Connect with us
!-- Spot PNL - Parlamentare 2024 --> PNL - Alegeri Parlamentare 2024

Cultură Educație

Oana Badea: Meteoricul de la educație, Liviu Pop, să ceară scuze public

Alexandra Mates

Published

on

PSD - Alegeri Parlamentare 2024
USR - Alegeri Parlamentare 2024

Liviu Pop declara în martie 2012:

 ”În total 440.000 de copii. Adică acei care în toamnă ar trebui să intre în clasa experimental pregătitoare și clasa I. Puse cap la cap cele două numere constat că 140.000 de copii nu mai sunt în România sau nu au fost recenzați.”

PNL - Alegeri Prezidențiale 2024

Declarațiile oficiale ale responsabililor ministeriali arată faptul că au fost înscriși  171.000 de copii în clasa I, iar peste 128.000 de mii de copii s-au înscris în clasa pregătitoare. În total aproape 300000 de copii. Și domnul fost interimar meteoricul Pop de la educație nu se mai îngrijorează.

 Cer public Ministerului Educației să lămurească această problemă. Fie domnul Pop presta servicii în martie pentru a deveni ceea ce este acum, fie ministerul nu este capabil să acorde un drept la educație conferit de lege copiilor de 6-7 ani, ceea ce ar fi foarte grav. Dacă suntem în prima situație atunci Pop poate urma exemplul doamnei Cîmpean: să-și ceară scuze public.

Ipocrizie fără margini

Declarațiile oficialilor:

„Clasa pregătitoare face parte din învățământul obligatoriu. Clasa pregătitoare rămâne la învățământul primar, numai locația va fi aleasă în funcție de condițiile locale. Fie într-o școală, daca exista spațiu, dacă nu poate să rămână la grădiniță ca locație, dar clasa respectiva rămâne în învățământul obligatoriu adică anul viitor, 2013 – 2014, înscrierile se vor face la clasa pregătitoare”, a spus Fedorca.

„Avem nevoie de acel învățământ obligatoriu de 10 clase, prin urmare învățământul primar cu clasa pregătitoare I – IV și gimnazial cu clasele V – IX. Nu este necesar ca fizic clasa să fie mutată în clădirea unei școli cu clase I – VIII, exact cum clasa pregătitoare nu ar fi trebuit mutată forțat din grădinița în incinta unei școli”, a subliniat Fedorca.

Declarația mea din martie 2011:

”Pe de altă parte, am explicat, în cadrul dezbaterii, că programul din cadrul clasei pregătitoare se va desfăşura în spaţiul şcolar aflat cât mai aproape de beneficiari. Cu alte cuvinte, vor fi cazuri în care clasa pregătitoare se va organiza la grădiniţă, tot aşa cum vor exista situaţii în care programul se va derula în şcoală, în cadrul învăţământului primar. Subliniez şi aici, aşa cum am făcut-o şi la dezbaterea de la Alba Iulia, că importanţa clasei pregătitoare este dată de conţinuturile de la clasă, nu de zidurile între care aceasta se desfăşoară. Esenţial este rolul acesteia în egalizarea şanselor pentru startul în învăţământul primar. Clasa pregătitoare aduce norme în plus, creează clase în plus, pentru că îi va aduce pe toţi cei de 6 ani la şcoală, lucru care nu s-a întâmplat până acum. Ca să traduc, toată lumea va câştiga, nu va pierde!”

Modelul educațional pentru preuniversitar propus de noua lege a educației este practic confirmat de marii opozanți din timpul dezbaterilor. Ceea ce era de demonstrat s-a demonstrat. Unii fac opoziție de dragul voturilor și atât. Să fii rațional înseamnă să cauți soluțiile înainte de toate.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Advertisement

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

2 noiembrie: 240 de ani de la cea mai mare răscoală țărănească din Transilvania, condusă de Horea, Cloșca și Crișan

Bera Larisa

Published

on

2 noiembrie: 240 de ani de la cea mai mare răscoală țărănească din Transilvania, condusă de Horea, Cloșca și Crișan Răscoala din 1784, numită și „Răscoala lui Horea, Cloșca și Crișan”, a fost o importantă acțiune de revoltă a țărănimii iobage din Transilvania împotriva constrângerilor feudale la care era supusă. La ea au participat iobagi […]

Continue Reading

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea