Rămâi conectat
MA-RA-MU

Opinii - Comentarii

Obiceiuri și tradiții de Anul Nou Chinezesc: Ritualuri care se practică în Anul Tigrului de Apă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Obiceiuri și tradiții de Anul Nou Chinezesc: Ritualuri care se practică în Anul Tigrului de Apă

Noul An Chinezesc este cea mai importantă sărbătoare tradițională a chinezilor. Festivalul începe de obicei în prima zi din prima lună din calendarul chinezesc și ia sfârșit cu Festivalul Lampioanelor, care are loc în a cincisprezecea zi. În 2022, Anul Nou Chinezesc începe marți, 1 februarie.

Citește și: Horoscop CHINEZESC 2022. Zodiac pentru: șobolan, bivol, tigru, iepure, dragon, șarpe, cal, capră, maimuță, cocoș, câine, mistreț

De obicei, familiile se vor aduna pentru o cină de reuniune somptuoasă în ajunul Anului Nou. O masă mare de casă cu mai multe feluri de mâncare, inclusiv pește aburit, este pregătită. Tradiția de a mânca peștele în timpul sărbătorilor de Anul Nou provine din faptul că cuvântul chinezesc pentru „surplus” sau „profit” sună similar cu cuvântul pentru pește. Astfel, se crede că mâncarea de pește va aduce bogăție în noul an.

Sărbătoare chineză Plicurile roșii sunt cadouri în numerar care sunt oferite de către membrii de familie în vârstă relațiilor lor junior și pot varia de la câțiva dolari până la sume destul de mari. De obicei, acestea sunt date de la adulți la copii și de la cupluri căsătorite către membrii familiei lor mai tinere, necăsătorite. De asemenea, este obișnuit ca șefii să le prezinte angajaților.

În majoritatea orașelor mari, precum Hong Kong și Shanghai are loc un spectacol impresionant de focuri de artificii la miezul nopții pentru a întâmpina Noul An Chinezesc.

Chinezii pregătesc un dans tradițional viu și colorat, despre care se spune că aduce noroc și se desfășoară în aer liber, însoțit de tobe și chimvale. Dansurile sunt realizate de o trupa de dansatori acrobați.

Toată casa este curățată complet în Ajunul Anului Nou Chinezesc. Ferestrele, pardoselile și mobilierul sunt curățate pentru a fi pregătite pentru Anul Nou. Se spune că dacă este casa curată se îndepărtează ghinionul de anul trecut. În plus, praful este evitat în ziua de Anul Nou, de teama că norocul va fi îndepărtat.

Citește și: HOROSCOP 2022, previziunile anului, pentru fiecare zodie: berbec, taur, gemeni, rac, leu, fecioară, balanță, scorpion, săgetător, capricorn, vărsător, pești

În piețele chineze se găsesc tot felul de decorațiuni, plicuri roșii jucării haine și brățări de anul nou.
În Hong Kong și Macao este o tradiție să oferi flori de Anul Nou Chinezesc, piețele stradale sunt de asemenea pline de flori și plante în ghivece. Orhideele și bujorii sunt cele mai populare, deoarece sunt considerate plante care aduc bunăstare.

De pe masa de Anul Nou Chinezesc nu lipsesc mâncărurile tradiționale precum nian gao, portocale mandarine și găluște. Portocalele mandarine sunt considerate un simbol al norocului.

În a treia zi a Anului Nou Chinezesc, credincioșii merg la templu pentru a da tămâia și pentru a se ruga zeilor pentru binecuvântări și noroc în anul următor. Multe temple sunt împodobite cu dragoni festivi, iar în curtea templelor se practică dansul tradițional.

Anul Nou Chinezesc este un prilej de a face cumpărături fiindcă sunt cele mai mari reduceri din an, inclusiv reduceri la articolele sezonului de primăvară, care abia au intrat pe rafturi.

Superstiții de Anul Nou Chinezesc 2022

Nu există celebrarea Anului Nou Chinezesc fără artificii și zgomot puternic. În mod tradițional, se crede că zgomotul puternic al focurilor de artificii alungă spiritele rele, deși în zilele noastre focurile de artificii sunt interzise în multe orașe din motive de siguranță.

Toate datoriile trebuie plătite înainte de miezul nopţii. În această zi nu se împrumută nimic, deoarece se consideră că cel ce face acest lucru acum, va împrumuta tot anul următor.

Dacă plângi în ziua Anului Nou Chinezesc, vei plânge tot anul. De aceea obrăzniciile copiilor sunt tolerate în această zi.

În această zi nu se spală părul deoarece se consideră că astfel se îndepărtează norocul pentru noul an. Hainele în culori roşii sunt preferate pentru această sărbătoare. Roşul este considerată o culoare ce transmite fericirea şi care îi poate aduce celui care o poartă un viitor fericit şi luminos. Se crede că atitudinea şi felul în care arătăm în timpul sărbătoririi Anului Nou dau tonul pentru restul anului.

Prima persoană întâlnită şi primele cuvinte auzite în noul an sunt semnificative pentru ceea ce urmează să se întâmple acelei persoane pe parcursul anului. E un semn bun dacă se văd sau se aud păsărele sau vrăbii cu penaj roşu.

Se consideră că aduce ghinion să adresezi urări cuiva ce se află în dormitor, de aceea toată lumea, chiar şi cei bolnavi, se îmbracă şi stau în sufragerie pentru a întâmpina oaspeţi. În această zi nu se folosesc cuţite sau foarfeci pentru că astfel se poate „tăia” norocul.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

18 decembrie | Ziua minorităților naționale din România: Cum a ajuns să fie marcată această zi

Ziarul Unirea

Publicat

în

18 decembrie | Ziua minorităților naționale din România: Cum a ajuns să fie marcată această zi Anual, la data de 18 decembrie este celebrată Ziua minorităților naționale din România. În anul 1992, la această dată, a fost adoptată, prin Rezoluție a Adunării Generale a ONU, „Declarația cu privire la drepturile persoanelor aparținând minorităților naționale, etnice, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea