaj, între orele 09.00 – 12.00 şi 17.00 – 21.00, poliţişti, jandarmi şi poliţişti locali au acţionat pe raza municipiului şi în localităţile rurale arondate, pentru verificarea modului în care sunt respectate regulile impuse de starea de urgenţă. Au fost legitimate 95 de persoane şi controlate 74 de autovehicule. În urma controalelor au fost aplicate 23 de sancţiuni contravenţionale, la ordonanţele militare şi 24 la Legea 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

La Sebeş, pe parcursul a 4 ore, au fost verificate 155 de persoane şi au fost controlate 58 de autovehicule. Au fost aplicate 11 sancţiuni contravenţionale, toate la ordonanţele militare.

La Alba Iulia, între orele 13.00 – 14.00, au fost verificate 289 de persoane şi 90 de autovehicule şi au fost constatate 3 abateri de natură contravenţională de la normele care reglementează circulaţia în condiţiile stării de urgenţă.

Acţiunile au beneficiat de sprijinul poliţiştilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale.

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Alba continuă să desfăşoare misiuni în contextul răspândirii COVID-19, astfel: misiuni de escortare a convoaielor auto, misiuni de asigurare a măsurilor de ordine publică în zona centrelor de carantină, misiuni desfăşurate în vederea verificării modului de respectare a prevederilor ordonanţelor militare, misiuni executate în cooperare cu poliţia pentru verificarea respectării măsurilor impuse.

În ultimele 24 de ore, 133 de jandarmi au acţionat pe raza judeţului Alba. În urma acţiunilor specifice au fost aplicate 9 sancţiuni contravenţionale (2 amenzi, 7 avertismente) în valoare totală de 8.000 de lei. Aceste sancţiuni au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor ordonanţelor militare cu privire la circulaţia persoanelor.

În data de 21 aprilie, jandarmii au fost angrenaţi în peste 80 de misiuni desfăşurate în contextul pandemiei, dintre care 6 au reprezentat misiuni executate pentru însoţirea convoaielor care tranzitează judeţul Alba.

Prefectul judeţului Alba, dl. Nicolae Albu, face apel către toţi locuitorii judeţului nostru să respecte recomandările specialiştilor privind normele de igienă şi distanţare socială, precum şi prevederile Ordonanţelor Militare emise.

Instituţia Prefectului – Judeţul Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Arhimandriţii Dometie Manolache şi Serafim Popescu, propuşi pentru canonizare. Ce legătura au cu județul Alba

Unirea Ziarul

Publicat

în

Arhimandriţii Dometie Manolache şi Serafim Popescu, propuşi pentru canonizare. Ce legătura au cu județul Alba Doi dintre cei 15 cuvioși și mărturisitori români propuși spre canonizare, proclamarea urmând să aibă loc anul viitor, când Biserica Ortodoxă Română aniversează un secol de la recunoașterea statutului de Patriarhie, au legătură cu judeţul Alba: arhimandritul Dometie Manolache, duhovnic […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea