Odă conducătorului iubit, Liviu Dragnea – ”Alegerile” cu candidat unic au reînviat nostalgii în PSD Aiud

Evenimentul politic ce a avut loc duminică, în interiorul PSD, a răscolit amintiri dragi pentru nostalgicii vremurilor când ”Partidul era-n toate, în cuget și simțiri…”, și românii erau chemați să-și voteze, la fel ca social-democrații, acum, unicul conducător iubit, stimat și prețuit, pe care îl putea avea țara.

psd aiudLa fel ca atunci, ”alegerea” singurului candidat la președinția PSD, Liviu Dragnea, acțiune persiflată de unii, criticată de alții care cred în principiile democrației, a înflăcărat, se pare, imaginația membrilor de partid desemnați să-și mobilizeze colegii să vină la urne, astfel încât să poată fi raportată ”la Centru” o glorioasă recoltă de voturi ”la hectar”, care să facă cinste organizației producătoare.

Este și cazul unui social-democrat aiudean, care și-a folosit pentru acest scop talentul de ”închinător de ode”, și care a postat, în chiar ziua ”alegerilor”, următoarea poezie pe pagina organizației PSD Aiud de pe Facebook:

INFORMARE COVID-19

Vot pentru președinte PSD

Noi, PSD-iștii din Aiud
Azi nu vom fi la liturghie
Dar vocile noastre se-aud
Din votul la Președinție

Partidul nostru e măreț
E puternic și unit
Iar candidatul nostru e isteț
E un profesionist cinstit

Să nu îi credem pe-adversari
Care ne bârfesc mereu
Căci ei sunt ipocriții liberali
Neputincioși, cu mult tupeu

Ei sunt invidioși pe PSD
Pe capacitatea noastră
Ei și vor cât mai repede
Să facă o guvernare proastă

PSD-ul nu va pierde
Ce a câștigat de ani
Îi dorim și noi vom crede
”SUCCESURI” și ”La mulți ani”.

Din nefericire, pe site-ul de socializare demersul său a fost apreciat doar de 8 colegi, semn că la Aiud social-democrații sunt, probabil, mai obișnuiți să interacționeze în mod direct, în ședințele de partid, decât prin mijloacele moderne de comunicare.

Judecând, însă, după rezultatul raportat, membrii organizației locale a ”mărețului partid” au răspuns disciplinați îndemnurilor poetului: și-au pus straiele de duminică și au pus ștampila pe ”istețul” nou-conducător (convinși fiind că ”profesionistul cinstit” va menține partidul pe culmile gloriei). Astfel, PSD Aiud și-a îndeplinit norma și a pus umărul la clasarea județului Alba pe un loc fruntaș în privința recoltei de voturi.

Ne gândim că ar fi fost bine, totuși, ca PSD-iștii să nu fi renunțat la liturghia unde ar fi putut să ceară și ajutorul divin pentru noul președinte, astfel încât să se împlinească și urarea din finalul poemului. Nu de alta dar, din câte am auzit, ”ipocriții” și ”invidioșii” de PNL-iști, foarte bisericoși din fire, cam bat mătănii și se întrec în rugăciuni ca ”La mulți ani” să fie… cu executare! (Z.U.)

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

11 Comentarii

profesor Ana 13 octombrie 2015 at 13:58

Vomită și morții din morminte!

Oricum 13 octombrie 2015 at 14:22

Vorba cântecului “ Nu plânge Ana “ !
Românii sunt obişnuiţi cu voma. Această stare le-a antrenat-o băse, timp de zece ani, aproape în fiecare seară, ori de câte ori îşi făcea apariţia la B1 TV. Se pare că în ultima vreme şi-a reluat apariţiile TV, tot în acelaşi scop.
P.S. Nu stiu de ce, dar am senzatia ca „Oda” nu a fost redactata in „interiorul PSD” …

Status-Quo 13 octombrie 2015 at 15:40

Asa-i toanto, te-ai prins. A fost redactata de Basescu!

Apropo 13 octombrie 2015 at 17:15

Ai dreptate domnule Status-Quo, ce intuiţie genială ai avut ! Cum de ti-ai dat seama ? Brava ! Jos pălăria ! Să ştii că aici sunt perfect de acord cu matale ! Şi eu cred că Băsescu a scris oda ! De altfel omul ăsta are vomă pe limbă tot timpul şi se pare că nu renunţă la apucăturile lui de leliţă, niciodată. Aşa că după câte o beţie “mama ei”, aflat în starea lui obişnuită de mahmureală, după un borât îndelungat, trage apa, mai trage un … tiz, pune mâna pe pix şi, se apucă de scris ode, că tot are dumnealui talent la rime – vezi episodul lacrimogen de la Pro TV când l-a tăiat plânsu, recitându-şi capodopera !
De altfel, cei apropiaţi spun că domnia sa lucrează intens în ultima vreme chia la un volum, dar n-au ştiut să precizeze exact la ce fel de volum se referă : La creşterea în volum ? La cel al sferei ? La cel al unui pahar de 100 grame ? Sau la cel de concentraţie alcoolică de minim 15% volum la 20 Grade Dall ? Greu de spus ! Oricum, aşteptăm cu interes apariţia următorului volum !
Şi apropo, să auzim de bine domnule !

ionel ionescu 13 octombrie 2015 at 20:04

Da, fain. Simpatica relica. Mai radem si noi. Te pricepi la ironii mon cher.

Status-Quo 13 octombrie 2015 at 23:16

O sugestie: fii mai succinta! Cine crezi ca sta sa citeasca toata poliloghia ta?!

belescu 13 octombrie 2015 at 17:10

Ei, pesedistii din Aiud,
Nu s-au mai dus la liturghie
Caci adevarul e mai crud:
S-au adunat la puscarie

Partidul lor este maret
Si seful lor descurcaret,
Iar candidatul stie meserie.
O sa-i ajute mult in puscarie!

Ei nu ii cred pe adversari
De fapt nu cred, nici nu gandesc.
In mintea lor de ciomagari
Ei nu gandesc, numai lovesc

Dar dupa cum e scrisa poemul
Este usor sa poti sa crezi
ca autoare este omul
Ce-i zice „capra cu trei iezi”

belescu 13 octombrie 2015 at 17:12

„e scris poemul”…….focul creatiei m-a facut sa am un a in plus:)

@ belescu 13 octombrie 2015 at 17:24

Las că-ţi trece !

@ Qoi- Statut 14 octombrie 2015 at 20:20

Taică, sunt convins că ai citit totul, dar la nivelul de înţelegere şi handicapul tău mintal cred că şi o singură propoziţie ar fi fost mult ! Mai exersează !

petru 13 octombrie 2015 at 21:37

„Odă conducătorului iubit” – @ ziarul Uimirea: voi dedicati ode zilnice conducatorului maret, sarac si cinstit Hava (cu 200000 euro bani gheata la frigider).

Pentru cine nu crede sa caute articolele jenanto-penibile despre cetatea habsburgica, aleile unduioase, parcul din padure, strandul tocmai inchis, bazinul asijderea, skateparcul fenomenal etc etc

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...