Obligativitatea uniformei în școli, considerată abuz de Consiliul Național al Elevilor

Consiliul Național al Elevilor susține că este greșit să impunem o uniformizare a elevilor sub pretextul nediscriminării.

„Conform reglementărilor aflate în vigoare, accesul în școală se face pe baza carnetului de elev, iar în acest sens nu există niciun studiu care să demonstreze că, într-adevăr, uniforma crește nivelul de siguranță. Mai mult decât atât, este greșit să impunem o uniformizare a elevilor sub pretextul nediscriminării, în loc să ne asigurăm că evaluările sunt obiective și factori precum statutul social sau venitul familiei nu vor garanta o poziție favorizată în comunitatea școlară”, afirmă reprezentanții CNE.

ELIT

Totodată, Consiliul Național al Elevilor solicită tuturor actorilor educaționali să sesizeze orice abuz și cere luarea la cunoștință a problemei de către unitățile de învățământ, autoritățile publice locale, cât și de Ministerul Educației Naționale și soluționarea în cel mai scurt timp posibil, tratând cauza, și nu efectul.

„În cazul în care elevul nu poartă această uniformă există situații în care acesta nu are acces în interiorul școlii, iar pretextul este creșterea siguranței în unitatea de învățământ, însă, în mod paradoxal, elevului nu îi este garantată siguranța în afara perimetrului acesteia și, tot în acest sens, îi este îngrădit dreptul la educație, garantat prin Legea fundamentală a țării. Aceste uniforme sunt plătite de către părinți și ating sume însemnate comparativ cu media veniturilor familiei, astfel implementându-se într-un mod contrar cu legea ‘fondul școlii’, ce contrazice gratuitatea învățământului de stat, asigurată prin lege. În același timp, scăderea notei la purtare sau consemnarea absenței pentru nepurtarea uniformei sunt practici des întâlnite care contravin legii și eticii sistemului educațional”, susține conducerea CNE.

Mihail David - 2020

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

6 Comentarii

ASSENTI PRESENTI 17 februarie 2017 at 12:55

Democratia interpretata romaneste: statutul elevului, 8 pagini = 7 pagini, drepturi + o pagina, obligatii.

mike 17 februarie 2017 at 18:07

Pina va da papica parinti nu voi hotarati ce e bine si ce nu — — Aveti dreptul la pareri, dar nu la facut legi — Pina ve-ti lucra sa va cistigati voi pita — fiti cuminti si invatati daca vreti un viitor asigurat– Democratia e o cale jaalonata — daca iesi in laterala cazi in sant sau lovesti copaci– Nu vi se pare ca aveti prea multe drepturi si obligatii, deloc??

spetsnaz 17 februarie 2017 at 23:14

Bai mucosilor,voi stiti sensul cuvantului ABUZZZ ??? De ce este rea uniforma ? Ptr.ca uniformizeaza tinuta vestimentara si nu va mai lasa,sa veniti la scoala,ca niste dementi dezmatati ? Pai bai,arici pogonici o fi democratie,dar ea implica si niste responsabilitati. Sa fie clar SCOALAAA,…NU-I CLUB,BIRT,CRASMA,DISCOTECA,STADION,PLAJA,STRAND,MAIDAN,ETC,!!! Daca in toate locatiile mentionate si multe altele,puteti merge despuiati si fara pic de jena,…intr-o institutie de invatamint,fiind institutie publica nu puteti venii oricum,plus ca la felul cum veniti imbracati,vreti sa pareti,care mai de care mai interesanti. Asaaa cu uniforma,toata lumea este LA FELLL !!!

LucuC 18 februarie 2017 at 7:49

Daca nu le place sa mearga in uniforma la scoala sa mearga la oi!

bezmeticeala 19 februarie 2017 at 12:12

In loc sa purceada la a organiza deja concursuri pentru desemnarea celor mai deosebite uniforme, care sa te faca mandru aratind in ce scoala sau colegiu inveti, dementii vor in continuare sa mearga la scoala in blugi rupti, inele in nas si buze, cu frizuri aiurea etalind un smoc amarit de par pe crestet si restul ras ca pruna ? In zdrentele cu care merg acum la scoala, nu pot fi depistrati printre ei, drogatii , violatorii si hotii de buzunare. De fapt, daca nu le place, pot si sa stea acasa, pentru ca oricum cei mai multi nu invata nimic si stau mai mult pe telefoane, tablete si la manifestatii.

CURCUBETA CEA MARE 1849 M 20 februarie 2017 at 20:40

Vremurile naibii tot felul de consilii, comitete şi comisii vorba lui nea IANCU, multe din acestea fiind susţinute de duşmanii românilor. ELEVII AR TREBUI SĂ AIBĂ DOUĂ DREPTURI 1 ) SĂ ÎNVEŢE 2) SĂ FIE DISCIPLINAŢI şi nu să se destrebăleze şi alte lucruri de moralitate îndoielnică.

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...