Rămâi conectat

Ştirea zilei

OFICIAL: În Alba, 111 persoane se află în carantină şi 273 izolate la domiciliu. Amenzi de peste 80.000 de lei pentru nerespectarea măsurilor ordonațelor militare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

La data de 25 aprilie 2020, în judeţul Alba se aflau 111 de persoane în carantină şi 273 persoane izolate la domiciliu. Până acum au ieşit 654 persoane din carantină şi 4.377 persoane din izolare la domiciliu.

Polițiștii din Alba continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri teritoriale cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, pentru impunerea normelor legale în timpul stării de urgență.

În ultimele 24 de ore, 278 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba au desfășurat misiuni specifice în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19.

S-a verificat modul de respectare a măsurii de izolare în cazul a 244 de persoane, iar echipaje mixte de polițiști, jandarmi, polițiști locali și lucrători MApN au intensificat activitățile pentru asigurarea unui climat optim de siguranță publică, care a avut ca scop verificarea respectării măsurilor dispuse prin Ordonanțele Militare.

Au fost verificate 770 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și a măsurilor impuse de starea de urgență.

În urma activităților, au fost identificate 116 persoane care nu au respectat interdicțiile privind deplasarea, acestea fiind sancționate cu amenzi în valoare de 84.000 lei.

Au fost organizate doua acțiuni punctuale, în cadrul cărora au fost verificate 181 de autovehicule și 374 de persoane.

De exemplu, intre orele 14.00 – 16.00, la Aiud a fost organizată o acțiune punctuală pentru menținerea siguranței publice si respectarea restricțiilor impuse de starea de urgență. Au fost controlate 209 persoane și 93 de autovehicule și au fost verificate 15 persoane aflate în izolare.

La acțiune, alături de polițiștii au participat jandarmi, polițiști locali și angajați MApN.

La Cugir, pe durata a 4 ore au fost verificate 52 de persoane aflate în izolare la domiciliu, au fost controlate 34 de autovehicule și legitimate 78 de persoane.

Au fost constatate 22 de abateri de natura contravențională, din care 17 la ordonanțele militare, în contextul stării de urgență.

Acțiunea de la Cugir a fost organizată de Serviciul de Ordine Publica din I.P.J. Alba, iar la aceasta au participat polițiști de ordine publica, rutieră, acțiuni speciale, jandarmi și polițiști locali.

Inspectoratul de Jandarmi Județean Alba continuă să desfășoare misiuni în contextul răspândirii COVID-19, astfel: misiuni de escortare a convoaielor auto, misiuni de asigurare a măsurilor de ordine publică în zona centrelor de carantină, misiuni desfășurate în vederea verificării modului de respectare a prevederilor ordonanțelor militare, misiuni executate în cooperare cu poliția pentru verificarea respectării măsurilor impuse.

În ultimele 24 de ore, 125 de jandarmi au acționat pe raza județului Alba. În urma acțiunilor specifice au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare totală de 13.000 de lei. Aceste sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor ordonanțelor militare cu privire la circulația persoanelor.
În data de 24 aprilie, jandarmii au fost angrenați în peste 90 de misiuni desfășurate în contextul pandemiei, dintre care 14 au reprezentat misiuni executate pentru însoțirea convoaielor care tranzitează județul Alba.

Prefectul Nicolae Albu face un apel către locuitorii județului să respecte normele de igienă și distanțare socială, precum și prevederile ordonanțelor militare. Reducerea la minimum a riscului de expunere la noul coronavirus este singura cale de a ține sub control răspândirea bolii.

Instituţia Prefectului – Judeţul Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD

Ziarul Unirea

Publicat

în

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD Un accident rutier grav a avut loc joi, în jurul orei 13.00, pe autostrada A1, la km 230, zona Veștem, pe sensul Sebeș – Valcea, cu 4 autovehicule implicate. Traficul este blocat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea