Rămâi conectat

Ştirea zilei

Odă conducătorului iubit, Liviu Dragnea – ”Alegerile” cu candidat unic au reînviat nostalgii în PSD Aiud

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Evenimentul politic ce a avut loc duminică, în interiorul PSD, a răscolit amintiri dragi pentru nostalgicii vremurilor când ”Partidul era-n toate, în cuget și simțiri…”, și românii erau chemați să-și voteze, la fel ca social-democrații, acum, unicul conducător iubit, stimat și prețuit, pe care îl putea avea țara.

psd aiudLa fel ca atunci, ”alegerea” singurului candidat la președinția PSD, Liviu Dragnea, acțiune persiflată de unii, criticată de alții care cred în principiile democrației, a înflăcărat, se pare, imaginația membrilor de partid desemnați să-și mobilizeze colegii să vină la urne, astfel încât să poată fi raportată ”la Centru” o glorioasă recoltă de voturi ”la hectar”, care să facă cinste organizației producătoare.

Este și cazul unui social-democrat aiudean, care și-a folosit pentru acest scop talentul de ”închinător de ode”, și care a postat, în chiar ziua ”alegerilor”, următoarea poezie pe pagina organizației PSD Aiud de pe Facebook:

Vot pentru președinte PSD

Noi, PSD-iștii din Aiud
Azi nu vom fi la liturghie
Dar vocile noastre se-aud
Din votul la Președinție

Partidul nostru e măreț
E puternic și unit
Iar candidatul nostru e isteț
E un profesionist cinstit

Să nu îi credem pe-adversari
Care ne bârfesc mereu
Căci ei sunt ipocriții liberali
Neputincioși, cu mult tupeu

Ei sunt invidioși pe PSD
Pe capacitatea noastră
Ei și vor cât mai repede
Să facă o guvernare proastă

PSD-ul nu va pierde
Ce a câștigat de ani
Îi dorim și noi vom crede
”SUCCESURI” și ”La mulți ani”.

Din nefericire, pe site-ul de socializare demersul său a fost apreciat doar de 8 colegi, semn că la Aiud social-democrații sunt, probabil, mai obișnuiți să interacționeze în mod direct, în ședințele de partid, decât prin mijloacele moderne de comunicare.

Judecând, însă, după rezultatul raportat, membrii organizației locale a ”mărețului partid” au răspuns disciplinați îndemnurilor poetului: și-au pus straiele de duminică și au pus ștampila pe ”istețul” nou-conducător (convinși fiind că ”profesionistul cinstit” va menține partidul pe culmile gloriei). Astfel, PSD Aiud și-a îndeplinit norma și a pus umărul la clasarea județului Alba pe un loc fruntaș în privința recoltei de voturi.

Ne gândim că ar fi fost bine, totuși, ca PSD-iștii să nu fi renunțat la liturghia unde ar fi putut să ceară și ajutorul divin pentru noul președinte, astfel încât să se împlinească și urarea din finalul poemului. Nu de alta dar, din câte am auzit, ”ipocriții” și ”invidioșii” de PNL-iști, foarte bisericoși din fire, cam bat mătănii și se întrec în rugăciuni ca ”La mulți ani” să fie… cu executare! (Z.U.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Oameni cu inima mare! Voluntari din Franța și Germania au construit un parc de joacă pentru copiii din Aiud

Unirea Ziarul

Publicat

în

Voluntari din Franța și Germania au construit un parc de joacă pentru copiii din Aiud Timp de o săptămână mai mulți voluntari din Franța, Germania, dar și alte state europene s-au aflat la Aiud, unde au construit un loc de joacă pentru copii. Toate materialele din care s-a realizat parcul de joacă pentru copiii aiudeni […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea