OFICIAL: În Alba, 131 de persoane se află în carantină şi 248 izolate la domiciliu. Amenzi de peste 110.000 lei pentru nerespectarea măsurilor ordonanțelor militare

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

La data de 28 aprilie 2020, în judeţul Alba se aflau 131 de persoane în carantină şi 248 persoane izolate la domiciliu. Până acum au ieşit 692 persoane din carantină şi 4.541 persoane din izolare la domiciliu.

Polițiștii din Alba continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri teritoriale cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, pentru impunerea normelor legale în timpul stării de urgență.

ELIT

În ultimele 24 de ore, 266 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba au desfășurat misiuni specifice în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19.

S-a verificat modul de respectare a măsurii de izolare în cazul a 218 persoane, iar echipaje mixte de polițiști, jandarmi, polițiști locali și lucrători MApN au intensificat activitățile pentru asigurarea unui climat optim de siguranță publică, care a avut ca scop verificarea respectării măsurilor dispuse prin Ordonanțele Militare.

Au fost verificate 1.346 persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și a măsurilor impuse de starea de urgență.

În urma activităților au fost identificate 96 de persoane care nu au respectat interdicțiile privind deplasarea, acestea fiind sancționate cu amenzi în valoare de 110.200 lei.

Au fost organizate 3 acțiuni punctuale, în cadrul cărora au fost verificate 221 de autovehicule și 374 de persoane.

De exemplu, la Baia de Arieș, între orele 14.00 – 17.00, au fost legitimate 71 de persoane și controlate 42 de autovehicule. În urma controalelor au fost aplicate 9 sancțiuni contravenționale la ordonanțele militare.

La Alba Iulia, între orele 13.00 – 14.00, au fost verificate 110 persoane și au fost controlate 57 de autovehicule. Au fost aplicate 5 sancțiuni contravenționale, toate la ordonanțele militare.

La Blaj, au fost verificate 178 de persoane și au fost controlate 112 autovehicule. Au fost aplicate 43 sancțiuni contravenționale, din care 41 la ordonanțele militare.

Acțiunile polițiștilor au beneficiat de sprijinul jandarmilor, al polițiștilor locali și al silvicultorilor.

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Alba continuă să desfăşoare misiuni în contextul răspândirii COVID-19, astfel: misiuni de escortare a convoaielor auto, misiuni de asigurare a măsurilor de ordine publică în zona centrelor de carantină, misiuni desfăşurate în vederea verificării modului de respectare a prevederilor ordonanţelor militare, misiuni executate în cooperare cu poliţia pentru verificarea respectării măsurilor impuse.

În ultimele 24 de ore, 117 jandarmi au acționat pe raza județului Alba. În urma acțiunilor specifice au fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 2.000 de lei (2 avertismente şi 1 amendă). Aceste sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor ordonanțelor militare cu privire la circulația persoanelor.

În data de 27 aprilie, jandarmii au fost angrenați în 89 de misiuni desfășurate în contextul pandemiei, dintre care 15 au reprezentat misiuni executate pentru însoțirea convoaielor care tranzitează județul Alba.

Prefectul Nicolae Albu face un apel către locuitorii judeţului să respecte cu stricteţe regulile impuse de autorităţi. Doar aşa îi ocrotim pe cei apropiaţi şi le protejăm sănătatea concetăţenilor noştri. Trebuie să fim conştienţi de faptul că pandemia nu s-a terminat, de aceea este imperativ să stăm acasă şi să limităm deplasările doar la cele strict necesare.

Instituţia Prefectului – Judeţul Alba

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419