Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Politică Administrație

Oana Badea vrea debirocratizarea activităţii didactice

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024

    Secretarul de stat Oana Badea a declarat la Alba Iulia că la finele acestei săptămâni va deveni operabilă adresa [email protected] în cadrul consultării publice intitulate „Tu faci lista scurtă!”, prin care se va încerca reducerea birocraţiei din unităţile de învăţământ. Ea a declarat că iniţiativa survine în urma numeroaselor semnale primite de la dascăli şi nu reprezintă o reacţie la declaraţiile unora legate de testele iniţiale, ale căror concluzii le va prezenta public în aproximativ 2 săptămâni. În prezent, dascălii se plâng că sunt nevoiţi „să se acopere cu hârtii”, astfel că întocmirea documentelor şcolare a devenit aproape mai importantă decât activitatea didactică propriu-zisă.
La această adresă de email, dascălii vor putea bifa actele pe care trebuie să le completeze acum, prevăzute de Legea educaţiei naţionale, de la cele cerute de MECTS şi IŞJ Alba, la cele solicitate de unitatea şcolară sau cele individuale, precum şi cele pe care le vizează controalele Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii în Învăţământului Preuniversitar (ARACIP) şi să propună doar pe cele pe care le consideră absolut necesare în activitate. Vor exista cel puţin 3 categorii de documente: standardizate, standardizate cu completări şi acte care le permit dascălilor să-şi dezvoltate creativitatea.
Oana Badea a confirmat că ştie că educatoarele sunt singura categorie de cadre didactice obligate în prezent să întocmească documente şcolare „de mână” (planificarea zilnică fiind şi condică de prezenţă) şi susţine că acest lucru trebuie schimbat, deoarece se întâmplă tocmai acolo unde este cel mai mare consum de resurse din partea cadrelor didactice.
Secretarul de stat MECTS a spus, totodată, că va fi regândită şi modificată legislaţia de funcţionare a ARACIP, urmând ca rezultatele obţinute de elevi la examenele naţionale să conteze mai mult în evaluare, în prezent şcolile luând calificativele îndeosebi pe baza documentelor şcolare verificate.
Robert GHERGU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă PSD Alba: Cetățenii au învins! Decizia în cazul Ponoran este dovada că nimeni nu e mai presus de lege

Ziarul Unirea

Publicat

în

PSD Alba: Cetățenii au învins! Decizia în cazul Ponoran este dovada că nimeni nu e mai presus de lege Cetățenii au învins! Legea a învins, iar fuga disperată după imunitate în Parlament a domnului Silviu Ponoran, primarul prins în conflict de interese, a fost oprită de instanță. Cazul Ponoran este dovada că nimeni nu este […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea